10 întrebuințări surprinzătoare ale uleiului din arbore de ceai

Chiar dacă nu ești o persoană pasionată de remedii naturiste, sunt șanse mari să fi auzit de beneficiile extraordinare ale uleiului din arbore de ceai.
Despre acest extract din planta cu origine australiană (care nu are nimic în comun cu planta de ceai din care se prepară ceaiul verde și ceaiul negru), se crede că poate vindeca acneea, că are efect dezinfectant și că poate combate micozele, infecțiile cu ciuperci apărute pe piele sau unghii.

Descoperă 10 întrebuințări surprinzătoare ale uleiului din arbore de ceai:


Tratează rănile

Uleiul din arbore de ceai este eficient în tratamentul rănilor minore, așa cum sunt zgărieturi, tăieturi superficiale, înțepături etc. Are un efect antimicrobian, ceea ce înseamnă că ucide bacteriile și microorganismele nocive. De asemenea, este antiinflamator și reduce astfel roșeața, zonele umflate sau durerea. Înainte de a aplica ulei din arbore de ceai este necesar să cureți rana cu apă și apă oxigenată.

Combate ciupercile

Așa cum se știe de mult timp, uleiul din arbore de ceai este un tratament eficient pentru coșuri. Dar este mai puțin cunoscut faptul că ajută la tratarea unghiilor de la picioare afectate de ciuperci.
Este demonstrat științific, în urma unui studiu, că uleiul din arbore de ceai omoară toate tipurile de ciuperci, prevenind afecțiuni precum micoza unghiei.

Calmează arsurile solare

Dacă pielea ta s-a ars puțin în urma expunerii la soare, poți apela tot la uleiul din arbore de ceai pentru a calma pielea înroșită. Are un efect antiinflamator care reduce roșeala, mâncărimea și senzația de arsură. Din acest motiv este un ingredient des întâlnit în produsele pentru calmarea pielii după plajă.

Curăță diverse suprafețe

Poți folosi acest ingredient minune și pentru a-ți curăța locuința. Este o variantă bună de a evita folosirea substanțelor toxice de curățenie din comerț. Amestecă două căni cu apă fierbinte, o jumătate de cană cu oțet alb și zece picături de ulei din arbore de ceai.
Șterge cu acest amestec dezinfectant suprafețele din baie și bucătărie, dar evită să o folosești pe marmură și granit, pentru că oțetul le poate afecta.

Elimină respirația urât mirositoare

Cercetătorii de la Universitatea din Basel, Elveția, au confirmat în urma unui studiu că uleiul din arbore de ceai omoară coloniile de bacterii răspunzătoare pentru respirația urât mirositoare. Adaugă câteva picături de ulei din arbore de ceai în pasta ta de dinți sau clătește-ți gura cu un produs care conține acest ulei.

Previne și ucide păduchii

Uleiul din arbore de ceai conține elemente care combat păduchii. Una dintre ele este 1,8-cineole, un insecticid natural, iar clălalt este terpinen-4-ol, care este antibacterian și antifungic. Cercetările au arătat că o concentrație de 1% ulei din arbore de ceai poate ucide 100% din păduchii de pe cap în jumătate de oră.

Este insecticid natural

Acest ulei mai conține un alt ingredient care acționează precum un insecticid natural. Poartă denumirea de eucaliptol și poate fi folosit pentru a ține la distanță sau a ucide diverse insecte dăunătoare.

Elimină mirosul neplăcut al picioarelor

Dacă ai observat că picioarele îți miros urât când stai prea mult încălțat, de vină ar putea fi infecția cu o ciupercă a piciorului. Uleiul din arbore de ceai este un tratament natural, pe care îl poți folosi pentru a trata micozele și a elimina astfel mirosul neplăcut al picioarelor.

Tratează mătreața

Una dintre cauzele apariției mătreții este înmulțirea excesivă la nivelul scalpului a unei ciuperci numite Malasezia. Tratamentul cu ulei din arbore de ceai ucide aceste ciuperci și elimină astfel mătreața.

Calmează ciupiturile de insecte

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, uleiul din arbore de ceai este foarte eficient pentru a reduce umflăturile, arsurile și mâncărimile provocate de ciupiturile de insecte. Aplică două, trei picături pe o dischetă din bumbac și ține apăsat pe zona afectată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod