Kinetoterapia si infarctul miocardic acut

Faza a II-a de recuperare Perioada de convalescenta incepe dupa 3-6 saptamani de la debutul infarctului si corespunde capacitatii bolnavului de a urca un etaj fara semne de intoleranta la efort.

Dureaza 8-10 saptamani, dupa care daca evolutia este favorabila, bolnavul isi poate relua activitatea profesionala. Aceasta perioada este cea mai importanta in recuperarea fizica, deoarece urmareste sa redea bolnavului maximul posibil din capacitatea sa fizica, compatibila cu starea functionala a cordului.


Obiective

 
1.
Reducerea travaliului cardiac pentru un nivel dat de efort, prin ameliorarea utilizarii periferice a oxigenului;
2. Cresterea capacitatii de efort maximal prin aceeasi ameliorare a utilizarii periferice a oxigenului;
3. Ameliorarea performantei cardiace maxime apreciate prin debitul cardiac maximal;
4. Dezvoltarea circulatiei coronariene colaterale;
5. Obtinerea unor efecte psihologice favorabile, care sa contribuie la recastigarea increderii in sine, alungarea ingrijorarii si anxietatii legate de reluarea activitatii profesionale si de rezolvarea problemelor complexe ale vietii.

Mijloace: exercitii de tip  izometrice, exercitii active cu rezistenta care angajeaza grupe musculare mari (alergarea pe loc, urcat pe scarita, bicicleta ergometrica sau de exterior), jocuri recreative, exercitii analitice libere, contractii intermediare, plimbari, activitati zilnice curente.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DUMITRU GABRIELA pe 23 Feb 2009, 11:05
    IMA

    AM SUFERIT UN IMA PE14O12009 SI AS DORI SA STIU CE EXERCITII TREBUIE SA FAC PT A MA RECUPERA MAI REPEDE.CAND URC SCARI OBOSESC

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod