Alimente care scad tensiunea arterială

Alimente care scad tensiunea arterială

Tensiunea arterială ridicată este o problemă gravă de sănătate, care necesită multe modificări ale stilului de viață și tratamente pentru a o ține sub control.
Cu toate că medicamentele te pot ajuta să scazi tensiunea arterială, este nevoie să faci și anumite schimbări în viața de zi cu zi. Iată ce alimente scad tensiunea arterială!

Ce ar trebui să mănânci pentru a scădea tensiunea arterială?

În principiu, studiile efectuate până în prezent au dezvăluit importanța potasiului, a calciului și a magneziului. Consumul de potasiu ajută rinichii să îți purifice corpul de excesul de sodiu, unul dintre principalii vinovați ai hipertensiunii arteriale.
Calciul ajută vasele de sânge să se contracte și să se extindă, iar lipsa de calciu poate să înăsprească pereții arterelor. De asemenea, te ajută să echilibrezi aportul de sodiu al organismului. Magneziul ajută calciul și potasiul să treacă prin pereții celulari. Studiile arată că un nivel scăzut al magneziului poate mări riscul apariției un atac de cord cu 60%.

1. Semințe de in


Studiile au demonstrat că semințele de in pot reduce cu succes tensiunea arterială. Acestea nu au un gust pregnant, ceea ce înseamnă că le poți include în aproape orice preparat, de la salate, la supe și senvișuri. 

2. Sfeclă roșie


Cu un conținut bogat de oxid de azot, sfecla roșie poate ajuta la deschiderea vaselor de sânge, în vederea scăderii tensiunii arteriale. În plus, cercetările au ajuns la concluzia că nitrații din sucul de sfeclă au reușit să reducă cu succes tensiunea arterială la persoanele care o consumă în doar 24 de ore.

3. Fasole albă


Doar o cană cu fasole albă îți poate oferi 13% din doza zilnică de calciu, 30% din cea de magneziu și 24% din cea de potasiu. Asigură-te că achiziționezi fasolea albă din piață sau alege conservele de fasole fără sare, dacă nu vrei să gătești fasole uscată.

4. Iaurt


Iaurtul este un aliment cu un conținut semnificativ de calciu. Poți obține aproape jumătate din porția zilnică de calciu recomandată dintr-o singură cană de iaurt.
De asemenea, acesta conține 12% din doza zilnică de magneziu și 18% din cea de potasiu.

5. Semințe de floarea-soarelui


Aceste semințe mici îți pun la dispoziție o sursă importantă de magneziu. Dar asigură-te că achiziționezi semințe de floarea-soarelui fără sare, deoarece este nevoie să reduci aportul de sare pentru a scădea tensiunea arterială.

6. Banane


Se știe deja că bananele reprezintă o sursă importantă de potasiu, însă acestea conțin o cantitate semnificativă și de magneziu și calciu.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod