Influenta sportului asupra bolilor cardiovasculare

Pentru a urma o dieta sanatoasa, ce include importanti nutrienti benefici inimii, este necesara si activitatea fizica. Exercitiile te ajuta atat sa previi, cat si sa anulezi afectiunile cardiovasculare. Pentru acest lucru este recomandat sa integrezi in programul tau intre 30 si 60 de minute timp in care sa efectuezi exercitii de intensitate medie, de 3/4 ori pe saptamana.
De ce sunt importante exercitile?

Multe studii au dovedit ca practicarea unor activitati fizice diminueaza riscurile afectiunilor cardiovasculare. Un program regulat de exercitii iti mentine corpul sanatos. Un organism antrenat zilnic rezista in fata bolilor mult mai bine decat unul neantrenat.


Exercitii aerobice

Exercitiile aerobice stimuleaza producerea oxigenului. Exercitiile aerobice inglobeaza activitati fizice - precum plimbarile, joggingul, biciclismul, inotul etc. - in urma carora inima isi mentine sanatatea pentru o perioada indelungata de timp.
Pe parcursul acestor activitati, cantitatea de sange care circula prin organism se mareste, producand oxigenul necesar proceselor ce au loc la nivelul celulelor si al tesuturilor. Exercitiile aerobice regulate reprezinta un factor extrem de semnificativ pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare.


Exercitiile anaerobice

Exercitiile anaerobice desemneaza miscarile bruste, intense, de scurta durata, precum sprinturile si ridicarea greutatilor. In timp ce exercitile aerobice sunt cele mai indicate pentru puterea si rezistenta cardiovasculara, cele anaerobice intaresc puterea si flexibilitatea muschilor.
Ele te ajuta sa-ti menti sanatatea si sa eviti factorii de risc privind diverse afectiuni.


Exercitiile aerobice versus exercitiile anaerobice

Cu toate ca depinde intr-o mare masura de timpul pe care-l aloci zilnic exercitiilor, este recomandat, in cazul in care este posibil, sa alternezi exercitiile aerobice cu cele anaerobice. In acest mod reusesti deopotriva sa-ti mentii sanatatea cardiovasculara si sa dezvolti puterea musculaturii.

Rutina bazata pe programul de exercitii are numai repercusiuni benefice:
  1. mareste eficienta cardiovasculara;
  2. sporeste puterea si capacitatea de rezistenta a organismului in fata afectiunilor de orice tip;
  3. creste metabolismul si nivelul de energie;
  4. elibereaza organismul de stres si de tensiune;
  5. influenteaza flexibilitatea intregului organism.

 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GINA pe 14 Mai 2009, 10:14
    EXERCITIII PENTRU CEI CU WPW

    AS DORI SI EU SA STIU CE FEL DE EXERCITII POT FACE , PENTRU CA DE DOI ANI MI S A SPUS CA AM UN WPW PE PARTEA DREAPTA , IN REST FOARTE BUN SUBIECTUL SI INTERESANT MULTUMESC

    0
    0

  • dobre_georgia pe 6 Iul 2007, 17:19

    Da,dar as vrea sa stiu concret ce exercitii sunt bune pentru cardiopatie ischemica.

    0
    0

  • alexa liliana pe 19 Mai 2007, 11:47

    sunteti extraordinari ajutor garantat

    0
    0

  • Gabi pe 17 Mai 2007, 21:49
    Rugaminte

    Citesc cu mare atentie toate articolele.Sunt pensionara,67 ani,hipertensiva si supraponderala (dupa menopauza),urmez intocmai tratamentul medicamentos indicat,cu exercitiile fizice stau mai prost.V-asi fi foarte recunoscatoare daca ati indica exercitiile ce trebuiesc efectuate pentru fiecare afectiune si mai ales sa le pot vedea cum se executa.Ar fi un mare ajutor pentru persoanele mai in varsta sa poata face aceste exercitii acasa.Va multumesc din suflet.

    0
    0

  • miricel constantin pe 31 Oct 2006, 17:00

    sunteti grozavi

    0
    0

  • GABRIELLA pe 26 Oct 2006, 15:40
    FOARTE INTERESANT ARTICOL

    VA MULTUMESC PTR. CA NE TINETI LA CURENT CU INFORMATII DESPRE BOALA DE INIMA SI PREVENIREA EI.VA MULTUMESC MULT IN NUMELE CELOR CE SUFERA DE ACEASTA BOALA.

    0
    0

  • NELUTU A pe 1 Aug 2006, 11:52
    despre sanatate

    foarte interesant.suntem f. interesati de toate aceste articole.sunt foarte utile si va multumim ca ni le transmiteti.ne dorim mai multe amanunte.

    0
    0

  • Daniel Florea pe 19 Ian 2006, 17:48

    Foarte bun subiectul. Erau bune si niste exemple de programe de antrenamente si exercitii, atat aerobice cat si anaerobice.

    0
    0

  • Daniel Florea pe 19 Ian 2006, 17:48

    Foarte bun subiectul. Cam sumar tratat totusi. Erau bune si niste exemple de programe de antrenamente si exercitii, atat aerobice cat si anaerobice.

    0
    0

  • madjane pe 19 Ian 2006, 17:48

    Eu vad ca sunt exemple atat pentru exercitii de tip aerobic (plimbare, jogging, biciclism, inot), cat si pentru cele anaerobice (sprint, ridicarea greutatilor). Daca esti interesat in mod deosebit de anumite tipuri de miscari ce pot fi executate cel mai bine ar fi sa te consulti cu un medic specialist. De asemenea, in cazul in care iti faci abonament la o sala de intretinere fizica, este primordial sa amintesti instructorului ca esti o persoana cardiaca. Nu face pe viteazul, cand este vorba se sanatatea ta. Te-ar putea costa prea mult si nu-i vad rostul. Bravada nu-si gaseste rostul cand pui la bataie inima.

    0
    0

  • atkinson pe 19 Ian 2006, 17:48

    parerea mea este ca oricand este bine-venita o informatie de genul acesta,norocul este sa o gasesti,oricum iti da de gandit.

    0
    0

  • paula pe 19 Ian 2006, 17:48
    parere

    Este un site foarte util, mi-a fost de mare ajutor, mai trebuie doar sa pun in practica!Mi-ar placea sa fie si exerciti cu poze, un program complet pe saptamana si o dieta completa pe zile.va urez succes in continuare.pupici

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod