Vrei să cunoști cu adevărat o persoană? Pune-i aceste întrebări!

Nu este un secret faptul că persoanele introvertite urăsc discuțiile mai puțin importante. Sunt superficiale, lipsite de sens și reprezintă o pierdere de timp. Unui introvertit nu îi pasă ce crezi despre vreme. Vrea să știe mai multe, vrea să îți cunoască scopul și valorile. Iar atunci când vrei să cunoști cu adevărat o persoană, îi poți adresa anumite întrebări. Iată care sunt acestea!

Întrebări pe care i le poți pune unei persoane pe care vrei să o cunoști cu adevărat


Oamenii de știință au descoperit că o conversație semnificativă este bună pentru orice persoană. Un studiu recent, publicat în Journal Psychological Science, a implicat studenți care au purtat un microfon, înregistrând fragmente de 30 de secunde din conversații la fiecare 12,5 minute timp de 4 zile. Astfel, a fost creat un jurnal al conversațiilor. Cercetătorii au clasificat ulterior discuțiile.
Aceștia au analizat, de asemenea, cât de fericită a fost fiecare persoană. 

Rezultatele? Cea mai fericită persoană din studiu a avut de două ori mai multe conversații substanțiale și doar o treime de discuții neimportante față de cea mai nefericită persoană. Dacă vrei să inițiezi o conversație profundă, iată ce întrebări poți să adresezi!

1. Care este povestea ta?


Aceasta este o întrebare excelentă, care poate să inspire un răspuns semnificativ. Unii oameni vor răspunde imediat la această întrebare.
Alții vor avea nevoie de ajutor. Poți să adresezi întrebări suplimentare.

2. Ce te pasionează?


Aceasta este una dintre cele mai rapide căi care te ajută să ai o conversație interesantă. Persoana care răspunde este, de obicei, încântată, deoarece povestește despre pasiunile sale. 

3. Dacă te-aș fi cunoscut cu adevărat, ce aș fi știut despre tine?


O întrebare deschisă care permite persoanei întrebate să meargă cât de departe dorește. Aceasta poate genera câteva răspunsuri sincere și profunde, deci pregătește-te să le asculți și să le înțelegi.

4. Ce te face să te simți împlinit din viața ta?


Aceasta este o întrebare minunată, care îi face pe oameni să se gândească la ce îi face să se simtă fericiți. Oamenii sunt deschiși la lucruri de genul acesta, deci poți avea parte de o conversație cel puțin interesantă.

5. Ce întâmplare sau poveste prin care ai trecut nu povestești foarte des?


Dacă persoana cu care vorbești chiar are o poveste pe care își dorește să o spună, vei porni o discuție semnificativă. Dacă nu, nu îți face griji.
Adresează-i una dintre celelalte 4 întrebări.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod