Afectiunile cardiovasculare

Cauzele Evenimentele acute precum infarctul miocardic si accidentele cerebrale sunt predominant cauzate de ateroscleroza, adica de depunerea progresiva a materialului gras (ex. colesterol, trombocite si reziduuri celulare) pe peretele arterial al vaselor de sange ce iriga inima sau creierul.

Acumularile reziduale determina formarea leziunilor sau a ateromatozei. In timp, aceste leziuni se maresc si se dilata, ingustand artera si astfel limitand cantitatea de sange ce circula prin vase. Vasul de sange se poate astfel intari si pierde din flexibilitate.

Deoarece inima si creierul nu sunt irigate corespunzator, aceste limitari ale fluxului sangvin, asociate aterosclerozei, pot cauza probleme cardiovasculare precum angina.
Limitari mai accentuate pot degenera in evenimente cardiovasculare serioase, inclusiv atacuri de cord si accidente cerebrale.

Dilatate, arterele se pot rupe dezvoltand cheaguri de sange ce pot bloca complet vasele, cauzand atacuri de cord si accidente cerebrale.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Livia pe 15 Apr 2008, 10:13
    Da, mi-a placut!

    Am aflat multe lucruri interesante. Multumesc!

    0
    0

  • marieana pe 11 Apr 2008, 18:18
    Interesant

    Am citit articolul foarte bun explicit trebuie tinut cont de sfaturile date dar viata este prea stresanta prea obositoare.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod