Ai lipsă de calciu? 3 cele mai importante indicii

Ai lipsă de calciu? 3 cele mai importante indicii

Poți suferi de o deficiență de calciu fără să realizezi. Nu există simptome clare care să indice un aport insuficient de calciu, iar de cele mai multe ori efectele sunt descoperite târziu
Deficitul de calciu este o problemă cu care se confruntă o mare parte a populației la nivel mondial. Numai în Statele Unite aproximativ un sfert din numărul persoanelor de vârstă adultă au deficit de calciu, potrivit womenshealthmag.com.

Calciul are un rol crucial în organism, fiind implicat în funcții precum coagularea sângelui, trimiterea impulsurilor nervoase, contracțiile musculare sau tensiunea arterială. De asemenea, calciul este esențial pentru menținerea sănătății sistemului osos.
Iar când nivelul de calciu din corp scade, toate aceste funcții sunt afectate.
Din păcate, poți suferi de o deficiență de calciu fără să realizezi. Nu există simptome clare care să indice un aport insuficient de calciu, iar de cele mai multe ori efectele sunt descoperite târziu, când apar fracturi determinate de subțierea oaselor și instalarea osteoporozei.

Dacă răspunsurile sunt afirmative la toate aceste trei întrebări de mai jos, este cazul să-ți faci o analiză de sânge pentru a descoperi dacă te confrunți cu lipsa de calciu: 

Ți se pun cârcei în timpul somnului?

Crampele musculare și contracțiile necontrolate ale mușchilor, în special în zona gambelor sau în talpă, sunt un simptom important al lipsei de calciu. Calciul are efect electrolitic, ceea ce înseamnă că transmite impulsurile electrice către mușchi, iar în cazul unui deficit, terminațiile nervoase declanșează impulsuri haotice care provoacă durerile musculare și contracțiile puternice ale mușchilor.

Ai multe carii?

99% din totalul de calciu din organism se află în oase și dinți. Atunci când nu ai un aport suficient de calciu din alimentație, corpul tău îl extrage din aceste zone, iar rezultatul este apariția cariilor și a altor afecțiuni dentare.
În cadrul unui studiu citat de womenshealthmag.com a fost evidențiat faptul că persoanele care au un aport de calciu mai mic de 500 miligrame pe zi au un risc de două ori mai mare de a dezvolta parodontoză decât persoanele care consumă doza zilnică recomandată de calciu, de aproximativ 1000 mg.

Ți se exfoliază unghiile?

Unghiile, la fel ca oasele și dinții, au nevoie de suficient calciu pentru crește puternice și sănătoase. Dacă te confrunți frecvent cu unghii moi, care se exfoliază și se rup, lipsa de calciu poate fi un motiv important.
Include în dieta ta alimente bogate în calciu așa cum sunt laptele și produsele lactate, dar și verdețuri precum spanacul sau varza kale. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod