Hipotensiunea arteriala

Informatii generale La om, prima masurare a tensiunii arteriale a fost facuta in 1856 de catre
Jules Faivre la Lyon, care a apreciat valoarea sistolica de 120 mmHg.

In functia de durata, hipotensiunea poate fi trecatoare sau de durata. In functie de etiologie se deosebesc: hipotensiunea arteiala esentiala, hipotensiunea simptomatica si hipotensiunea ortostatica.

Hipotensiunea presupune scaderea anormala a presiunii sanguine. Presiunea sanguina normala este mai mica de 120/80 mmHg (milimentrii de mercur), iar in caz de hipotensiune, presiunea sanguina este mai mica de 90/60 mmHg.


Exista persoane care au presiunea sanguina scazuta in permanenta, insa aceste persoane nu prezinta semne sau simptome cum ca ar suferi de vreo afectiune. In cazul altor persoane, presiunea sanguina trebuie scazuta deoarece apare hipertensiune arteriala, produsa de unele evenimente sau de afectiuni medicale.

Hipotensiunea reprezinta o afectiune medicala numai in cazul in care apar semne precum: ameteala, lesin sau in cazuri extreme: socul operator.  
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dimitriu maria pe 15 Iun 2008, 10:20
    hipertensiunea arteriala

    Da este un articol bun, dar doresc mai multe detalii, in legatura cu afectiuni aparute din cauza tensiunii arteriale... supar de multi ani, sunt in tratament, dar au aparut si alte afectiuni. Multumesc

    1
    0

  • putintelu viorica pe 14 Iun 2008, 11:20
    stenoza mitrala

    MULT MAI MULTE INFORMATII DESPRE ACEASTA BOALA CARDIO VASACULARA ASTEPT

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod