40% din cazurile de cancer sunt cauzate de excesul de greutate

Știai că 40% dintre cazurile de cancer sunt cauzate de excesul de greutate și obezitate? În 2014, aproximativ 630.000 de americani au fost diagnosticați cu cancer asociat cu excesul de greutate corporală. Iată ce au descoperit studiile realizate!

De ce sunt atât de multe din cazurile de cancer cauzate de excesul de greutate?


Pe baza unei cercetări provenite din mai mult de 1.000 de studii, Agenția Internațională a Cercetării Cancerului a identificat 13 astfel de cancere, printre care se numără și: esofagian, colorectal, endometrial, stomacal, la rinichi, la ficat, ovarian, pancreatic, tiroidian și postmenopauzal.

Noua analiză, publicată în Raportul Săptămânal al Morbidității și Mortalității CDC, a analizat datele din 2005-2014 privind ratele de cancer în Statele Unite. În această perioadă, ratele cazurilor de cancer care nu au fost provocate de obezitate au scăzut cu un procent de 13%.

Ratele de diagnosticare a cancerului colorectal au scăzut, de asemenea, între 2005 și 2014, probabil datorită faptului că o creștere a testelor a permis descoperirea formațiunilor anormale înainte ca acestea să se transforme în cancer.
Atunci când ratele cancerului colorectal au fost eliminate din ecuație, rata altor forme de cancer cauzate de excesul în greutate a crescut cu 7%.

Kilogramele în plus cresc riscul de apariție a cancerului în mai multe moduri. Acestea măresc nivelul inflamației din organism și modifică nivelurile de insulină, hormoni sexuali și hormoni de creștere, toate acestea putând declanșa creșterea rapidă și necontrolată a celulelor canceroase.

Aproximativ două treimi dintre persoanele diagnosticate cu cancer asociat cu obezitatea în anul 2014 au avut vârsta cuprinsă între 50 și 74 de ani, iar ratele au fost mai mari în cazul femeilor decât în cel al bărbaților, parțial din cauza faptului că tipurile de cancer endometrial, ovarian și postmenopauzal au reprezentat 42% din cazurile de cancer cauzat de excesul de greutate, după cum au descoperit oamenii de știință.
Ratele au fost, de asemenea, mai mari în nord-est comparativ cu alte regiuni geografice.

Studiile observaționale au dezvăluit și că o creștere de 5 kilograme în greutate în cazul tinerilor adulți este asociată cu un risc crescut de apariție a cancerului cauzat de obezitate sau exces de greutate. Cu toate acestea, raportul acesta a urmărit doar diagnosticul cancerelor legate de obezitate, nu a fost estimat cât de multe dintre aceste cazuri specifice au fost atribuite persoanelor supraponderale sau obeze.
Aproximativ două treimi din adulții americani sunt supraponderabil sau obezi, având indicele de masă corporală de cel puțin 25-30.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod