Cum stai cu inima de 8 martie?

In acest an, de Ziua Mamei, TopSanatate doreste sa aminteasca tuturor femeilor, dar si partenerilor de cuplu ca afectiunile cardiovasculare revendica tot atatea vieti cate revendica si cancerul de san. Fii liber/a si trimite aceasta informatie tuturor femeilor din viata ta pentru ca in viitor Ziua Mamei va fi sarbatorita de femei mai sanatoase si mai fericite.
Studiul 1

Potrivit, unui raport publicat in Analele de Medicina Interna, medicii isi asculta pacientii numai 18 secunde dupa care intrerup persoana respectiva. Tot din raport aflam ca femeile primesc un tratament diferit de cel al barbatilor, si ca medicii nu asculta femeile cand vin la cabinet, ba mai mult acestea nu sunt luate in serios atunci cand vorbesc.


Studiul 2

Fumatul poate fi mai riscant in randul femeilor decat pentru barbati. Potrivit unui studiu realizat cu cativa ani in urma, femeile cu varsta de 44 de ani sau mai tinere, care fumeaza cel putin un pachet de tigari pe zi, sunt supuse unui risc de 7 ori mai ridicat de a face atac de inima, in comparatie cu femeile care nu fumeaza.
De asemenea, tigarile cresc riscul atacului de inima in randul femeilor sub 35 de ani care iau anticonceptionale.


Studiul 3

Cercetatorii au sustinut si vor sustine intotdeuana, ca exercitiile sunt un beneficiu de neinlocuit pentru inima. Cu toate acestea femeile sunt interesate de exercitii numai din clipa in care apare un copil sau cand isi dau seama ca dieta lor nu mai da rezultatele dorite. Oricum, sanatatea inimii tuturor femeile nu depinde de numarul de la pantaloni, ci de activitate.



Studiul 4

Expertii sunt de parere ca nivelul colesterolul "bun" (HDL) la femei trebuie sa fie de 45 mg/dl, astfel, este cu 10 mg/dl mai ridicat decat nivelul colesterolului HDL recomandat barbatilor. In plus, nivelul trigliceridelor la femei ideal trebuie sa fie sub 150 mg/dl, cu 50 mg/dl mai sczut decat nivelul tipic recomandat barbatilor.


Studiul 5

Nenumarate femei au dovedit ca au o vointa nebuna de a nu manca numai sa piarda in greutate, dar studii recente au descoperit ca eforturile vointe ar trebui sa tinteasca alimentatia si nu infometarea.
Efectul yo-yo si alte strategii nesanatoase pentru pierderea kilogramelor pot cauza cresterea in greutate pe termen lung. Astfel, femeile sunt indemnate sa invete cum sa manance, sa aiba o dieta sanatoasa pentru a avea un corp hidratat in fiecare zi, dar si pentru mentinerea greutatii corporale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod