Vei miza pe fizic sau pe mintea pe care o ai?

Desigur ca ideal este o minte brici intr-un corp traznet, dar trebuie sa-ti definesti strategia...

Fizic


Avantaje: baietii reactioneaza in principal la acest stimul cata vreme tineretea (si frumusetea) este cu tine. Este un element care influenteaza cariera: un recent studiu american demonstreaza ca in conditii de egalitate intelectuala femeile frumoase sunt mai usor promovate decat cele cu un fizic mai putin placut.
Inconveniente: putine prietene; dupa 45 de ani sansele de reusita scad simtitor.

Inteligenta

Avantaje: functioneaza chiar daca arati ca o matura ciufulita. Inconveniente: ii sperii pe barbatii din jurul tau, pe care ii complexezi deseori si care isi vad amenintata propria reusita, percepandu-te ca o rivala.



Oana, jurnalist, 25 de ani
Personal mizez pe capacitatile intelectuale. Cred ca oricat de ravisant as arata, daca nu stiu bine ceea ce mi se cere la locul de munca sau la scoala, totul se anuleaza. Ba mai mult, risc sa fiu luata drept ceea ce nu sunt. Dupa parerea mea, stiinta si cunostintele acumulate intregesc imaginea globala si cantaresc mai mult decat fizicul. Ele dau greutatea cartii de vizita personale. La interviul de angajare in televiziune telegenia a contat foarte mult, dar cel mai mult au contat cunostintele si capacitatile jurnalistice de care a trebuit sa dau dovada.


Ramona, studenta A.S.E., 19 ani
In general incerc sa echilibrez intelectul cu fizicul, pentru ca in ziua de azi este greu sa reusesti in viata daca mizezi numai pe capacitatile intelectuale sau numai pe aspectul fizic. Categoric, imaginea este importanta in viata oricarei fete. Daca iti creezi o imagine buna, aceasta te va putea ajuta sa te impui. Barbatii se poarta altfel cand sunt mai aranjata, imediat ma observa si-mi fac complimente. Totusi, in capacitatile intelectuale am mai multa incredere.


Articol

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod