Mesajul tuburător al unei mame: ”Depresia nu arată într-un fel anume”

Mesajul tuburător al unei mame: ”Depresia nu arată într-un fel anume”

O mamă din Anglia a postat două fotografii complet diferite cu ea dintr-o perioadă în care avea gânduri suicidare, pentru a arăta că problemele psihice nu arată într-un anumit fel.
Amelia Smith, în vârstă de 24 de ani, a dezvăluit că oamenii, inclusiv medicii, nu își pot da seama că suferă de depresie din cauza felului în care arată și se comportă. Tânăra a creat o pagină specială pe rețelele de socializare pentru a atrage atenția asupra acestei probleme, cu care se pot confrunta și alte persoane, potrivit bbc.com.

'Nu arăți ca o persoană care ar avea gânduri de sinucidere'

Într-o postare publicată pe Instagram, Amelia a dezvăluit că avea doar 14 ani când a decis să meargă la doctor pentru a se trata de depresie. Dar răspunsul medicului nu a fost cel la care ea s-ar fi așteptat.

"'Nu arăți ca o persoană care ar avea gânduri de sinucidere'.
Îmi amintesc aceste cuvinte ale medicului imediat după ce i-am spus că am gânduri suicidare",
a scris Amelia în postare. "M-am simțit rușinată, confuză, ca și cum nu m-ar fi crezut. Acele cuvinte stupide aproape m-au costat viața. Acesta este pericolul de a crede că problemele psihice au o față, că trebuie să arate cumva. Acesta este modul în care stigma, ignoranța și critica îi afectează pe care care se confruntă cu probleme de sănătate mentală", a mai spus tânăra.



"În ambele fotografii este o persoană cu gânduri suicidare. Poate nu la fel de puternice, dar în ambele zile în care au fost făcute aceste imagini gândurile de sinucidere mi-au dat târcoale", a explicat Amelia în dreptul fotografiilor postate pe rețeaua de socializare.

Postarea sa a primit peste 20.000 de aprecieri, dar nu este prima dată când Amelia apelează la social media pentru a vorbi despre problemele psihice.
Mulți dintre cei 163.000 de followers și-au împărtășit experiențele, încercând să găsească ajutor pentru a depăși depresia. "Șeful meu mi-a spus că nu par deprimat. Nu m-am simțit atât de prost în viața mea. Am citit postarea ta și am plâns. Mulțumesc că ai împărtășit cu noi", a scris unul dintre useri.

"Înțeleg ce simți. Medicii mi-au spus că sunt doar 'într-o etapă'", a scris un alt user.

"Din păcate, este o situație de care aud tot mai des. Cred că sunt numeroase motive pentru care se întâmplă asta, dar oricare ar fi acestea, este o problemă reală. De fiecare dată când întâlnesc experiențe precum cea pe care ai avut-o tu cu medicul tău, îmi amintesc ce fel de medic nu vreau să fiu", a scris un medic la postarea Ameliei.

Amelia s-a arătat șocată de amploarea pe care a luat-o postarea sa și de atenția pe care a primit-o.
"Dacă citești asta acum și te confrunți cu probleme de sănătate mentală, trebuie să știi că nu ești singur, că ai dreptul să primești ajutor, că ai dreptul să fii iubit și fericit", a mai spus tânăra.

Același semnal de alarmă a fost tras și de soția lui Chester Bennington, solistul trupei Linkin Park, care s-a sinucis pe 20 iulie. Talida Bennington a postat un filmuleț pe Twitter în care soțul său părea vesel, râdea și se distra alături de copiii săi și un prieten de familie, cu numai patru zile înainte de a se sinucide. ”Cu patru zile înainte ca soțul meu să-și ia viața. Gândurile suicidare erau acolo, dar niciodată nu ai de unde să știi.
Fuck depression!”
a scris Talinda Bennington.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod