Alianta plantelor impotriva colesterolului

Cateva plante au capatat de-a lungul timpului o reputatie nobila, mai ales in privinta tratamentului pentru scaderea colesterolului. De asemenea, acestea beneficiaza de suportul stiintific in privinta abilitatilor de a scadea nivelul colesterolului, fiind considerate aliat sigur impotriva colesterolului.
Seminte de in

Semintele de in si uleiul din seminte de in contin acizi grasi omega 3, care au capacitatea de a proteja inima si vasele de sange de daunele cauzate de nivelul ridicat al colesterolului. Specialistii recomanda 1-2 linguri cu seminte de in sau o lingurita cu ulei din seminte de in fiecare zi, atat timp cate este necesar.

Daca consumi seminte de in, specialistii ne recomanda sa consumam cantitatea zilcina de apa necesara organismului, adica, cel putin 2 lintri de apa.  De asemenea, este indicat ca semintele sa fie consumate trepatat deoarece acestea pot provoca o blocare intesinala.


Usturoiul

Iti doresti ca nivelul colesterolului "bun" sau HDL sa fie intotdeauna ridicat? Usturoiul te poate ajuta sa realizezi acest lucru.
Consumat relugar, usturoiul poate sa scada colesterolul in general, dupa cum au aratat numeroase studii.
 
Expertii recomanda sa se consume un catel de usturoi sau mai multi in fiecare zi, sau sa fie urmat un tratament cu extract de usturoi sub forma de capsule de 300-400 miligrame, care contin 4 micrograme de potential allicin. In acest caz vor fi administrate 2-4 capsule in fiecare zi.

Deoarece usturoiul subtiaza sangele si favorizeaza sangerarea, nu trebuie sa iei alte medicamente pentru subtierea sangelui si nu trebuie sa urmezi un tratament pentru scaderea presiunii sangelui. De asemenea, nu este indicata consumarea de usturoi daca esti programata pentru o interventie chirurgicala.


Ceaiul verde si negru

Combinatiile naturale denumite mirodenii, gasite in ceai dar si in alte fructe si legume, au un efect protector pentru inima.
Mirodeniile pe care le consumi band 4-5 pahare de ceai verde sau negru, in fiecare zi, te pot ajuta sa iti menti colesterolul sub control.

Daca nu iti place ceaiul verde, poti cumpara capsule cu extract din ceai verde de la plafar. Astfel, trebuie cumparate capsule de 100 de miligrame si se vor administra 3 capsule in fiecare zi. Evita sa folosesti doze medicale de ceai verde pe o perioada nelimitata de timp, deoarece poate stimula sistemul nervos.


Guggul

Nativ din India, copacul de guggul produce o rasina cauciucata care scade nivelul colesterolului LDL si creste colesterolul HDL. In plafare exista capsule din extract de guggul de 1000 miligrame, si sunt administrate 3 capsule in fiecare zi, la fiecare masa.
 

Chiar daca nivelul colesterolului se regleaza trebuie sa iei mai departe acest tratament pana in clipa in care vei face serioase schimbari in privinta stilului dee viata. Singurele efecte secundare care pot aparea, insa in cazuri extrem de rare sunt: diareea, agitatia sau sughitul.


Macesele

Specilalistii sunt de parere ca macesele sunt cele mai bune plante pentru sanatatea inimii. Unii cercetatorii sunt de parere ca acestea ajuta si la scaderea colesterolului. Cauta la plafar produse din extracte de macese, care contin 1,8% un compus denumit vitexin. Aceste capsule trebuie sa fie de 100  miligrame si sunt luate cate 3 in fiecare zi.

Orice persoana care sufera de o afectiune cardiovasculara nu trebuie sa consume macese mai mult de cateva saptamani fara o supraveghere medicala.
Doctorul poate miscora doza de medicamente. De asemenea, daca ai presiunea sangvina scazuta cauzata de o problema la valvule, nu folosi capsule pe baza de macesa fara supravegherea medicului.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vio pe 11 Iul 2010, 12:14
    tratament

    Dragi.. si pretini intru suferinta,cel mai bun regim alimentar ,urmat de mine si cu rezultate sigure:trei mese[la aceleasi ore] in cantitati de max 200 gr/masa astfel dim;branzeturi slabe si nesarate,cu ceva legume[o rosie]+o cana de ceai,compot[fara zahar],lapte degresat-pranz;un polonic supa,ciorba+100 gr carne de pui cu garnitura orez[2 linguri acrite cu suc de rosii saulamaie ,sau peste cu usturoi,=apaaa,seara o cana[200 ml] iaurt,lapte,compot .Apoi pofta in cui Fratilor,ca oricum dupa vreo 10 zile nu mai aveti pofteIntre mese 100 gr de fructe [nu dulci] -la gustare si la ojina-pe la 17.00.Indepartati-va de frigider si bucatarie.

    3
    3

  • vasilica pe 13 Mar 2009, 19:32
    ,lm;nkm

    sunt f ok cu aceste plante

    2
    1

  • vasiliu anton pe 27 Mai 2008, 12:45
    Recomand cititorilor

    eu consum aproape zilnic cate o ceapa coapta in cuptor si pot spune ca ma simt mai tanar cu 20 de ani. Carne o data pe saptamana si peste mai des. Am 2 prieteni - legumele si fructele -incercati.

    3
    0

  • mirela pe 17 Ian 2008, 18:28
    Colesterol

    Recomand cu caldura si ceaiul de coada calului. Este mai benefic si detoxifiant.

    8
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod