6 simptome ale infarctului care apar doar la femei

Corpul ne trimite semnale de care trebuie să ţinem cont. Reţine că simptomele infarctului sunt diferite la femei şi nu au legătură numai cu durerile toracice!
La nivel mondial, bolile de inimă ocupă locul întâi în clasamentul afecţiunilor care cauzează cele mai multe decese. Infarctul este foarte periculos şi trebuie să ştii că simptomele care-l anunţă sunt diferite în cazul femeilor.

Vârsta înaintată nu mai este un criteriu pentru apariția și dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Din cauza nivelului ridicat de stres și a alimentației dezechilibrate, bazată pe produse de tip fast-food, incindența bolilor cardiovasculare a început să crească și în rândul populației tinere.

Considerate ca afecțiuni cu manifestare rapidă care nu prea lasă timp pentru intervenție, bolile cardiovasculare și în special infarctul poate fi prevenit dacă suntem atenți la semnalele pe care ni le transmite corpul nostru și învățăm să recunoaștem simptomele unui infarct.

Iată cele 6 simptome ale infarctului care apar doar la femei, potrivit specialiştilor de la BrightSide.
Chiar dacă aceste simptome sunt comune şi pentru alte probleme de sănătate, trebuie să ştii că în combinaţie cu alte semne ele pot să îţi pună viaţa în pericol, fiind necesar consultul medical.

1. Simptome ale infarctului: Durere accentuată în spate, gât, fălci şi braţe

Aceste simptome pot să fie foarte confuzante la început, deoarece asociem infarctul doar cu durerea în braţul stâng şi în piept. Însă, aceste dureri se pot resimţi şi la nivelul gâtului şi a fălcilor, ele fiind atât de intense încât te pot trezi chiar în toiul nopţii. Este foarte important să consulţi un medic cât mai repede cu puţinţă în cazul în care remarci aceste simptome.


2. Simptome ale infarctului: Durere intensă în stomac şi stare de rău

Uneori, femeile pot să resimtă simptome care pot să fie cu uşurinţă confundate cu gripa, refluxul gastrointestinal sau starea generală de rău cauzată de o intoxicaţie. Un simptom care nu trebuie deloc ignorat este senzaţia de presiune intensă resimţită în zona abdominală, descrisă adesea ca şi cum "un elefant s-ar fi aşezat pe stomacul tău".


3. Simptome ale infarctului: Transpiraţii reci

În cazul în care nu ai mai avut aceste transpiraţii reci niciodată este recomandat să consulţi un medic cât mai repede, deoarece acest simptom este adesea întâlnit la femei şi poate să prevestească un infarct.


4. Simptome ale infarctului: Respiraţie îngreunată şi senzaţie de ameţeală

Respiraţia îngreunată care apare din senin, în special însoţită de stări de ameţeală, prevestesc un posibil infarct în cazul femeilor. Nu ignora aceste simptome, deoarece sunt foarte periculoase!


5. Stare de oboseală accentuată

Cu toții ne simțim obosiți la un moment dat dar, dacă starea de oboseală persistă și nu dispare în urma unei perioade de odihnă normale, înseamnă că există o problemă la nivelul organismului. Atunci când arterele se îngustează, inima primește o cantitate mai mică decât cea necesară.
Ritmul cardiac accelerează, inima trebuie să muncească mai mult ceea ce conduce la instalarea unei stări de oboseală cronică și la somnolență.


6. Simptome ale infarctului: Presiune şi durere în zona pieptului

Durere surdă persistentă sau o durere/presiune care se amplifică în zona pieptului constituie simptome ale infarctului care apar indiferent de sex. Însă, unele femei au raportat că au resimţit aceste simptome în toată zona toracelui, nu numai în partea stângă. Dacă aceste simptome nu dispar în câteva minute trebuie să consulţi un medic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod