Copilul meu s-a nascut cu malformatie cardiaca

Anual, in Romania se nasc aproximativ 1000 de copii cu malformatii cardiace, 900 dintre acestia necesitand interventie chirurgicala in primul an de viata. Simona Borza este una dintre mamicile care s-a lovit de aceasta problema. Cu toate ca a trecut printr-o situatie critica fiindca nu mai stia cui sa ceara ajutorul, aceasta a reusit, iar astazi Catalin, fiul ei, are 4 ani si este un copil normal si plin de energie.
"Nu am stiut nimic despre medicii din Targu Mures, cat de buni sunt, dar acum lor le datorez viata copilului meu."
In 22 septembrie 2004, la spitalul din Targu Mures ajungea cu salvarea, din Timisoara, Simona Borza impreuna cu bebelusul ei de 10 zile, Catalin Borza. Mama si copilul veneau direct de la maternitatea din Timisoara, deoarece dupa cateva ore de la nastere micutul incepuse sa se invineteasca si abia mai respira.


"Medicii l-au luat la un control amanuntit si imediat i s-a pus diagnosticul: malformatie cardiaca cianogena (transpozitie de vase mari)."
Mai simplu spus, aorta si artera pulmonara aveau pozitiile inversate si sangele din corp nu poate ajunge la plamani pentru a fi oxigenat. Viata bebelusului era in pericol si medicii din Timisoara au decis sa il trimita la IBCvT Targu Mures pentru operatie. Transferul s-a putut face abia dupa 10 zile iar seara, imediat ce a sosit, s-a si efectuat prima interventie de urgenta.
Procedura interventionala (septostomie cu balon "Rashkind") a decurs foarte bine, iar mama a rasuflat usurata cand a vazut ca bebelusul isi revenise.


"Inghitea, ii dadeam lapte. Atunci m-am bucurat cel mai tare, dar stiam ca pericolul nu trecuse deoarece urma interventia chirurgicala pentru corectarea malformatiei."
Dr. Pascanu, medicul anestezist, i-a dat curaj. Insa, ceea ce nu stia Simona era ca interventia chirurgicala a lui Catalin avea sa fie una dintre primele incercari la noi in tara si chiar prima efectuata de o echipa chirurgicala si anestezica exclusiv romaneasca.

In data de 06.10.2004, dr. Horatiu Suciu a practicat pentru prima data in IBCvT Targu Mures "switch arterial", sectiune - sutura canal arterial persistent. "Switch" arterial in circulatie extracorporeala reprezinta o corectie anatomica si consta in schimbarea intre ele a pozitiei marilor vase (Aorta si Artera pulmonara), astfel artera pulmonara devine ca pozitie anterior de aorta, aorta trecand in posterior, cu reimplantarea arterelor coronare.
Concomitent se inchide si comunicarea interatriala si/sau interventriculara. Defectul septal atrial a fost inchis cu petec de pericard autolog in circulatie extracorporeala.

"Interventia chirurgicala a durat aproximativ 9 ore - lucru obisnuit avand in vedere complexitatea cazului si experienta limitata la acel moment al echipei chirurgicale si anestezice. Eu mai participasem la astfel de interventii in calitate de ajutor 1 si 2 in cursul perioadei de pregatire  in chirurgia cardiaca pediatrica efectuat in Italia, dar una este sa ajuti si alta sa operezi.... dar a decurs fara incidente intraoperatorii, Catalin  iesind din sala de operatie in conditii de stabilitate hemodinamica, respiratorie si metabolica", declarat dr. Horatiu Suciu, seful echipei de interventie de la Targu Mures.


"Dar dificultatile unei interventii de mare amploare pe cordul unui copil de doar 3 kg abia urmau sa se manifeste."
Astfel, imediat dupa operatie insa, lucrurile nu au fost simple.
Copilul prezenta sindrom de debit cardiac scazut, insuficienta renala care a necesitat dializa peritoneala, insuficienta respiratorie necesitand ventilatie mecanica prelungita. In tot acest timp mama a stat langa copilul ei singura, deoarece Simona locuieste la 60 km de Timisoara, iar de la spital s-a dus direct la Targu Mures cu salvarea.


"Telefoanele m-au innebunit. Cineva din sectie m-a ajutat sa ii fac poze lui Catalin si le-am trimis acasa. A fost si mai mare disperare cand l-au vazut asa, cu tuburile, sondele si toate cateterele. A fost un calvar. Il detubau, respira doua-trei ore si iar nu mai respira. Il intubau din nou. Mi-e si groaza sa imi amintesc."
Mama si copilul au stat trei saptamani la reanimare, pana s-a efectuat traheostomia. Evolutia ulterioara a fost lent favorabila, la externare (o luna mai tarziu) Catalin fiind echilibrat respirator.



"M-am bucurat. Ma bucur. E o mare bucurie sa vezi ca iti traieste copilul. Acum Catalin are aproape 4 ani si e plin de energie. Alearga incontinuu, fara sa oboseasca. E un copil normal, nu trebuie sa urmeze un tratament."
Periodic, parintii merg cu el la control la Timisoara. Totul e bine si asta datorita medicilor din Targu Mures carei-au redaruit viata lui Catalin.
 

Comentarii (37)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CarryGrig pe 24 Sep 2014, 17:22
    Pt Pinte Maria

    Doamna Maria. ce problema are copilul? Sunteti din Buc?

    0
    0

  • pintea maria pe 20 Sep 2014, 11:05
    urgent

    Buna,rog urgent nr telefon dr.CHIRA MANUEL de la spitalul Polisano Sibiu medic cardiochirurg sau daca ma poate ajuta cineva cu date de contact ptr. o fetita de 6 ani operata de trei ori in 6 luni fara rezultat la Brussel ce trebuie in cel mult o luna din nou operata ca sa i se puna valva mitrala mecanica,rog nr telefon sau legatura de contact,multumesc anticipat,sanatate.

    0
    0

  • Oanaaa1 pe 29 Aug 2014, 16:40
    gemene diferite

    Buna, sunt din Braila si am 2 gemene minunate. Problema este ca una din ele nu ia in greutate. Au varsta de 5 ani, dar e vizibil cu ochiul liber diferenta dintre ele. Am fost la doctorul de familie si mi a spus ca poate fi din cauza faptului ca uneori unul din gemeni nu se dezvolta la fel de repede. Acest lucru l am mai auzit si eu din diferite imprejurari, insa sunt putin speriata...credeti ca e normal?

    0
    0

  • Stefan pe 20 Aug 2014, 19:15
    Transpozitie de vase mari

    Buna , Daca a avut cineva ,recent, de a face cu o operatie pentru Transpozitie de vase mari la Tg.Mures va rog frumos sa imi trimiteti un e-mail pentru ca sunt in situatia in care nu mai stim ce sa facem si avem nevoie de cineva care a mai trecut prin asta sa stiu la ce sa ne asteptam . Va rog sa ma contactati cand puteti pe e-mail la l_uka87@yahoo.com sau 0757..027..949. Multumesc .

    0
    0

  • CarryGrig pe 19 Aug 2014, 10:47
    doctori cu suflet - Dan Deleanu

    Buna. Eu sunt mamica unui copil care a fost diagnosticat cu DSA. In timpul investigarii problemei am intalnit diversi oameni, diferite situatii. Nu intotdeauna lucruri se rezolva simplu, insa din iubire neconditionata pt puiul meu am mers pana in panzele albe. Sunt foarte fericita ca am gasit ca rezolvare interventia minim invaziva in primul rand, adica montarea unei umbrelute in locul defectului. In cazul acesta copilul nu a fost operat pe cord deschis, ci lucrurile s-au rezolvat printr-o punctie. Acesta complexa interventie a fost realizata de dl dr Dan Deleanu si Basilos Thanopoulos, carora vreau sa le multumesc din suflet ca mi-au salvat copilul si in plus nu i-au lasat nici o trauma a unei interventii chirurgicale complicate! Pe acesti domni doctori ii gasiti in tara, fara a fi nevoie sa mergeti dumneavoastra cu copii. Doctorul Thanopoulos este un doctor grec, iar dansul vine in centru pentru a rezolva aceste cazuri. Un alt mare avantaj este timpul de refacere al copilului care este mult mai scurt. Daca noua, ca "oameni mari" ni se pare foarte grea perioada post-operatorie, ce sa mai zica un copil? Consider ca odata ce exista aceasta medicina interventionala este bine sa apelam la ea in cazul in care se poate trata asa. Numai bine va doresc. Puteti incerca parerea si sfatul acestor doctori. Eu o spun pe pielea mea! Sa va ajute Dumnezeu!

    0
    0

  • LAvi45 pe 8 Aug 2014, 15:17
    Mamici de copii :)

    Fetelor, toate care avem puii cu aceste probleme cred ca trecem prin aceleasi etape, singura deosebire fiind durata in care stai sub stres pana cand intalnesti oamenii potriviti sa te ajute. Tot asa prin recomandari am ajuns la dr. Alin Nicolescu spre exemplu, un doctor foarte renumit, caruia nu ii contesta nimeni cunostintele in domeniu, insa pe mine m a dezamagit. Nu vreau sa spun mai multe, nu vreau sa supar sau sa jignesc. Sunt aici sa va spun solutia optima...am auzit de medicina interventionala si cand am aflat ca se poate face si pentru malformatii cardiace am fost foarte multumita si am inceput cautarile. Fiind o tehnica ft noua la noi in tara e foarte important unde faci aceasta interventie. Pentru inceput auzisem de dl. dr. Dan Deleanu ca fiind un superspecialist.M am interesat unde il gasesc si am facut o programare. Zilele mele erau mai senine stiind ca puiul meu nu va fi taiat si traumatizat cu cicatrici toata viata. Mi am pus toata speranta in acest om, dar cand am ajuns acolo am gasit o armata de oameni care toti erau acolo sa ne ajute sa ne raspunda la intrebari. Primul contact a fost cu dna. dr. Silvia Iancovici pentru ecografii: o femeie frumoasa, calda si cu foarte multa rabdare sa ne explice tot sa ne arate ce vede ea pe acele ecografii. Diagnosticul a fost de DSA cu o alta marime decat cea gasita de dr. Nicolescu...dansa ne a inmanat CD urile cu tot ce s a intamplat in cabinet si evident un dosar scris. Apoi a venit ziua interventiei...cu multe emotii ne am indreptat spre locatie. Acolo totul era pregatit, ei ne asteptau...am intrat cu dl dr. Dan Deleanu in cabinet sa mai verifice si dansul tot inainte de interventie. interventia a fost realizata de Dr. DAn Deleanu si prof, Vasilos Thanopoulos, un doctor cu foarte multaa experienta din Grecia. Au urmat aproximativ 2 ore de emotii si stres, insa vazand ca totul a decurs in mod normal ne am linistit. Copila si a revenit foarte repede, iar urmatoarea zi am plecat acasa. De atunci ne intalnim cu dansii pentru control. Fata se simte foarte bine nici nu si a dat seama prin ce a trecut, a acuzat mici dureri la locul punctie dupa interventie dar in rest nimic. Sunt foarte fericita ca am putut sa i ofer copilului meu aceasta sansa si le multumesc acestor oameni minunati care salveaza vieti si le repara, zi dupa zi. Pana la urma s a dovedit a fi o poveste cu un final fericit. Va indemn si pe voi sa incercati un consult la dr. Silvia Iancovici iar apoi veti lua o decizie. Multa bafta si sper ca v am mai transmis un gram de incredere zambet

    0
    0

  • LAvi45 pe 28 Iul 2014, 14:32
    Dr. Dan Deleanu

    Amely, du-te la dr. Deleanu macar pt o investigatie ca sa te lamuresti exact cu ce trebuie sa te lupti. Acesta e primul pas in ati ajuta copilul, iar apoi vezi ce iti spune si dl dr ce poate face dansul pt copilul tau, E un om cu multa rabdare si te va informa cu privire la problema copilului.

    0
    0

  • FlorryFica pe 23 Iul 2014, 16:25
    Pt Lucretia

    Imi pare foarte rau pentru tine, nu mi vine sa cred k inca in vremurile astea mor copilasi in spitale...E pacat ca nu ne respectam semenii... si cand te gandesti ca operatia pentru malformatii congenitale cardiace se face foarte usor si ca e posibila din a 2 a zi de la nastere fara a supune copilasul la operatii dure. Acest lucru stiu sigur ca se realizeaza in Bucuresti de catre cei mai buni doctori, dr. Deleanu si Thanopoulos insa in Cj nu stiu exact. Stiu k dl dr Deleanu este primul care a efectuat o asemenea interventie in Romania si ca nu a inregistrat esecuri. Sa va dea Domnu putere sa treceti peste eveniment, sa ramai iar insarcinata si iti sugerez daca nu iti e prea peste mana sa iti lasi sarcina urmarita de catre dna dr.ginecolog Murariu Anca. E foarte important sa stii din timp problemele ca sa poti lua decizii corecte.

    0
    0

  • Amely pe 16 Iul 2014, 16:38
    malformatii cardiace

    Buna ziua. Copilul meu are 3 ani si jumatate. Pe la varsta de un an doctorul de familie a sesizat un suflu si ne-au trimis la investigatii mai amanuntite. Am fost in 3 locuri si bineinteles diagnosticele sunt diferite: ba DSA, ba PDA, ba DSA+DSV. Am fost atat in privat cat si la stat. Ma puteti ajuta va rog cu o recomandare buna? Multumesc!

    0
    0

  • elenaavram05 pe 9 Iun 2014, 14:50
    dsa

    Il recomand din tot sufletul pe domnul dr. Deleanu impreuna cu prof. Thanopoulos. Copilul meu a fost diagnosticat cu o malformatie cardiaca congenitala – un defect septal atrial (DSA) destul de mare. Dupa ce am asteptat in zadar pe la usile doctorilor pentru o simpla ecografie, minunea a facut sa ajung pe mainile acestor oameni exceptionali care mi-au insanatosit fetita. Tin sa multumesc acestor perosane minunate pentru ca i-au redat copilului meu sansa la viata.

    0
    0

  • lucretia pe 7 Iun 2014, 09:01
    aaa

    Si noi am trecut prin ceva similar acum o luna.Am nascut la Baia Mare un copilas care ulterior a fost diagnosticat cu transpozitie de vase mari(ca diagnostic principal).A fost operat la Cluj dar din pacate au aparut complicatii datorate altor malformatii descoperite in timul operatiei,decedand la 2 ore dupa operatie.Asta e viata!Am ramas cu un gol in suflet dar ne rugam sa ne dea Domnul alti copii,sanatosi!

    0
    0

  • Mladin Mihaela pe 13 Ian 2014, 19:05
    valva aortica bicuspida,stenoza aortica medie-severa

    buna, fetita mea de 6 ani a fost diagnosticata cu valva aortica bicuspida, stenoza aortica medie-severa.Din spusele medicului care ia facut ecografia sanse sa scape de operatie pe cord deschis sunt nule dar operatia ar trebui facuta la varsta de 12,13 ani.Va rog daca a trecut cineva prin asta sa imi dea si mie un sfat spre ce medic cardiolog sa ma indrept. In martie avem programare la Tg Mures pentru investigatii suplimentare...multumim

    0
    0

  • keszeg matild pe 7 Ian 2014, 15:45
    transpozitie de vase mari

    Buna.Baiatul meu a fost operat cu transpozitie de vase mari in 30.05.2008.,la 25 de zile dupa nastere,la IBCV-tg.mures de Dl.Dr.Suciu Horatiu.Pot sa spun ca am avut noroc ,pentru ca am nascut la Tg.Mures ,doar ca la vechea maternitate unde nu i s-a dat nici o sansa de supravietuire.A fost transferat dupa 3ore de la nastere la Spitalul Judetean,seara unde a fost preluat de Dna.Dr.Gozar si dimineata i s-a facut cateterismul.Le multumesc foarte frumos medeicilor din Tg.Mures pentru tot ceea ce fac,si pentru vietile salvate .Daca vrea cineva sa discute despre aceasta boala puteti sa-mi trimiteti un e-mail.Pot sa va spun ca baiatul meu are imediat 6ani,si esta ca si un copil normal,care umbla la gradinita si face toate lucrurile pe care un copil de varsta lui trebuie sa le faca.Multumiri inca o data medicilor de la Tg.Mures

    0
    0

  • cristina pe 18 Oct 2013, 21:41
    informatii

    Copilul meu are 7 ani. In urma unui control, am aflat ca are o malformatie la inima din nastere. Dianosticul este: DSA cu sunt stg-dr. Nu stiu la ce dr sa ajung. Imi rupe inima cand imi zice ca el nu o sa stea mai mult de 2-3 luni cuminte (linistit), fiidca este posibil sa vina altcineva la antrenamente(fotbal) si o sa-i ia locul.

    1
    0

  • Valentina pe 18 Aug 2013, 12:08
    Multumim dr. Chira si intregii echipe din Cluj

    Miii de multumiri domnului dr. Chira si intregii echipe din Cluj. Copilul nostru a fost operat pe cord (tetralogie fallot) acum 5 ani, operatia a fost reusita si acum copilul este foarte bine . Ii multumim domnului doctor Chira pentru profesionalism si intregii echipe din Cluj, ii vom ramane profund recunoscatori toata viata. Si vreau sa specific un lucru important pentru toti, si-au facut traba exemplar fara a ne constrange sau a da de inteles ca trebuie sa dam ceva. Asta inseamna sa fii un bun profesionist dar mai intai de toate sa fii OM si in conditiile actuale greu mai intalnesti in sistem astfel de oameni. Toata stima si multa sanatate sa le dea Dumnezeu sa salveze si alte vieti.

    3
    0

  • VIORICA TOTH pe 14 Iul 2013, 18:26
    operatii copii cluj

    Buna ziua, numele meu este Raluca Toth si sunt mama unui baietel cu mari probleme neurologice. Am fost diagnosticati si cu DSA mare 1.6 mm si complicatii pulmonare cauzate de problema cardiaca. Doresc sa precizez ca ne-am adresat in vederea rezolvarii problemelor cardiace spitalului de la Tg Mures si am fost foarte nemultumita de raspunsul celor de acolo. Ni s-a spus ca si asa nu alegem mare lucru din acest copil, problema lui cardiaca nu e o urgenta si are indicatie terapeutica pe la 5/6 ani. Vorbind si cu alte mamici am aflat ca la Mures exista taxe clare in functie de afectiunea copilului care pornesc de la 1000/1500 E si sumele cresc considerabil in cazul copiilor cu handicap. Am luat legatura ulterior la Cluj cu dr. Cotul de la Institutul Inimii care l-a operat pe Paul fara nicio problema si dupa 8 zile de la operatie am fost externati. Doresc pe aceasta cale sa indrum mamicile inspre Institutul Inimii din Cluj unde se pot baza pe o echipa de specialisti, doctori care isi fac treaba foarte bine fara a te constrange financiar.

    0
    0

  • Alina pe 11 Apr 2013, 14:26
    PENTRU "aaaaaaaa pe 25 Mar 2013, 21:54"

    Buna! Daca citesti asta te rog raspunde. Multumesc. Baietelul tau cand a fost operat si cati ani sau luni a avut si de care boala suferea?

    1
    0

  • aaaaaaaa pe 25 Mar 2013, 21:54
    da

    de ce au hotarat sa scrie doar cei carora copii li s au facut bine? si eu am avut un baietele care a fost operat la cluj de dl dr chira manuel care si a revenit dupa operatie a inceput sa respire singur iar mai apoi a decedat ceea ce a socat pe toata echipa inclusiv pe dl chira. si sa nu mai spunem ca in acea saptamana au fost operati 4 copii de dl doctor si toti 4 au decedat. sfatuiesc pe toata lumea sa se fereasca de cluj cand doresc sa si opereze copiii

    2
    0

  • cosmin pe 4 Mar 2013, 16:58
    transpozitie corectata de vase mari

    buna! am 30 de ani si am fost diagnosticat cu o malformatie congenitala transpozitie corectata de vase mari si insuficienta tricuspidiana (valva tricuspida gr 2) bloc A.V gr III (total) acum am nevoie sa pun un pacemaker care imi corecteaza si maresc bataile inimii care in prezent sunt de 38 pe minut. puteti sa ma ajutati cu informatii referitoare la aceasta boala sau implantul de pacemaker .peste 1 saptamana sunt programat la o clinica privata din Tg. Mures

    0
    0

  • mirela pe 18 Ian 2013, 00:00
    multumire

    baiatulmeu a fost operat in 1998 de dr chira cu pca canal de 7mm acum are 15 ani si trebuie operat din nou de coarctatie de aorta avem progamare ptr. un consult in februarie si vom merge din nou la dl dr chira un adevarat profesionist .Multa sanatate si sa salveze in continuare vieti

    3
    0

  • florentina pe 11 Ian 2013, 09:03
    persistenta canal arterial

    buna ziua tuturor sunt o mamica disperata am o fetita de 5 ani care a fost diagnosticata cu persistenta de canal arterial de dimensiunea 3,4 mm am inteles ca se poate inchide prin cateterism prin vena femurala dar in romania nu se face decat in 2 locuri spitalul delta unde este foarte scump peste puterile noaste 10000euro dar ca se mai face si la spitalul militar la dr pintea florentina a aauzit cineva de d-na doctor a facut cineva la dansa aceasta interventie ? va rog mult sa-mi spuneti multumesc anticipat

    3
    0

  • angelica stanciu pe 17 Aug 2012, 17:11
    operatia de transpozitie de vase mari

    Si noi am trecut prin asta, o mare drama cu final fericit, datorita echipei d-lui dr. de la Cluj, Manuel Chira caruia ii datoram viata printului nostru si caruia nu avem cuvinte sa-i multumim. Toata stima si consideratia pt. ceea ce face cu inimile bolnave ale copiilor.

    2
    0

  • mihaela pe 6 Iul 2012, 16:53
    coarctatie de aorta

    ..fetita mea a fost operata de dr. Eugen Sandica in Germania..dansul i-a redat o sansa la viata..sansa care la Cluj dr. Cotul Mircea ne-a spulberat-o prin atitudinea lui si prin refuzul de a o opera..daca mai este vreo mamica al cariu copil a fost operat pentru aceasta malformatie adresa mea de mail este mihaela.gheorghe03@gmail.com..multa sanatatate micutilor

    0
    0

  • mugur pe 14 Mai 2012, 15:01
    transpozitie de vase mari

    salut cpilul meu sa nascut cu transpozitie de vase mari si as vrea sa stiu daca apar complicatii dupa operatie?,are o sapt.decand a iesit de la operatie si tot la terapie intensiva este la tg mures,este o problema cu plamani,mai exact o scurgere de lichid,imi poate spune cineva ceva despre asta? craciunoiu.mugur@yahoo.com va multumesc anticipat

    2
    0

  • aurelia pe 23 Mar 2012, 17:46
    buna

    si copilul meu a suferit a doua interventie pe cord avand tetralogie fallo prima a fost facuta la 3 ani si a doua la 11 ani in 14 decembrie a fost efectuata la cluj de dn doctor chira manuel caruia ii multumesc din tot sufletul este un specialist la fel ca toata echipa de la institutul inimii din cluj le voi fi recunoscatoare toata viata dn doctor e un om cu suflet mare vil recomand cu incredere va multumesc adresa mea este florica_aurelia_ilies@yahoo.com

    1
    0

  • betyshoes pe 7 Mar 2012, 15:51
    malformatii cardiace

    Defectele cardiace congenitale se pot trata si in Romania pentru cei care au nevoie de ele,in spitalul privat din Bucuresti, "Delta Hospital".In cadrul acestui spital dotat cu sala de angiografie, o echipa de medici straini si romani cu experienta in domeniul cardiopatiilor congenitale si cardiologiei interventionale a inceput sa efectueze acest tip de proceduri incepand din luna februarie 2012.Echipa de medici este formata din profesor Avraham Lorber din Israel, medic cu renume international gratie multitudinii si complexitatii de proceduri realizate ,dr.Dan Deleanu, seful sectiei de Cateterism cardiac Institutul "C.C.Iliescu",Fundeni, dr.Bogdan Popescu, renumit pentru experienta sa in domeniul ecocardiografiei, membru in boardul Societatii Europene de Ecocardiografie. Primii pacienti diagnosticati cu cardiopatie congenitala tratati cu succes prin metode interventionale au fost o fetita in varsta de 3 ani,diagnosticata cu persistenta de canal arterial si un barbat in varsta de 56 de ani diagnosticat cu defect septal atrial de tip ostium secundum.Ambii au fost tratati interventional ,fara complicatii postprocedurale,cu extrenarea in ziua urmatoare. pt mai multe relatii 0733248620

    1
    0

  • florina pe 6 Feb 2012, 23:53
    operatie de tetralogie fallot

    copilul meu are 2ani si l-am operat acum 2luni la institutul inimii cluj napoca.pot sa spun ca copilasul meu este nespus de bine si are o energie de nedescris ceea ce nu pot sa-i multumesc in primul rand BUNULUI DUMNEZEU si apoi domnului doctor CHIRA MANUEL care este un om de nota10.pentru o perioada trebuie sa-i mai dau spironolactona si furosemid in rest totul bine.va sfatuiesc cine are probleme cu copilasii sa apeleze la domnul doctor pentru ca merita!!!

    4
    0

  • claudia pe 13 Dec 2011, 22:09
    transpozitie de vase mari

    fetita mea a fost operata la 21 de zile -transpozitie de vase mari de catre echipa domnului dr. suciu-tg.mures. azi, la 4 zile de la operatie este bine, a fost detubata, plange, mananca. as vrea sa cunosc cazuri asemanatoare si evolutia post operatorie in cazul acestei operati. va multumesc mult!

    2
    0

  • BOERU pe 9 Aug 2011, 14:22
    CERERE NR.TELEFON DR.HORATIU SUCIU

    BUNA ZIUA DACA POATE CINEVA SA MA AJUTE IN LEGATURA CU UN NR.TELEFON SAU NR.MOBIL PTR. D-UL DR.HORATIU AS FI FOARTE RECUNOSCATOR PTR. CA O FETITA ARE NEVOIE DE AJUTORUL DANSULUI.MULTUMESC ANTICIPAT

    6
    0

  • nicusor pe 17 Mar 2011, 10:17
    operatie defect valva tricuspida

    Astzi 17.03.2011 Teodora implineste 1 an si 5 luni datorita dl. dr.Horatiu Suciu. Cind Teodora avea o luna si doua zile a fost operata. A urmat o perioada lunga de recuperare cu pneumonie si o noua operatie (plicatura de diafragm drept).Asa cum spune dr.Suciu, cu miinile lui si ajutor de la Dumnezeu am trecut peste toate.Daca acest OM nu ar fi trecut peste toate greutatile sistemului (lipsa instrumente si anestezice,personal in concediu fara plata.lipsa fonduri) fetita mea nu ar mai fi fost! Noi ii suntem recunoscatori si ne plecam in fata OMULUI care sta in spatele doctorului HORATIU SUCIU !!!!!!! Acum cred ca performantele ar fi mult, mult mai mari daca dl.doctor ar urma indemnul presedintelui ! In strainatate nu ar taia nimeni fondurile pt.salvarea unor vieti care abea pasesc in lume.Nu ar avea curajul nimeni.....! Multumesc din suflet dl.doctor.....!

    1
    0

  • CRISTINA pe 24 Feb 2011, 01:23
    transpozitie de vase mari

    operata la cluj pe data de 18 02 2010 avea 15 zile. acum la un an de la operatie este un copil vesel si foarte energic. mii de multumiri domnului doctor COTUL MIRCEA de la institutul inimii osa ne rugam toata viata pentru sanatatea dumnealui si a doamnei anesteziste MULTA SANATATE LA TOTI

    1
    0

  • Mirela pe 21 Feb 2011, 11:10
    Clinica de Cardiologie Pediatrica

    HDZ-NRW Herz-und Diabeteszentrum Bad Oeynhausen-Germania Director Departament,Dr.Eugen Sandica

    3
    2

  • Mirela pe 26 Oct 2010, 13:45
    Tetralogie fallot,schimbare petec

    Baietelul meu acum in varsta de 2 ani si 6 luni a fost operat de tetralogie fallot la 6 luni.Acum este bine,face tratament cu captopril si spironolactona,si la 6 luni mergem la control in tg mures.Diagnosticul inca este tetralogie fallot,insuficienta pulmonara semnificativa,insuficienta tricuspida mica,DSV muscular.Va trebui operat pt schimbarea petecului care ia fost pus,dar inca nu stim cand.

    0
    0

  • laura pe 23 Sep 2010, 11:48
    medicii de la IBCv TG Mures

    Acum 2ani si 2 luni si baietelul meu a fost operat la Tg Mures de dl dr H. Suciu. Avea Tetralogie Fallot. A suferit o operatie de coerctie totala la 8 luni si jum. Acum este ff bine,fara medicamente.Eun copil superb. Multumesc doctorilor de acolo pt miracolul pe care l-au facut.

    0
    0

  • georgiana pe 22 Sep 2010, 13:46
    operatia de transpozitie

    si fetita mea pe nume Anastasia a fost operata la Targu Mures in data de 7 iulie 2010 de transpozitie de vase mari ....a fost o lovitura grea pentru noi cand am aflat nenorocirea.operatia a reusit dar dupa o luna de stat in terapie intensiva,Anastasia a murit datorita multiplelor infectii post-operatorii...nu o sa stim niciodata cauza exacta doar Dumnezeu stie...Avem sufletul gol si nu o vom uita niciodata pentru ca am dorito foarte mult si am iubito cu toata puterea sufletului nostru....ne este tare dor de EA...

    0
    0

  • Alexandra pe 4 Iul 2009, 01:34
    e

    Si copilul meu a suferit o interventia chirurgical la Cluj Napoca acum 6-7 zile .Acum e transferat la spitalul Alfred Rusescu (institutul ocrotirea mamei si copilului) din Bucuresti. As vrea sa iau legatura cu voi pt ca nu stiu cu si ce sa fac dupa operatie ,cum va decurge dupa operatie si toate cele...Va rog ajutatima. Doamne ajuta.

    1
    0

  • ana pe 30 Sep 2008, 00:29

    Am trecut si eu prin asta anul acesta, dar la cluj Napoca, unde la fel medicii sunt OAMENI. Daca se poate sa imi trimiteti o adresa unde o pot contacta pe doamna Borza, pentru a discuta despre evolutia copilului cu transpozitie de vase mari corectata. Adresa mea este anaprodan73@yahoo.com. va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod