Implicatia kinetoterapiei in bolile de inima

Perioada de tratament Orice antrenament la efort prin practicarea unor exercitii fizice chiar sub denumirea de kinetoterapie este recomandat sau prescris de un medic, dupa ce au fost facute teste de efort standardizate sau nestandardizate, ECG, mecanofonocardiografie, scintigrafia miocardica, angiocardiografia nucleara, teste de efort pentru membrele superioare, efortul izometric,  teste de stres farmacologice si de laborator, urmat de o diagnosticare corecta a afectiunii.


Metodologie de aplicare
 
Dupa examinare si stabilirea diagnosticului se va alcatui planul de tratament al pacientului individualizat (pe luni, saptamani si zile), se va acorda o fisa de urmarire a recuperarii cardiovasculare, cu obiective specifice de urmarit, mijloacele specifice de kinetoterapie, adica tipul de efort, modul de realizarea a efortului si tehnicile, procedeele adjuvante apoi frecventa, durata, intensitatea antrenamentului fizic si costul energetic.


Mijloacele kinetoterapiei in recuperarea afectiunilor cardiovasculare sunt foarte variate: de la simple tehnici de masaj, gimnastica vasculara Burger, exercitii psiho-active, cele de respiratie, pana la cicloergometru pentru membrele superioare, membrele inferioare, mersul, alergare de tip jogging, chiar saritul corzii si diferite sporturi.

Perioada de tratament este in functie de individ (varsta, sex, parametrii functionali etc) de diagnostic si de gravitatea afectiunii.

Este posibil ca primele ameliorari sa apara si dupa numai o saptamana de kinetoterapie mai ales dupa cazurile grave postoperatorii, post by-pass aortocoronarian sau dupa infarctul de miocard.
Pacientul poate parasi sectia de terapie intensiva dupa 2-3 zile, iar incepand cu ziua a 6-7 poate incepe recuperarea prin exercitii kineto si sa reia mersul prin salon.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Filo pe 21 Oct 2008, 12:17
    Disperare

    Foarte interesante articole, dar repet de domeniul SF. Cat priveste elementarul fapt, alimentatia, la o pensie de supravietuire nici macar legumele (care nu-mi plac) nu sunt accesibile. Asa ca Dumnezeu cu mila...

    0
    0

  • Filo pe 21 Oct 2008, 12:13
    inutil

    Nu am tensiune, nici diabet zaharat dar pacat ca n-am nici un diagnostic precis, ma tratez "dupa ureche"...

    0
    0

  • Filo pe 21 Oct 2008, 12:10
    teste

    Testele sunt S.F. unde locuiesc eu si chiar sunt curioasa ce-cum sunt si. Chiar se fac? UNDE?

    0
    0

  • Filo pe 21 Oct 2008, 12:08
    Imposibil

    Cu o anumita varsta si un infarct nu mai vad urmarea decat.....

    0
    0

  • Filo pe 21 Oct 2008, 12:06
    informativ

    Foarte interesant dar la mine in "oras" n-am unde face...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod