Nivelul colesterolului la persoanele cu diabet

Lupta pentru o inima sanatoasa este mult mai importanta pentru oameni decat cea impotriva diabetului. Dupa numai o perioada de 10 ani, oamenii care sufera de diabet au cu 15-25% mai multe sanse sa dezvolte o afectiune a inimii, si mai mult de 65% dintre oamenii cu diabet mor din cauza unei afectiuni de inima sau un accident cerebrovascular.
Specialistii nu au inteles in totalitatede ca diabetul cauzeaza boli cardiovasculare, dar este clar ca oamenii care sufera de diabet - mai ales de cel de tipul 2 - frecvent dobandesc factori de risc pentru afectiunile de inima. Printre acestia se gasesc colesterolul, hipertensiune arteriala, nivelul ridicat al trigliceridelor si obezitate.

De asemenea, diabetul este cauza care inclina balanta, pe ale carei talere se afla colesterolul bun si cel rau, intr-o directie nesanatoasa. Cei mai multi dintre diabetici au nivelul HDL scazut, si nivelul LDL-ului si trigliceridelor ridicat.
Nivelul ridicat de zahar din sange asociat cu diabetul poate avea alte efecte negative asupra colesterolului. Aceasta combinatie poate fi responsabila de accelerarea schimbului de chimicale, cunoscut ca oxidare a colesterolului LDL. Cei mai multi dintre specialisti sunt de parere ca oxidarea colesterolului LDL joaca rolul cheie in initierea afectiunilor inflamatorii, care cauzeaza ateroscreloza.

Acest fapt este important mai ales pentru oamenii care au diabet, cand sunt nevoiti sa limiteze mancarurile care au un continut ridicat de colesterol.
Oricum, chiar daca urmezi o dieta stricta si un program de exercitii, acestea s-ar putea sa nu fie suficiente pentru mentinerea sub control a colesterolului fara un tratament medicamentos.

Specialistii recomanda mai ales persoanelor, care sufera de diabet si afectiuni cardiace, sa abia drept scop mentinerea extrem de joasa a LDL-ului, adica de 70mg/dL. Totodata, oamenii, care sufera de diabet, ar trebui sa aiba drept scop mentinerea la 100mg/dL a colesterolului LDL. Persoanele care au nivelul LDL mai mare de 130mg/dL ar trebuie sa consulte un doctorul pentru a sti daca are nevoie de un tratament pe baza de medicamente. 

Articole utile:
Influenta colesterolului asupra fiecarei categorii de varsta
Adevarul despre colesterol
Remedii naturiste care scad colesterolul "rau"
Hipertensiunea si Diabetul: un cuplu periculos
Respira pentru a afla daca ai diabet
Tot ce trebuie sa stii despre diabet
Pestele: inamicul diabetului
Afinele: "insulina verde" pentru diabetici
Sportul antidiabetic



 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Geta pe 25 Feb 2017, 17:44
    colesterol

    Pt colesterol este f bun Super liposan. Este pe baza de chitosan (substanta naturala) care nu numai ca absoarbe grasimile si le elimina din organism, dar si toxinele si metalele grele din corp. Medicamentele pt colesterol sunt adevarate otravuri, in cativa ani iti fac praf ficatul si rinichii! In plus, te imbolnavesc de diabet.

    0
    0

  • cristy pe 22 Dec 2011, 03:19
    pt Viorica

    pt diminuarea colesterolului,masline,ulei de masline,boabe de mustar

    1
    1

  • Viorica pe 6 Dec 2011, 23:31
    Despre diabet si colesterol

    Buna ! Ma numesc viorica am 39 ani as avea o rugaminte sa imi spuneti careva ce tratement sa iau pt colesterol .pt ca eu stau in italia am fost la un medicpt ca am mancarimi pe corp si mia zis ca am colesterolul mare mia dat ceva tratament dar mia trecut pe un moment .si iar a inceput sa ma scarpin si am observat ca nu este bun ce mia dat Va rog frumos care stiti ce tratament sa iau nu mai stiu ce sa fac de 3 luni va multumesc pt intelegere viorica

    1
    0

  • dan2003 pe 23 Ian 2011, 14:31
    Site nou pentru diabetici

    Buna, am aflat doar de cateva zile ca sufar de diabet de tip II si, printre altele, am deschis un site unde noi, bolnavii de aceasta maladie, putem discuta. Eu sper sa veniti si sa faceti cat de multe comentarii, astfel incat sa ne ajutam pe noi si pe altii cu informatii cat mai concrete si complete. Va astept pe: http://psihologiadiabetului.blogspot.com

    4
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod