Ce se intampla dupa primul infarct miocardic?

Infarctul miocardic se produce atunci cand muschiul inimii - miocardul - nu este irigat corespunzator. Acest lucru se intampla deoarece una sau mai multe artere coronare, care hranesc miocardul, sunt astupate din cauza depunerilor de grasimi. Astuparea arterei poate fi provocata de un cheag de sange sau poate fi un spasm vascular sau o bula de grasime. Durerea este asemanatoare ca in cazul anginei pectorale, dar durata si intensitatea sunt mai mari. Astfel, se produce infarctul miocardic, numit si tromboza coronariana sau ocluzie coronariana.
Daca circulatia sangelui este intrerupta timp de mai multe minute, celulele musculare sunt afectate permanent si mor, astfel, pacientul poate muri sau poate suferi leziuni ireversibile, in functie de masura in care este afectat miocardul.


Simptome

Uneori infarctul miocardic debuteaza brusc si cu intensitate, insa, de cele mai multe ori, debutul este lent, cu durere usoara si disconfort. Pacientii nu inteleg ce se intampla si asteapta prea mult inainte de a cere ajutor.

Semnele producerii unui infarct miocardic:

  • durere in piept, brate sau pantec, in dosul sternului sau intre omoplati, care pot sa dureze cateva minute sau pot sa dispara si sa apara din nou;
  • senzatie de pierdere a cunostintei;
  • stare generala de slabiciune, bolnavul este palid si slabit;
  • puls accelerat, tensiunea arteriala scazuta;
  • respiratie dificila cu sufocare;
  • sudoare rece;
  • varsaturi.

Cel mai frecvent simptom al infarctului miocardic, atat la femei cat si la barbati,  este durerea toracica sau disconfortul.
Insa, la femei se intalnesc mai des unele simptome, in special respiratia dificila, starile de  greata insotite de varsaturi, si durere in piept si spate.


Dupa primul infarct?

Cand se produce un infarct miocardic, inseamna ca miocardul nu mai este hranit, iar celulele sale incep sa moara.  Portiunea afectata a muschiului cardiac depinde de marimea zonei hranite de artera bolnava si de intervalul de timp dintre instalarea infarctului si inceperea tratamentului. Dupa ce o persoana a suferit un infarct miocardic, de cele mai multe ori inima acesteia se poate vindeca.
Procesul de vindecare al muschiului inimii incepe imediat dupa infarct si dureaza aproximativ 8 saptamani.

Pe masura ce inima se vindeca, pe portiunea miocardului afectata de infarctul miocardic se formeaza o cicatrice. Insa, chiar daca artera este aparent vindecata, aceasta nu se contracta si nu pompeaza sangele la fel de eficient ca una sanatoasa. Aceasta echivaleaza cu o diminuare a functiei de pompa a inimii, care depinde de marimea si localizarea infarctului.

Inima este un organ foarte rezistent: chiar daca o portiune a sa sufera leziuni permanente, restul continua sa functioneze.
Cu toate acestea, majoritatea persoanelor, care supravietuiesc unui infarct miocardic, dezvolta o boala coronariana. Din acesta cauza persoanele in cauza trebuie sa-si schimbe radical stilul de viata, si sa ia medicamente pentru a preveni alte infarcturi, numai asa mai pot duce o viata normala si activa si pot preveni producerea altor infarcturi.
 

Comentariile 51-76 din 76

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ignat Gabriela Ecaterina pe 27 Mai 2011, 14:10
    cudatenii

    Am 28 de ani.Sant o fire mai retrasa,tacuta..O vieata cand mai agitata cand mai linistita.Intr-o zi,acum 8 ani,am asistat ca de fiecare data la o cearta dintre parinti mei.A fost pur si simplu,mi-sa taiat respiratia,ca acei copi mici cand plang si nu mai au aer.am crezut ca si mor.nu stiu ce a fost.( frica )?Inima mea de obicei bate mai repede.am 165m si 44kg.

    11
    1

  • liliana pe 24 Mai 2011, 14:03
    pr inima

    buna ziua ma numesc liliana si am 24 de ani si am si eu o problema cu inima descoperita acum doua luni..totul a inceput in 2009 cu o insuficienta respiratorie nu m am dus la doctor pt ca nu am fost bolnava niciodata pana atunci m am dus acasa si am baut un ceai ,de atunci am avut timp de 5 luni numai cu insuficienta respiratori si am fost numai la urgenta mi au facut ekg.mi au luat si sange si m au trimis acasa mi au spus ca nu am nimic apoi lucrurile s au agravat au aparut si alte sintome ameteala ma dureau ambele maini ,durere in piept frica si am zis sa continui investigatile si am fost la un doctor specialist de inima si mi a spus ca am tensiune scazuta si aritmi si in afar de asta inima marita de la 28 numai o parte nu toata inima si ma simt in continuare rau am avut zile in care nu am putut iesi afara pentru ca nu puteam sa merg si am ameteli tot timpul si simt ca respir greu mai am si gastrita de reflux ..dati mi va rog un sfat ce sa fac doctorul spune ca este o boala noua nu i grava si ca imi trebe ceva sa mi potoleasca aritmiile a incercat cu metropolol dar mi a fost foarte rau nu am putut merge pe picioare va rog ajutati ma eu locuiesc in suedia si este greu aici cu doctoti multumesc mult..

    18
    5

  • Andreeutza pe 16 Mai 2011, 22:18
    Infartul

    Hmmmmm........ma mir cum o fi sa faci infart ???

    4
    22

  • Mitika pe 16 Mai 2011, 22:13
    Infartul

    Cum Pot sa aflu dak am suferit un infart inafara de medik ....Eventual sintomele infartului ?????....trimitetim mesaje pe Adresa mea morneamitica

    8
    6

  • cosmin iulian pe 29 Apr 2011, 22:36
    Posibil infarct?

    Cu cateva zile in urma,dupa o suparare foarte puternica,m-am confruntat cu urmatoarele simptome:dureri groaznice in piept,respiratie greoaie,pierderea aproape totala a cunostintei si pierderea puterii.Momentan au ramas durerile in piept,dar atenuate,si starea de slabiciune.Posibil sa fie un infarct?Mentionez ca sunt sub tratament cu nebilet si atacand.

    9
    5

  • UCA pe 12 Apr 2011, 17:51
    infarctu

    tatal meu a suferit un infarct in 4 aprilie 2011 l-am dus la ,,SPITALUL NOU " din ZALAU unde ne-au spus ca trebuie sa mearga pe data de 2 MAI ptr. al programa pe cind au un pat liber.Va intreb pe dumneavoastra ,,UN INFARCT MIOCARDIC POATE ASTEPTA PANA CIND SE ELIBEREAZA UN PAT IN SPITAL "? Nici nu l-au bagat in seama.

    24
    1

  • Alecu Florina pe 25 Feb 2011, 23:50
    sistemul imunitar slabit

    Am o depresie de 6 ani urmez si tratament,in ultima vreme am avut parte de multe necazuri si am plans mult tocmai de accea maine imi iau tensiunea cu un glucometru.Am fost o saptamana de zile racita,acum m ai tusesc rar dar am fost f rau,stau cam prost cu nervii,din cauza lor am tot felul de simptome,in plus am nivelul imunitar foarte slabit si de l un timp imi vine sa dorm mult(si mi e cam frica)deoarece inainte pateam inversul,dar stiu ca de la creier deoarece a fost foarte exercitat din cauza la probleme.in plus imi simt mana stanga bleaga nu m ai am putere in ea.voi ce credeti? d

    17
    1

  • Delia pe 16 Ian 2011, 12:39
    ciudatenii

    Am 21 de ani. O viata foarte agitata inca de pe la 13 ani. Acum doi ani, in urma unei perioade foarte stresante, am avut preinfarct. Acum cateva luni, la o saptamana dupa ce am implinit 21 de ani, am avut primul infarct. Desi patologic medicii nu au descoperit nimic, se pare ca inima mea nu functioneaza normal. Durerile de spate, mana stanga si piept aproape ca am ajuns sa le ignor. Problemele de inima sunt genetice in familia mea, asa ca m-am saturat sa aleg pe la doctori si sa-i imbogatesc fara sa obtin nicio varianta pentru sanatatea mea. Aleg sa-mi traiesc viata normal si sa astept finalul, la fel ca multi alti romani, obositi de atatea incercari. Mi-am intitulat mesajul : ciudatenii, tocmai pentru ca nu reusesc sa inteleg cum niste oameni cu juramantul lui Hipocrate nu isi dau interesul sa afle si sa ajute semeni de-ai lor. O enigma, pana la capat.

    18
    0

  • dan ploiesti pe 13 Ian 2011, 12:27
    dieta dupa infarct

    as vrea da stiu mai multe detalii despre dieta dupa infarct

    71
    11

  • oana pe 5 Iun 2010, 12:56
    despre infarct

    nasa mea a suferit un infarct in urma cu doua zile .A venit ieri la Elias sa vada de ce nu se simte bine si au intepenit medicii cand au vazut ca in urma cu doua zile a facut acest infarct .Sunt terminata are doar38 de ani ,are tot ce si-ar fi putut dori in viata nu a avut niciodata probleme cu inima ,de ce a facut acest infarct nu stim ne intrebam cu totii cesa intamplat,si totusi a trecut usor peste ,insa ne intrebam toti de ce si de la ce?

    34
    15

  • adriana pe 17 Mar 2010, 19:53
    infarctul miocardic

    e bine ca mai aflam cite ceva despre infarctul miocardic am un infarct si 2 prea infracturi ma m operat in spania ca acolo lam facut mia facut cateterism iau medicamente nu fumez nu beau si tot ma simt rau am dureti in partea stinga imi amorteste mina imi este tatre frica intru si in panica sa putea muri

    21
    17

  • andreea pe 9 Mar 2010, 17:44
    infarctul miocardic

    este destul de inteligibil articolul...insa as fi preferat mai multe detalii despre aceasta tema ...tratament .cauze..si reguli stricte de care ar trebuii sa tina cont pacientul....

    15
    1

  • elena pe 5 Mar 2010, 18:01
    infarct miocardin

    am 23 de ani si de cateva luni am degetul mic de la mana stanga amortit iar de cateva zile ma doare mana stanga.......

    18
    7

  • IVANOV CATALIN ION pe 30 Iul 2009, 14:26
    INFARCT

    Vreau sa stiu daca amortirea periodica a bratului stang poate reprezinta un posibil preinfarct?

    23
    9

  • raica pe 14 Iul 2009, 17:12
    ceva util

    Buna tuturor,intradevar este un articol bun cu explicatii pe masura dar credeti ca ajunge ? eu zic ca nu,in sensul ca nu toata lumia are acasa internet sa se poata informa deaceea ar trebui facute si emisiuni la TV care intradevar este o sursa de informatie pt.toti.Sunt cadru medical pe ambulanta si zilnic avem asfel de cazuri,lumia nu stie ce sa faca,intra in panica... Sunt atatea emisiuni care nu au nici un folos...deaceea cred ca ar fi bine ca la programele cele mai inportante sa se difuzeze cate o jumatate de ora zilnic seara cate o "boala" si audienta ar fi foarte buna . Va multumim pt. ca existati .

    22
    6

  • ZITA pe 16 Iun 2009, 18:25

    AR TREBUI SA SE FACA O CAMPANIE CA OAMENII SA CUNOSCA SIMTOMELE SA NU FIE DERUTATI SI SA POATA APELA REPEDE LA 112!!!!!!!!!!!!!!!!

    10
    2

  • iordanescu pe 12 Mai 2009, 16:21
    infarct miocardic

    se mai refac muschii afectati?

    42
    6

  • iordanescu pe 12 Mai 2009, 16:18
    infarct mio

    tel.mobil afecteaza inima in acest caz?

    20
    1

  • monica pe 18 Feb 2009, 23:18
    infart miocardic

    vreau sa stiu cum a trecut fratele meu prin trei pre infart si pina la urma a murit

    16
    4

  • hauer monica pe 18 Feb 2009, 23:13
    infart miocardic

    ma bucur sa gasesc ce caut sint lucruri interesante

    13
    6

  • viorica pe 16 Feb 2009, 17:23
    infarctul miocardic

    e un documentar foarte bun,e pe intelesul tuturor,bravo

    11
    3

  • constanin maria pe 13 Feb 2009, 22:35
    satisfacerea acestui document

    acest document mi se pare cel mai potrivit pt k ne dati niste explicatii facile sh utile bolii noastre.....e sooper tere....tineti-o tot asha....mie imni place acest document pe bune...:X:X:X:X:X:X:X

    4
    5

  • lepadatu rodica pe 1 Feb 2009, 20:17
    toate articolele

    Multumesc ca v-ati facut timp si pt noi cei care nu avem cunostinte medicale si ati expus aici atat de clar. Am aceasta durere in piept pe timp foarte scurt, ma consolez ca s-ar putea ca in graba sa respir mai mult clavicular si poate mi se trage de acolo. Oricum voi tine foarte mult seama de sfaturile voastre. Sa aveti parte de lucruri frumoase!

    6
    2

  • C.G pe 9 Nov 2007, 06:01
    Acuma sa vad ce doctori avem noi aici!!

    Buna sa va fie *INIMA* stimatii mei doctori! Indrasnesc sa va deranjez cu urmatoarea problema : De cateva luni de zile.. am inceput sa stau mai mult in casa, la calculator, ne facand miscare... asa a inceput povestea!! De fapt... are ramuri mai vechi. Deci: Am simtit, simt, dureri in zona inimii! La inceput ai fost injungheturi tari..apoi, senzatia de TINERE DE O GHEARA! cava ce te tine, si in acelasi timp si zgarie.. infundat! Am fost la un sptial in Austria orash Linz.. Acolo am Facut mai multe Analize gen : EKG, Raze, sange, etc.. Diacnosticul a fost HIPERVENTILATIE. Dar eu durerile le mai simt... Ba chiar am Spasme... Muskulare, sau Vasculare... Nu ma pricep exact la termen.. gen (Cand se zbate ochiul....) asa simt eu la incheieturile mainilor.. umerilor, pulpe , gambe etc.. Si mai nou amorteala degetului mic de la mana stanga! (O fi toate astea, de la coloana vertebrala?? eu am probleme cu colana vertebrala... si nu-i confer o pozitie adecvata stand foarte mult timp la calculator si fara miscare fizica!!?? Va rog... fiti amabili si spuneti-mi parerile dumneavoastra! astep Mai multe informatii la adresa de EMAIL openyourmind2012@yahoo.com Va multumesc

    9
    7

  • anda pe 13 Sep 2007, 10:13
    infarctu

    super articolul.Poate asa se vor duce mai multi mai repede la spital

    27
    5

  • mariana stelea pe 10 Sep 2007, 19:01
    infardul miocardic

    FFFF bun articolul ma bucur ca l-am gasit

    17
    7
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod