Cancerul, rezultatul unui stil de viaţă greşit. Nu e doar vina geneticii!

Un nou studiu arată că factorii de mediu și stilul de viață al pacienților constituie principala origine a cancerului.

Cea mai mare parte a cazurilor de cancer ar putea fi evitate, se arată într-un studiu asupra cauzelor acestei boli, publicat în revista Nature. Factorii de mediu și stilul de viață al pacienților constituie principala origine a maladiei, printre celelalte cauze numărându-se toxinele, expunerea la razele solare și obiceiurile alimentare. Mult în urma acestor elemente se află factorii pur genetici, notează publicaţia citată de Agerpres.

De majoritatea cazurilor de cancer se face vinovat un stil de viață greșit.

Regimurile alimentare, expunerea la razele ultraviolete, fumatul și bolile joacă un rol mult mai important decât moștenirea genetică atât de des invocată.

Studiul merge și mai departe, afirmând că, prin eliminarea acestor factori "declanșatori" ai cancerului, s-ar putea evita până la 90% din cazuri. Simpla renunțare la fumat, adoptarea unui regim alimentar sănătos pentru a avea o greutate corporală în limite normale și consumarea cu moderație a alcoolului nu exclud apariția unui cancer, dar scad semnificativ riscurile, menţionează publicaţia citată de Agerpres.

Concluziile noului studiu contrazic rezultatelor unei alte cercetări efectuate anterior, în cursul anului 2015, care susținea că tipurile de cancer sunt doar consecința unei oarecare lipse de noroc și că măsurile de prevenire au un impact foarte scăzut.
Acel studiu afirma că majoritatea cancerelor sunt cauzate de "derapaje" ale ADN-ului în timpul îmbătrânirii și al diviziunii celulelor.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • halfon liliana pe 7 Mai 2016, 22:46
    este o minciuna

    de curand a fosst data in judecat o australiana care a sustinut ca are vcancer cerebral si s-a vindecat schimbandu-si felul de viata.este o mitomana , nu a avut niciodata cancer. acest articol est3e rusinos pentru ca nu este adevarat si persoana care l-a sustinut nu a semnat. Stiintific din pacate este altfelvezi cancerul de san de colon si etc etc etc.Nu mai scrieti prostii .

    1
    0

  • Adrian pe 7 Mai 2016, 15:00
    Cancerul, rezultatul unui stil de viaţă greşit.

    Dar copiii care fac cancer?! Dar nefumătorii care fac cancer?! Dar cei care o viață întreagă s-au alimentat după sfaturile nutriționiștilor?! ABERAȚII! Bani cheltuiți aiurea pe cercetări inutile. ”Mama unuia din prietenii mei, de-a lungul vieții sale, a urmat un stil de viață sănătos. Ea prefera alimentația sănătoasă, nu fuma, nu bea, se ocupa cu sportul și evita să se expună la soare fără creme de protecție. Ea mergea regulat la consultațiile nutriționiștilor și fizioterapeuților, ale căror indicații le îndeplinea întocmai. Pot să spun că această doamnă a exagerat cu grija pentru sănătatea sa. Acum are 76 de ani și a fost diagnosticată cu cancer tegumentar și neoplasm al măduvei osoase. Ea mai suferă și de osteoporoză avansată... tatăl unui alt prieten niciodată nu și-a pus interdicții. El n-a făcut sport și îi plăcea să mănânce copios, ungând untul direct pe șuncă. Își permitea să consume alcool și se bronza până când pielea începea să se exfolieze. Pot spune că el toată viața a ignorat sfaturile medicilor și a trăit așa cum i-a plăcut. Acum are vârsta de 81 de ani și doctorii spun că are o sănătate de invidiat. Cât de mult nu ne-am strădui, niciodată n-o să putem fugi de iadul din interiorul nostru. Mai devreme sau mai târziu, el tot ne va ajunge din urmă. Mama muribundă a prietenului meu a zis: ”Dacă știam că viața mea se va sfârși astfel, nu aș fi ascultat de doctori, ci aș fi trăit după bunul meu plac.” Aceasta este viața și nimeni n-o să trăiască veșnic. Așa că trebuie să fim nepăsători față de propria persoană. Cât mai aveți timp, trăiți cum vă doriți pentru că mâine poate fi prea târziu. De aceea, faceți ceea ce vă place. Mâncați delicatese, bronzați-vă, nu vă sfiți să fiți leneși. Fiți prostănaci și ciudați, dar fiți voi însivă. Doar pentru restul lucrurilor pur și simplu nu mai ajunge timp.” Richard Gere Aceste simple cuvinte au o mare profunzime. Dacă aceste rânduri te-au determinat să privești altfel viața, distribui-le și prietenilor tăi.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod