Antidepresivele luate în timpul sarcinii ar putea creşte riscul de ADHD la copii

Tratamentele cu antidepresive în timpul sarcinii ar putea fi asociate cu un risc crescut de dezvoltare a sindromului deficitului de atenţie la copii (ADHD) după naştere, sugerează un studiu.

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) sau sindromul deficitului de atenţie însoţit de hiperactivitate se manifestă prin dificultăţi de concentrare şi de îndeplinire a unor sarcini complexe.

Tulburarea afectează între 3% şi 5% dintre copiii de vârstă şcolară din Franţa, potrivit mai multor studii, şi este caracterizată frecvent prin dificultatea de a sta liniştiţi, a-şi aştepta rândul şi printr-un comportament impulsiv, notează Mediafax.

În studiul publicat în revista Molecular Psychiatry (parte a grupului Nature), experţii de la Massachusetts General Hospital spun că "se observă un risc persistent de apariţie a ADHD după expunerea la antidepresive, mai ales în primul trimestru" al sarcinii.



Acest studiu statistic a fost realizat pe baza datelor oferite de un sistem de îngrijire a sănătăţii din nord-estul Statelor Unite ale Americii, pe 2.243 de copii cu ADHD şi alţi 1.377 suferind de autism.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod