plajă bronzat

Alimentele care te ajută să te bronzezi sănătos

Betacarotenul este un catalizator al procesului de bronzare şi se găseşte în fructele și legumele de culoare galbenă sau roșie.

Una dintre principalele probleme care ne preocupă este cum să ne bronzăm cât mai repede, uniform și mai ales fără riscuri pentru sănătate, iar în aceste condiții se vorbește foarte mult despre betacaroten ca despre un catalizator al procesului de bronzare, a explicat nutriționistul Lygia Alexandrescu pentru Agerpres.

Betacarotenul ca și substanță aparține unei familii de compuși numiți carotene sau carotenoide și se găsește în fructele și legumele de culoare galbenă sau roșie.

El este transformat în organism în retinol (vitamina A) care este un antioxidant foarte necesar.

"Studiile clinice au arătat că, printr-un consum echilibrat de alimente bogate în beta-caroten, organismul poate beneficia de protecție împotriva radicalilor liberi, substanțe care distrug celulele. Această protecție are un nivel mai ridicat atunci când în organism, alături de betacaroten, mai există și vitaminele C și E"
, arată Lygia Alexandrescu.

Cele mai importante surse alimentare de betacaroten sunt legumele și fructele de culoare verde, galbenă și portocalie: morcov, spanac, salată verde, roșii, broccoli, pepene galben, dovleac, cartof dulce, mango.

În plus, se recomandă consumul de brânză dulce proaspătă, alune de pădure nesărate și neprăjite și ouă.
În general, cantitatea de betacaroten existentă într-o plantă este direct proporțională cu intensitatea culorii acesteia.

Suplimentele de betacaroten trebuie luate însă numai la recomandarea medicului profilactic sau pentru tratarea unor afecțiuni dermale. De asemenea, sensibilitatea pielii la lumina solară poate fi ameliorată atunci când aportul nutrițional de beta caroten este mare.

"Aceste suplimente se găsesc fie sub formă de capsule, fie sub formă de gel și trebuie luate cu alimente care să conțină minim 3 grame de lipide (nuci sau avocado) pentru a se asigura o absorbție maximă.
Persoanele care consumă mari cantități de alcool și sunt dependente de nicotină nu trebuie să suplimenteze betacaroten, întrucât în acest caz excesul crește riscul de boli cardiovasculare și cancer la aceste persoane"
, explică nutriționistul citat de Agerpres.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod