Bolile de inimă: Simptomele femeilor, diferite de cele ale bărbaţilor. Care sunt?

Doar 43% dintre femei acuză dureri acute în zona pieptului, acesta fiind primul simptom căutat de medici atunci când se bănuieşte un infarct miocardic.
Femeile pot să prezinte alte simptome care anunţă o boală de inimă, spre deosebire de cele care se manifestă de regulă la bărbaţi, avertizează specialiştii.


Riscul de deces în urma unui infarct e mai mare la femei


Bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial, iar studiile arată că riscul de moarte în urma unui sindrom coronarian acut sau infarct miocardic este mai ridicat la femei decât la bărbaţi.

Potrivit studiilor, femeile dezvoltă o boală cardiovasculară cu circa 10 ani mai târziu decât bărbaţii, astfel încât, deşi înaintea vârstei de 45-54 ani, evenimentele cardiovasculare sunt rare la femei, după această vârstă numărul lor creşte semnificativ, odată cu instalarea menopauzei.

Mai mult, simptomele manifestate la femei pot fi diferite de cele observate la bărbaţi, ceea ce duce la subdiagnosticarea bolii. Astfel, femeile au şanse mai mici să primească un diagnostic rapid la internare şi, prin urmare, să primească un tratament adecvat.
Acest lucru se întâmplă deoarece doar 43% dintre paciente acuză dureri acute în zona pieptului - primul simptom căutat de medici atunci când se bănuieşte un atac de cord.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod