Ai grijă la dietă când iei medicamente! Ce probleme poţi avea

Alcoolul interacționează cu toate tratamentele, în special cu medicația antidepresivă și cu antibioticele.

Alimentele pot interacționa cu medicamentele și, de cele mai multe ori, acest lucru afectează rezultatele tratamentului. În plus, există concepția generală conform căreia ce-i natural nu dăunează.

"În nenumărate cazuri alimentele și plantele terapeutice interacționează cu medicația și consecințele pot fi severe. Acest lucru se întâmplă deoarece alimentele și plantele pot altera felul în care organismul metabolizează medicamentele", a declarat nutriționistul Lygia Alexandrescu pentru Agerpres.

Potrivit acesteia, alcoolul este o substanță care interacționează practic cu toate medicamentele, în special cu medicația antidepresivă și cu antibioticele.

De asemenea, acțiunea medicamentelor anticoagulante poate fi influențată de consumul excesiv de spanac, broccoli, legume cu frunze verzi care conțin vitamina K, care favorizează coagularea sângelui.

"Excesul de fibre alimentare poate afecta absorbția medicamentelor analgezice (calmante ale durerii — acetaminofen) și a medicației cardiace (digoxina).

Usturoiul are acțiune anti-hipertensivă și asociat (în exces) cu medicația pentru tratarea hipertensiunii arteriale poate conduce la hipotensiune severă", explică Lygia Alexandrescu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod