Cum atingem valoarea tinta a tensiunii arteriale?

Consultati-va cu medicul dumneavoastra in privinta valorii tinta a tensiunii arteriale, deoarece daca suferiti de alte afectiuni (de exemplu diabet zaharat) valoarea tinta a tensiunii poate fi mai mica.
1. Aflati care este valoarea tinta a tensiunii arteriale si cooperati cu medicul dumneavoastra pentru a o atinge  

Aflati care este valoarea tinta a tensiunii arteriale (140/90mmHg) si asigurati-va ca va luati in mod regulat tensiunea, in special daca aveti si unul sau mai multi factori de risc asociati, cum sunt varsta de peste 65 ani, obezitatea, fumatul sau un stil de viata inactiv.    


2. Renuntati la fumat

Renuntarea la fumat este lucrul cel mai important pe care il puteti face pentru a va imbunatati starea de sanatate.



3. Faceti activitate fizica in mod regulat

Activitatea fizica poate ajuta la preventia hipertensiunii arteriale sau la reducerea acesteia daca este deja prezenta. Cereti sfatul medicului pentru includerea exercitiilor fizice in rutina dumneavoastra zilnica si referitor la tipul activitatilor recomandate.


4. Urmati o dieta sanatoasa

Dieta sanatoasa poate reduce riscul de aparitie a hipertensiunii arteriale sau o poate reduce daca este deja prezenta. Reducerea consumului de sare si de alcool si cresterea consumului de legume verzi, fructe, produse lactate cu continut redus de grasimi si alimente bogate in fibre poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale.



5. Incercati sa slabiti

In medie, o reducere cu 10 kg a greutatii corporale se asociaza cu o reducere de 5-10 mmHg a tensiunii arteriale sistolice.


6. Relaxati-va

Stresul va poate creste tensiunea arteriala, asa ca asigurati-va ca aveti suficient timp pentru a va relaxa.
 

7. Respectati recomandarile medicului

Respectati sfatul medicului referitor la stilul de viata si tratamentul medicamentos recomandat de acesta, pentru a putea atinge valoarea tinta a tensiunii arteriale.    


8. Luati-va medicamentele
 
Administrarea medicamentelor in modul recomandat de medicul dumneavoastra este un factor important pentru a atinge valorile recomandate ale tensiunii arteriale.


Atentie! Aceste recomandari au scop strict informativ. Nu trebuie urmate ca plan de tratament. Consultati-va cu medicul si discutati despre aceste informatii, pentru a gasi planul optim de a atinge valoarea tinta pentru dumneavoastra a tensiunii arteriale.

Aceasta campanie „i-Control to Goal” pentru reducerea hipertensiunii, este sustinuta de Societatea Romana de Cardiologie in colaborare cu sanofi-aventis Romania.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • george pe 28 Iun 2008, 18:40

    Ar fi interesant si cateva sfaturi pentru cresterea tensiunii arteriale.

    0
    0

  • ana pe 3 Iun 2008, 20:45
    cum atingem valoarea tinta a tensiunii arteriale

    Sfaturile sunt f bune. Se vede ca sunt scrise de oameni pregatiti si competenti

    0
    0

  • lilicreata pe 2 Iun 2008, 17:25
    Tensiunea

    Da e adevarat trebuie sa fi foarte atenta cu sanatatea ta. E bine ca ne trimete-ti articole bune. Multumesc

    1
    0

  • dulca maria pe 2 Iun 2008, 08:10
    despre hipertensiune

    Sotul meu ia de cativa ani buni cele mai performante tratamente impotriva tensiunii arteriele mari, fara niciun rezultat, aceasta fiind in continuare mare. Nu este gras, are activitate fizica, nu este stresat. Nici nu mai stim ce sa facem.

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod