Pilda purității: vezi totul clar, dacă geamurile sufletului tău sunt curate

De multe ori privim în jurul nostru cu un ochi critic și avem tendința să-i judecăm pe ceilalți, observând doar ceea ce fac ei greșit sau proiectând asupra lor ideile noastre eronate.
Deși suntem atât de îngăduitori față de propria persoană, ne concentrăm cu ușurință pe părțile negative ale celor din jur și ale lumii. De aceea, ni se pare mereu că Universul este nedrept, că persoanele care ne înconjoară sunt pline de defecte și că nu avem niciun motiv de mulțumire și de recunoștință în viață. Dar oare lucrurile stau chiar așa?

Pilda purității, un nou mod de a vedea lucrurile


Un bun exemplu stă și această pildă, supranumită și pilda purității, care te va face să îți dai seama că singurul mod prin care te poți încărca cu pozitivitate este să renunți la a-i critica pe ceilalți și să te întorci asupra eu-ului tău, reașezându-l pe harta optimismului!

Un cuplu proaspăt căsătorit s-a mutat într-o casă nouă, într-un orășel liniștit de provincie.
Duceau o viață mulțumită, fără prea multe griji, în afara micilor treburi cotidiene. Cu toate acestea, soția nu se simțea în largul ei, pentru că nu prea avea cu cine să vorbească. Într-o dimineață, în timp ce îi pregătea soțului ei micul dejun, femeia a privit pe fereastră și a observat că vecina de alături își așeza hainele spălate pe sârmă. Citește continuarea pe divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod