Budinca de clatite by Chef Paul Siserman

Budincă de clătite cu cremă de brânză dulce by Chef Paul Siserman

Atunci când comandaţi un desert la restaurant sau când vreţi să îl gătiţi acasă, care este primul lucru ce va trece prin minte? Savoarea! Şi dacă primul lucru ar fi ... ”istorie”? Haideţi să facem o încercare.
Ingrediente pentru primul preparat: perioada Medievală, secolul al XVII-lea, Anglia, carne, zahăr şi nuci, secolele al VXIII-lea şi al XIX-lea.  

Ingredientele celui de-al doilea preparat: Grecia Antică, secolul al XV-lea, Anglia, Africa, Asia, Europa, America de Nord, America de Sud, Oceania.

Mod de preparare: din primul set de ingrediente veţi obţine BUDINCĂ, iar odată mixat cel de-al doilea set veţi obţine CLĂTITE.
Ei bine, da! Budincă – acest preparat care datează din perioada Medievală şi care în Anglia era servită şi în varianta sărată (pe bază de carne), dar şi dulce – a cunoscut o evoluţie în bucătăriile lumii ajungând să fie un desert delicios.
Deopotrivă, clătitele, aceste delicii răspândite pe tot mapamondul, datând din Grecia Antică, sunt preparate în funcţie de specificul fiecărei ţări şi de gusturile locuitorilor din acele zone. Dar, v-aţi gadit cum ar fi un desert rezultat din combinarea celor două?

Va propun Budincă de clătite cu crema de brânză dulce! Veţi obţine un preparat cu care va veţi încânta copiii şi vă veţi răsfaţă familia şi prietenii.

Ca şi ingrediente, aveţi nevoie de:

Ingrediente clătite:

  • 5 ouă
  • 7 linguri cu vârf făină
  • 5 linguri zahăr
  • 500 ml lapte
  • un vârf cuţit sare
  • o linguriţă extract vanilie (2 plicuri zahăr vanilat)
  • 20 ml ulei pentru uns tigaia
  • 100 g unt pentru uns formă şi pentru stropit budincă.

Pentru cremă:

  • 3 ouă
  • 500 g brânză dulce de vaci
  • 100 g zahăr pudra (merge şi mai puţin pentru a nu fi foarte dulci)
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • o linguriţă esenţă vanilie (sau după gust)

Mod de preparare:

Amestecaţi ouăle cu făină. Adăugaţi zahărul, laptele şi sarea şi mixati bine, până se omogenizează.  Adăugaţi vanilia şi mixati.
Lăsaţi compoziţia 20-25 de minute la temperatura camerei. Încingeţi o tigaie şi ungeţi-o cu foarte puţin ulei. Turnaţi câte un polonic (mai mic) din compoziţie şi rotiţi tigaia până când pasta acoperă tot fundul. Când se desprinde de tigaie (o mai ajutăm pe margini), întoarceţi clătita cu un cuţit lat sau cu o spatulă. Lăsaţi-o să se rumenească, apoi răsturnaţi-o pe o farfurie întinsă. Procedaţi la fel cu toate clătitele.
Pentru cremă, bateţi ouăle spumă - cu un praf de sare, apoi adăugaţi brânza, zahărul vanilat şi esenţa şi mixaţi până se omogenizează.
Pentru pregătirea budincii, utilizaţi o cratiţă cam de aceeaşi mărime cu cea a foilor de clătită.
Ungeţi cratiţa cu unt şi aşezaţi în ea alternativ o foaie de clătită şi un strat de umplutură (brânză era moale, umplutura curgea).
Pe ultima foaie puneţi restul de unt topit şi introduceţi forma în cuptor (preîncălzit la 180 grade) pentru 40 minute.
Scoateţi budinca din cuptor şi răsturnaţi-o pe o farfurie...
Până data viitoare, fiţi inspiraţi în bucătărie şi în viaţă!
Chef Paul Siserman
(InkChef)
chef-paul-siserman
chef-paul-siserman
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod