Poveste adevărată: "Soţia mea e obsedată de religie şi nu mai vrea să facem sex"

Anul trecut am împlinit un deceniu de la căsătorie, dar suntem mai aproape de divorţ decât de aniversarea anului 11. Soţia mea a bătătorit calea spre biserică în ultimii trei ani şi nu ne mai înţelegem deloc. Aproape că a renunţat la familie şi la jurămintele pe care ni le-am făcut în faţa preotului, nu mai facem dragoste, nu mi avem o viaţă comună. Împărţim doar acelaşi acoperiş, dar nu ştiu până când.
Anul trecut am împlinit un deceniu de la căsătorie, dar suntem mai aproape de divorţ decât de aniversarea anului 11. Soţia mea a bătătorit calea spre biserică în ultimii trei ani şi nu ne mai înţelegem deloc. Aproape că a renunţat la familie şi la jurămintele pe care ni le-am făcut în faţa preotului, nu mai facem dragoste, nu mi avem o viaţă comună. Împărţim doar acelaşi acoperiş, dar nu ştiu până când.

Totul a început când ea a considerat că probabil suntem păcătoşi, de vreme ce Dumnezeu nu ne dăruieşte şi nouă un copil. Deşi în primii cinci ani de căsnicie nu ne-am agitat prea tare pe tema asta, considerând că va veni şi copilul la timpul lui, ea era din ce în ce mai neliniştită. Aşa că am mers la medic şi am făcut investigaţii, ca să vedem „cine e de vină”.
Doctorii au spus că niciunul dintre noi n-are vreo vină, cu alte cuvinte fizic vorbind nu eram disfuncţionali. Ni s-a recomandat să încercăm fertilizări in vitro, dacă ţinem neapărat. Ea nu a vrut, pentru că a zis că i se pare ceva artificial, aşa că timp de doi ani am testat diverse căi medico-băbeşti ca să concepem totuşi un copil. N-a mers.

La un moment dat ne-a vizitat sora ei, care e mai tânără decât noi cu vreo cinci ani, şi care de când a terminat liceul are gânduri de călugărie. Şi au început să meargă împreună pe la diverse bisericii „la modă” şi să se roage. Au început cu cele din Bucureşti, apoi au trecut la împrejurimi, apoi vara s-au dus împreună la mănăstiri şi au locuit acolo. De trei ani suntem aşa.
Ea ţine post, a deventi aproape vegană, refuză să se mai apropie de mine, practic nu ne-am mai atins de când a devenit fanatică, nu am mai avut parte de un gest tandru, nu mai zic de făcut dragoste cu soţia mea. Citeşte tot timpul numai cărţi religioase şi se roagă.

Am încercat să o determin să mergem împreună la un psiholog, pentru că eu consider că ea este victima unei spălări pe creier practicată de preotul ăsta de la biserica din Crângaşi, unde merge la fiecare câteva zile. Refuză cu încăpăţânare să accepte ideea că viaţa noastră nu mai e normală şi că trebuie să facem ceva. Tot ce spune este că trebuie să ne rugăm împreună la Dumnezeu ca să ne ierte că am fost păcătoşi şi să ne dea un copil.

Dar cum să ne dea un copil, femeie, dacă noi nici nu mai dormim în acelaşi pat? I-am zis.
Ea alege de multe ori să doarmă cu sora ei în cealaltă cameră, decât să vină lângă mine, tocmai pentru că eu mai încercam când se băga în pat să o apropii. Mă refuza sub diverse pretexte, de regulă religioase, post, sau mai ştiu eu ce alte bazaconii, şi până la urmă ca să nu mai avem discuţii doarme cu sora ei.

Sunt totuşi tânăr, abia am împlinit 36 de ani, şi ea la fel. Nu mă interesează dacă vom avea sau nu copii, dar mă interesează să-mi salvez totuşi căsnicia. Când ne-am căsătorit ea era o fată haioasă, plină de viaţă, cu care am trăit clipe fericite. Nu înţeleg cine e persoana asta de care e posedată acum şi nici nu ştiu cum să fac ca să o readuc la viaţă. Refuz să cred că divorţul este totuşi singura soluţie, aşa cum îmi spun toţi prietenii mei.
Voi ce mă sfătuiţi să fac?

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
 

Comentarii (31)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gigicus pe 14 Dec 2018, 22:38
    fanatism

    sotia ta a devenit fanatica, astea in nici un caz nu sunt semne de ortodoxie sau credinta curata, daca articolul asta e din 2015 sunt curios daca mai sunteti impreuna. Preotul la care se duce ea daca este calugar o sa o invete sa se desparta de tine si multe alte chestii ca sa o atraga la manastire, si cel mai simplu o poate atrage spunandu-i ca relatia voastra nu mai e pe placul lui Dumnezeu si ca ea trebuie sa te refuze in continuare cand sa faceti sex. Duhovnicul ei o vrea in manastire cu orice pret, cunosc mentalitatea asta de preot si de credincios, pentru ca sunt in domeniu. In BOR din pacate apar din ce in ce mai multi fanatici. Si aici nu e vorba de o spalare pe creier, e vorba mai mult de amenintari, preotul baga frica in oameni cu flacarile iadului si oamenii aceia din disperare aleg sa fie la el la spovedit si chiar preotul se arata ca un bun duhovnic. Asa preotul ajunge sa fie idolatrizat de credinciosii lui fanatici. Cunosc cazuri din astea, si nu sunt putine, Sunt curios daca mai esti cu sotia ta. Singura varianta ar fi sa te rogi la Dumnezeu pentru ea sa ii vina mintea la cap

    0
    0

  • nicoleta pe 30 Nov 2015, 12:32
    un sfat uman

    Cred ca tu ar trebui sa iti gasesti singur raspunsul la intrebarile pe care ti le pui. Ma intristez sa citesc atata ura, atata judecata in comentarii... ! Ne pierdem "vremea" sa comentam comentarii.. Nu stiu unde l-ati cautat voi pe Dumnezeu, in ce religie sau in ce carti... Insa eu sunt sigura ca El exista! Evident, ceea ce pentru mine e o certitudine, nu poate fi si pentru altii. Cine a dovedit ca D-zeu nu exista sau ca stiinta e incompatibila cu credinta??!!

    1
    0

  • iancu elena pe 6 Sep 2015, 00:46
    daca se duce la vreo secta??

    Am o intrebare-SOTIA TA SIGUR SE DUCE LA BISERICA ORTODOXA??PENTRU CA BISERICA ORTODOXA SPUNE CA SOTIA SA SE SUPUNA TRUPESTE SOTULUI EI-DACA SUNT CASATORITI RELIGIOS,DESIGUR-!UN PREOT ORTODOX NU AR DA NICIODATA ASEMENEA SFATURI SI INVATATURI FEMEILOR CASATORITE!dOAR DACA SOTIA TA NU SE DUCE CINE-STIE LA CE ASA-ZISE BISERICI,CARE SUNT ALE SECTANTILOR! SA NU FI PARASIT CREDINTA ORTODOXA,DOAMNE-FERESTE!ITI SPUN SIGUR SI TE POTI INTERESA-BISERICA NOASTRA ORTODOXA DIMPOTRIVA,SPUNE CA SOTIA SA-I FIE SUPUSA SOTULUI NUMAI SA NU FIE PERVERSIUNI...

    1
    1

  • Cetateanu Obidit pe 17 Iun 2015, 09:47
    Direct la subiect .

    Religiozitatea timpeste !!! Omoara vina ! Si uite asa disparem de pe pamint ! Nu e nevoie de asteriod ,boamba nucleara ,epidemii ! Hitler a fost un prost ce razboi , ce Zyclon B ? Cacabesa ! Religia tata-i solutia finala !

    0
    1

  • Adina pe 22 Apr 2015, 00:23
    Fii in continuare alaturi de ea

    Sotia ta a gasit un nou mod de viata si probabil speriata fiind de toata neascultarea pe care ati facut-o impreuna pana la momentul respectiv, acum refuza sa aiba relatii cu tine. Preotii nu interzic impreunarile intre soti, insa incurajeaza impreunarea pentru conceperea de copii. Nu e spalata pe creier, face ceea ce simte. Fii alaturi de ea daca o iubesti cu adevarat, roaga-te ca Dumnezeu sa va arate calea cea dreapta si de va fi voia Sa, veti avea nu un copil, ci trei, poate 5. Aveti rabdare, rugati-va impreuna si lucrurile treptat se vor imbunatati.

    3
    8

  • dorina pe 16 Apr 2015, 23:10
    o buna comunicare si rugaciunea rezolva totul

    vorbeste cu ea si vezi ce o nemultumeste. cel mai bine ar fi sa o insotesti la acei preoti pt a auzi ce o invata. in principiu, trebuie sa fiti pe aceeasi lungime de unda si dpdv spiritual. daca vrei sa-ti salvezi casnicia, rugati-va impreuna, mergi la liturghie cu ea, spovedeste-te si impartaseste-te, caci dumnezeu va aprecia convertirea ta, va va ocroti casnicia si, poate, va va da si copilul dorit.ma voi ruga pt voi. succes!

    4
    3

  • Anonim pe 13 Aug 2014, 04:15
    Dumnezeu... [2]

    Pai m-am luat cu religia si am uitat sa-i dau un sfat persoanei cu problema. Sfatul meu este in felul urmator, ai 2 alegeri: 1) Daca o iubesti cu adevarat si tii la ea, fii alaturi de ea pana la moarte. Viata continua si fara sex. Sexul din punct de vedere stiintific e doar o directiva programata in corpul nostru cu singurul scop de a ne procrea, nimic mai mult. Desigur ca omul face din ea o arta (erotism, filme porno) si cauzeaza atata drama ca de exemplu o sa auzi multi oameni spunand "OMG! viata fara sex nu exista!". Dar hai sa fim seriosi... suntem mai buni decat animale ghidate de instincte primitive nu? 2) Daca nu tii la ea si ea nu e dependenta de tine in vre-un fel si poate sa se intretina singura atunci fii liber sa te desparti de ea si sa cauti mai departe. Nici nu are rost sa incerci sa o convingi, o persoana atat de 'spalata' pe creier si de slaba la minte e imposibil de schimbat in ceva mai bun. Daca o sa o fortezi intr-un fel sau altul nu faci decat sa o traumatizezi. Asa ca las-o in drumul ei si tu du-te intr-al tau. Intr-un final religia nu e asa de rea, pana la urma ne invata in general numai lucruri bune, sa fim mai buni unii cu altii etc dar are si parti negative pentru cei ce o fac scopul lor in viata.

    7
    2

  • Anonim pe 13 Aug 2014, 03:51
    Dumnezeu...

    Atata prostie pe lumea asta cu religgile astea. E incredibil cat de 'oi' sunt oamenii si cat de slabi sunt. Inloc sa puna mana pe o carte si sa citeasca stiinta, ei prefera sa ramana prosti si sa se duca la biserica, ca de... e mai usor asa. Nu fac decat sa se minta pe ei insasi. Eatat de simplu sa-ti dai seama ca religiile sunt facaturi: 1) Daca ar exista dumnezeu ar fi o SINGURA religie pe tot pamantul nu crestinism, budism, musulmani etc care toti au povesti diferite. 2) Daca ar exista dumnezeu, unde este? De ce nu se arata noua? Ca daca s-ar arata macar o data intr-o mie de ani va spun eu ca tot globul pamantesc ar crede in el cu adevarat... unde e? In ascunzatoare? De ce? 3) Religia crestina a fost rescrisa de multe ori, popii au modificat biblia excluzand si adaugand chestii numai ca sa se potriveasca cu realitatea din jur in timp ce omul evolua (respectiv stiinta). 4) De ce Dumnezeu omoara oameni nevinovati dar pe cei care sunt cei mai nemernici sunt bine mersi? 5) Biserica de multe ori in etapele istorice a interzis stiinta, a persecutat geniile. Dar daca nu era stiinta noi am fi ramas tot in pesteri, nici macar nu am fi putut scrie biblia daca nu era stiinta care sa inventeze papirusu si cerneala. Ca sa nu mai spunem de toate tehnologiile care ne-au facut viata mai usoara. Atata ipocrizie.... dar las' ca in urmatoarea suta de ani religia va fi istorie. Usor usor ne deschidem ochii catre tehnologie si realism.

    4
    6

  • Simple pe 30 Mai 2014, 22:59
    Ramai langa ea si langa Dumnezeu!

    Este normal ca intr-o familie sa existe relatii intime, dar nu perversiuni. Pentru asta a lasat Dumnezeu sexul, pentru a face copii. Numai Maica Domnului a nascut fara sa aiba astfel de relatii. De unde sa iasa copilul? Zii asta: un om se ruga sa castige la loterie. Intr-o noapte i-a aparut ingerul si i-a zis: 'Omule, daca vrei sa castigi cumpara si tu macar o data in viata un bilet loto!' pentru ce v-ati casatorit, doar nu ca sa va uitati unul la altul sau sa va rugati impreuna, ca asta puteati sa faceti si inainte de casatorie. Intr-adevar,biserica spune ca este pacat sa faci dragoste in afara casatoriei. Dar si preotii casatoriti intretin relatii intime cu sotiile lor, nu e nimic imoral in asta. Copii din flori nu se poate!

    5
    4

  • daniel pe 7 Apr 2014, 10:10
    religia

    Ea a ajuns in situatia in care nu mai simte nevoia de aface sex ca un reflex la o proasta intelegere a religiei. Cine nu e bun de casatorie nu e bun nici de calugarie. Tot timpul va avea o problema. Apostolul Pavel referitor la relatia fizica intre sot si sotie zice: ``sa nu va lipsiti unul de altul decât cu buna intelegere si doar pentru scurta vreme pentru a va ruga`` adica hotararea de a nu face sex nu trebuie sa fie unilaterala. De unde deci concluzia ``religioasa`` ca sexul ar fi ceva rau? Acei preoti care o consiliaza gresesc. Am mai vazut asta.

    11
    0

  • Bigfoot expert pe 27 Feb 2014, 23:57
    un sfat

    Frate eu vad ca ai cam doua solutii ori nu schimbi nimic si incerci sa o schimbi pe ea si cel mai probabil o sa se ajunga la divort. Sau incerci sa te schimbi tu,ii spui ca vrei sa incerci sa fii mai crestin, nu trebuie sa tii posturile calugaresti sau ceva de genu doar sa te vada ca faci ceva ex: te rogi cu ea,te duci la spovedanie,ti ceva post.. etc.Atunci ai sansa sa isi schimbe si ea atitudinea si sa se apropie ea de tine ca la psiholog nu cred ca o vei convinge sa se duca. Acu depinde de tine cat de mult o iubesti si de ce sacrificii esti in stare.

    5
    0

  • tanta pe 20 Feb 2014, 22:39
    Roagate sa sfantul Nectarie

    Roagate la sfantul Nectarie, sa va dea un copil , e foarte grabnic ajutatoe, si ca voi sa va intelegeti bine,, rugativa amandoi o sa vedeti ca in cel mult 2-3 luni o sa aveti un copil,,,

    3
    7

  • Anonimus pe 12 Feb 2014, 04:29
    Wow

    Deci atata prostia ca in capul unora persoane de pe site-ul asta nu am vazut.In primul rand prostia asta de religie nu e nimic mai mult decat cea mai buna tehnica de manipulare in masa creata de om.Defapt este o arma foarte subtila care iti lucreaza subconstientul si iti intra si reflexele involuntare ex:"Doamne ajuta sau Doamne fereste".Tin sa va spun ca am o relatie de 3 ani...defapt am cert-o pe sotia mea daca pot spune asa.Cand am cunoscut-o era o persoana asemanatoare cu sotia protagonistului.Am acceptat situatia 1 an de zile , in tot acest timp lucrand la psihicul ei .In final am facut-o sa-si dea seama ca defapt era o proasta care crede ghiciti ce in pietre si popi avari .Acum se uita cu umor in trecut si recunoaste ca defapt religia iti schimba modul de a gandi , judecata, si mai presus de toate "te face mai prost de cat esti".Mergi la un psiholog si el iti va da niste sfaturi pentru ea.

    6
    4

  • Cristian pe 8 Ian 2014, 17:55
    Hmz

    Da .. sotia mea .. are 27 de ani , avem un copil inpreuna .. dar spre deosebire de doamna din articol .. e nu merge la biserica si totusi suntem in aceeasi situatie .. deci la mine sau mai bine zis la noi despre ce e vorba? ori de cate ori aduc vb despre /dragoste/sex nu simte nevoia si . ce as putea face sau ce ma sfatuiti sa fac? Totusi tine sus si tare ca nu are pe altcineva .. doar ca nu simte nevoia ..

    3
    0

  • stoica angela pe 31 Dec 2013, 22:57
    credinta

    dragul meu citeste biblia si ai sa gasesti toate raspunsurile la toate nedumeririle tale.sotia ta a primit har de la dumnezeu si constienta fiind iliubeste pe dumnezeu mai mult ca pe tine.urmeazo si tu si ai sa vezi ca vei fi fercit alaturi de ea.din pacate romanii inteleg ca avand nevasta sant obligate sa faca amore ori de cate ori doreste sotul netinand cont ce simte sotia este o posesivitate.ea a descoperit dragostea cea adevarata a lui dumnezeu.

    1
    11

  • VLAD pe 29 Dec 2013, 23:11
    o sa reusesti sa o intorci

    Arata-i articolul asta si o sa inteleaga e UN ARTICOL cRESTIN-oRTODOX APARUT INTR-O CARTE FOARTE CUNOSCUTA.

    3
    0

  • Zaharia Cristina pe 25 Nov 2013, 00:57
    Intre stiinta si religie

    Am intalnit cateva cazuri de acest gen pe parcursul carierei mele ( psiholog clinician )...Merg saptamanal la Manastirea Radu Voda din Bucuresti si ma simt ft bine acolo.Nu zabovesc prea mult ptr ca doar ma rog,trec constant pe la racla Sf. Nectarie si discutia este strict intre mine si Dumnezeu. Nu am absolut nimic impotriva preotilor si a calugarilor ,insa pot sa afirm ca pana in momentul de fata nu mi-a inspirat acea pornire catre confesiune,nicio fata bisericeasca pe care am cunoscut-o. De ce? Nu stiu...Probabil ptr ca sunt antrenata sa vad ceea ce multi altii nu pot vedea ..Cred ca meseria de preot,din toate timpurile a fost produsa la nivel global si s-au aruncat pe " piata" persoane care nu ar trebui sa o profeseze..Faptul ca exista si exceptii de la regula,este adevarat ,insa cum spuneam mai sus,m-am confruntat cu destule cazuri in care familiile erau destramate ptr ca oameni inocenti intrau pe mana unor fete bisericesti care le cereau acestora habotnicie si renuntarea la bunurile si placerile lumesti..Daca sotul doamnei va citi vreodata postarea mea,il sfatuiesc sa inteleaga ca sotiei lui ii lipsea cu desavarsire CEVA anume in relatia lor de cuplu daca a ales aceasta cale. Nu stiu ce sanse de reusita are sa o readuca la viata pamanteana insa eu stiu ca intr-o familie trebuie sa exista : Sot..Sotie si probabil ..copii..Nicidecum cumnati sau cumnate cu are sotia sa imparta patul .

    9
    0

  • IULIA pe 29 Mar 2013, 23:25
    LAS-O

    Nu ai ce face,trec prin situatia ta de 9 ani,si nimic nu s-a schimbat,e o spalare de creier

    9
    3

  • Ea pe 12 Feb 2013, 12:47
    intre Dumnezeu si om

    Va rog din duflet incercati sa citii si dumneavoastra Biblia domnule. Asa cum spunea si "lily" daca nu citi din CORINTENI sau din multe alte pasaje....nu o sa va lamuriti niciodata....nici pe dvs nici pe sotia dvs....deoarce Biblia explica clar cum trebuie sa traiasca un cuplu, explica clar cum ar trebui sa fie viata acestora, clar nu in habotnicie! Studiati, nu mai stati si rugati-va si dvs la Tatal nostru Certesc pt sotie. Pune-ti genunchii in pamant si rugati-L sa va arate calea si ce trebuie sa faceti ca sa iesiti la lumina cu aceasta problema. E o incercare in viata dumneavoastra iar pana acum as putea spune din ce am citit ca sunteti la jumatatea drumului. Incercati sa strabateti si cealalta jumatate. Am citit intr-o carte ca: "Dumnezeu nu ramane niciodata dator cu un raspuns...", deci rugati-va si ve-ti stii incotro sa o luati dvs.... Cu mare drag si dragoste.... Ana

    8
    11

  • andrei pe 5 Feb 2013, 20:28
    dute cu ea la un pastor si nu la un preot fals

    deci ce cred eu este k sotia da este slaba de caracter si nu mai are incredere in sotul ei problema ii k asculta prea mult lumea din jur tu si a inceput sa caute increde la preoti falsi. de la inceput trebuia sa iti inpui punctul de vedere cu religia obsesiva bineintales k greseala ii de la amandoi dar k sa repari relatia ta ii sa mergi la un preot bun de exemplu la pocaiti cu siguranta o va face sa intaleaga cum trebe facut lucurile cu sexul si cu probleme familiei trebe sa aveti relatia voastra sexuala si sentimentala voastre personale

    2
    18

  • Gabriela pe 5 Feb 2013, 13:37
    Trebuie credinta de la AMANDOI

    Daca de la inceputul relatiei voastre aveati o viata apropiata de Dumnezeu, nu s-ar fi ajuns in situatia in care sunteti. Poate ati facut anumite pacate grele, avort, perversiuni, etc. si de aia inca Dumnezeu va testeaza dragostea. Daca ea a decis sa mearga pe calea bisericii, a facut-o pt voi ca si familie, ca si cuplu si cel mai indicat-- pt ca sunteti 2 intr-o relatie-- este sa o urmezi; rugaciunile si postul nu fac rau nimanui! numai niste inconstienti pot numi asta fanatism religios sau spalare de creier. Si inca ceva, biserica permite relatiile intime intre soti doar martea si joia. Aveti mare grija sa nu faceti dragoste in zilele de post (mi si vi), in cele 4 posturi din an, sambata si duminica pt ca at.se tin slujbele pt cei morti si Sf.Liturghie si mai ales in zilele cu cruce rosie in calendar, indiferent in ce zi cade, chiar si marti sau joi daca e cruce rosie, tot pacat este. Exista si niste rugagiuni speciale catre Maica Domnului pt nastere de prunci. Tineti post, mergeti la biserica, rugati-va, spovediti-va, impartasiti-va IMPREUNA, ca sa va mearga! Si copilul mult asteptat vi-l v-a darui Domnul, totul e sa nu o abandonezi, sa nu o parasesti. Doamne ajuta!

    8
    21

  • Nikki pe 4 Feb 2013, 17:45
    Un psiholog bun este solutia si muuulta rabdare din partea ta... ajut-o, n-o lasa sa o zombeze

    Mergeti la psiholog. Sotia ta intr-adevar are nevoie de ajutorul tau si al unui bun specialist. Fanatismul religios e foarte periculos, pentru orice persoana,... multe fete bisericesti ii zombeaza pe oameni si la un moment dat acestea ajung sa-si vinda si casa si tot pentru a da totul bisericii. Ar fi pacat sa arunci in aer o relatie de 10 ani si o iubire adevarata. Lupta pentru ea, fa tot posibilul sa o scapi de spalarea asta de creier. Si spunei sotiei tale sa nu confunde fanatismul religios cu credinta in Dumnezeu. Religiile au fost create cu scopuri mai putin pozitive...

    20
    6

  • Anais pe 4 Feb 2013, 15:37
    divort

    Dumnezeu spune ca uraste despartirea in casatorie. Divortul nu este o obtiune. Aduceti-va aminte ce le spune ucenicilor despre casatorie si despartire incat unul din ei spune: atunci este mai bine sa nu te casatoresti. Dl. Isus le raspunde ca nu oricine poate primi acest lucru. In fine situatia voastra este dificila pt. ca sotia crede ca aproprierea fizica de tine o indeparteaza de Dumnezeu si de sfintenia pe care incearca sa o obtina prin posturi si rugaciuni. Ai doua obtiuni : sa accepti situatia si sa traiesti cu ea incercand sa te apropii de Dumnezeu impreuna cu ea si sa gasiti impreuna rezolvarea problemei sau sa te desparti de ea daca o apropriere de Dumnezeu nu te intereseaza.

    3
    15

  • lily pe 4 Feb 2013, 02:36
    inca ceva

    Sfatul meu este sa lupti pt ea, dragostea nu renunta la celalalt, pt dragoste se merita sa lupti! Cat despre copil, poate ca Dumnezeu vrea sa salvati un copil care nu are pe nimeni si sa-l/o adoptati si cine stie? poate apoi va veni si minunea zamislirii...eu am vazut asta in 2 familii (au adoptat si apoi ea a ramas insarcinata).

    13
    2

  • lily pe 4 Feb 2013, 02:27
    :)

    Spune-i sa citeasca in Biblie ce spune Dumnezeu despre asta: 1Corinteni 7: 3,4 si 10. Dumnezeu a inventat casatoria si a daruit oamenilor darul asta de a face dragoste. Sa nu te bucuri de darul asta si sa-l tratezi ca si cum ar fi ceva pacatos sau murdar cand esti casatorit, ASTA este un pacat, este de la diavolul care uraste omul si nu vrea ca omul sa se bucure de ce i-a daruit Dumnezeu !! Daca tu daruiesti cuiva ceva si acela arunca darul respectiv si-l considera murdar este o jignire, nu? Sexul este pacat in afara casatoriei, asta e clar, dar in casatorie este un dar minunat de la Dumnezeu. Deci nu stiu ce prostii o invata pe biata femeie si cine o invata, dar sigur lui Dumnezeu nu-i place ce face ala!

    21
    3

  • Deria pe 3 Feb 2013, 22:01
    LOL

    Sa-i faca sora-sa un copil. Intre timp, tu baga divortul si vezi-ti de viata. Nu stiu cum ai rezistat 3 ani. Basca, nu-l vad bine pe copil alaturi de o mama fanatica religios.

    20
    10

  • D. pe 3 Feb 2013, 16:30
    ?

    Mergi cu ea la preot si zii preotului sa ii spuna ca fara sex nu se poate face un copil. Explica-i ca nu e pacat sa faceti dragoste daca sunteti casatoriti, incearca sa te faci interesat de "ritualul" ei zilnic si citeste si tu niste rugaciuni cu ea, sa vada ca iti pasa.Daca nu merge nici asa ia-o cu forta la o sedinta de consiliere pentru cupluri. Daca nu merge , las-o sa plece, nu mai poti face nimic. :)

    28
    4

  • rick pe 3 Feb 2013, 13:01
    rick

    hm, pare o situatie fara iesire pentru tine. daca vorbesti cu sora ei despre grijile tale ca sunteti pe cale sa va pierdeti unul pe celalalt ca...cum sa zic daca apelezi un pic la sentimentele ei oare ea nu poate sa ii zica nevestei tale ceva incat sa nu mai vada sexul ca pe un pacat? desi e tardiv asta.....si cu toate ca e greu, al naibii de greu sa renunti la cineva pe care il iubesti nespus, mai ales dupa 10 ani petrecuti impreuna, ar trebui sa iei in calcul si asta: divortul. ea deja te a exclus si autoexclus din viata ta. o data in viata esti tanar, merita sa iti irosesti cei mai frumosi ani stand ca un calugar langa sotia ta? sau mai rau, inseland o? mai corect e divortul....daca alta sansa nu e

    16
    3

  • Y-anna pe 3 Feb 2013, 10:02
    :P

    ce e asa de urat incat sa dai dislike la comul meu?

    10
    13

  • Y-anna pe 3 Feb 2013, 09:42
    :)

    pare rau pt tn, chiar rau.. si cred ca nu te merita esty un barbat intelegator , pt ca ai supartat-o 3 ani. trebuia sa se faca calugarita inainte sa te ia pe tine de barbat, nu akum cand are sot, ca sa-si bata de joc de el. cred k divortul e cel mai bun lucru.. dar spune-i asa: ca sa faci dragoste cu sotul nu e un pacat.. si poate sa te aiba si pe tine si creinta in egalitate masura.. sau uite de exemplu cand e de postiti postiti amandoi. merge-ti la biserica , faceti dragoste cand e de facut. ooricum imi pare rau pt tn:( pup

    26
    20

  • Monica pe 3 Feb 2013, 00:51
    nu ai ce face

    Divortul e cel mai indicat. Cand e vorba de spalare de creier cu religie, nu mai ai cu cine vorbi. Chiar daca ai convinge-o sa faca dragoste cu tine, tot va fi cu ''programare'', numai anumite ore sunt pt asa ceva dupa spusele preotilor, si doar in anumite zile. Parerea mea e ca nu ar trebui sa iti mai pierzi timpul cu ea, esti inca tanar si meriti pe cineva care e rational.

    36
    18

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod