Mobilizeaza-te la serviciu dupa sarbatori!

Stabileste un plan de actiune


Scrie o lista de lucruri pe care vrei sa le faci atunci cand te intorci la lucru. Scopurile precise te vor motiva sa lucrezi mai bine, iar, daca esti activa, poate vei obtine si promovarea la care sperai. Un tel precis te stimuleaza si face intoarcerea la serviciu mai usoara, dupa cum precizeaza site-ul Helium.com.

Daca ai sau nu vrei sa alcatuiesti acum un plan pe termen mediu sau lung, limiteaza-te la unul pe termen scurt - sa zicem, o saptamana. Un plan de actiune bine pus la punct te va scuti de anarhia din prima zi, cu e-mail-uri, probleme, telefoane si agitatie.

Ofera-ti o mica placere


Ceva placut sau frumos in prima zi de munca te poate ajuta sa te simti mai bine. Imbraca-te in haine noi sau intr-o tinuta in care te simti bine si sigura pe tine.
Fa-ti cadou un gadget pentru birou (sau pentru tine, pur si simplu). Cumpara-ti o carte pe care sa o citesti seara, dupa serviciu. Ofera-ti un mic dar, care sa iti faca ziua mai frumoasa.

Aplica psihologia inversa


Daca esti o persoana activa, incearca, in ultima zi de vacanta, sa nu faci nimic sau sa alegi ceva mai putin interesant, chiar plictisitor. Astfel, vei astepta cu mai mult interes ziua urmatoare, cand vei avea lucruri mai interesante de facut. Invers: daca preferi relaxarea, fa ceva atat de epuizant incat intoarcerea la munca sa para foarte usoara.
Abia vei astepta apoi sa ajungi la birou a doua zi.

Aminteste-ti ce iti place la munca ta


Cu siguranta, esti acolo cu un scop. Fie iti place jobul tau, fie ai nevoie de el. Aminteste-ti aspectele care iti fac placere la serviciu sau motivele pentru care mergi la birou. Iti vor da un mic impuls sa iti reintri mai repede in ritm.

Nu te neglija


In vacanta sau concediu reusim sa ne relaxam, sa ne odihnim si sa mancam mai bine. In cazul calatoriilor, si nu numai, facem si mai multa miscare. Revenirea la birou nu trebuie sa fie un motiv pentru a intrerupe aceste deprinderi.
Dimpotriva, mentine-le. Mananca suficient, dar nu excesiv, bea multe lichide, pentru a elimina toxinele adunate pe parcursul sarbatorilor, plimba-te, fa putina gimnastica daca ai timp (pentru a sublinia buna dispozitie) si odihneste-te atat cat ai nevoie.

Relaxeaza-te


Chiar daca ai inceput activitatea, munca nu trebuie sa fie singura ta ocupatie. Rezerva-ti in continuare timp pentru distractie si relaxare. E nevoie de putin echilibru, nu-i asa? Uita-te la o comedie, daca nu ai timp de altceva. Rasul este un remediu antistres excelent si poate ajuta la indepartarea senzatiei de letargie la reluarea activitatii.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 21 Apr 2009, 13:16
    pt fanatic

    Daca vrei pot sa-ti recomand o doctorita f buna. Trimite-mi un raspuns aici.

    0
    0

  • Andreea TM pe 24 Ian 2009, 12:33
    Intrebare

    uneori ma indragostesc des, si de cine nu trebuie cum fac exact de barbatul potrivit? Nu ma uit la ori cine, am un coleg de cu mult mai in ivarsta de cat mine dar exact nu stiu daca sunt in dragostita de el dar 90% da, ce fac cu lucru cu lucru asta

    0
    0

  • fanatic pe 22 Ian 2009, 22:16
    depresie veche

    sint in depresie decand a murit mama mae acum doi ani nu o pot depesi am facut sport am luat pastile naturale pentru depresi am fost si la psihiatru si tot asa ma simt visez f urit ma sperii incasa am halucinatii si sant mereu nemultumita va rog fr sa imi raspundeti la aceast intrebare va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod