Lecții de viață de la Socrate

Socrate a fost un filosof grec și un geniu enigmatic. Standardele stabilite de el, raționamentul său critic și viziunea asupra vieții l-au făcut să devină o inspirație pentru mulți. Cu toate că trăim într-o lume diferită de cea a lui Socrate, există câteva lecții de viață de la Socrate care încă sunt aplicabile. Iată despre ce este vorba!
Ce lecții de viață de la Socrate îți pot deschide calea către un mod de a trăi mai bine?

1. Singura înțelepciune vine din faptul că știi că nu știi nimic

Nu poți învăța nimic dacă tu crezi că ești deja eexpert și că nu ți-a mai rămas nimic de învățat. Deschide-ți mintea, realizează că s-ar putea să greșești și s-ar putea să fii pregătit să înveți. În plus, indiferent cât de multe știi, există o cantitate aproape nelimitată de lucruri pe care nu le cunoști.
Vei întâlni oameni diferiți în viața ta cu diferite experiențe și cunoștințe.

2. Mințile puternice discută idei, mințile medii discută evenimente, iar mințile slabe discută despre oameni

Bârfele și implicarea în discuții care nu sunt productive și nu duc la niciun rezultat nu sunt lucrări ale minților puternice, care dețin puterea de a face schimbări pentru îmbunătățire. Ni se spune să ne amintim ideea, nu omul, pentru că omul poate da greș. Din nefericire, această generație se ghidează mai mult după oameni și viața lor decât ideile lor.
Oamenii sunt interesați să știe ce poartă sau ce mănâncă celebritățile, în loc să se gândească la idei care ar putea schimba lumea.

3. Cel care nu este mulțumit cu ceea ce are nu ar fi mulțumit nici cu ceea ce și-ar dori să aibă

Unii au o foame și o dorință de a obține tot mai mult. Atunci când această dorință este necontrolată, o numim lăcomie. Pe de altă parte, dacă ești mulțumit cu ceea ce ai, ar fi mai bine să ai mai mult, dar nu este necesar. Persoanele care continuă să își dorească mai mult și nu pot fi recunoscătoare pentru ceea ce au nu vor fi niciodată fericite după ce primesc mai mult.
Trebuie să apreciem ceea ce avem, să ne bucurăm, iar universul ne va răsplăti cu mai multe.

4. Cunoaște-te

Una dintre căile de a te cunoaște este înțelegerea propriului sistem de valori. Credințele noastre sunt la nivel subconștient și ar trebui să le examinăm critic înainte de a le accepta. Prin urmare, refuzăm să ascultăm orice ce contravine credințelor noastre.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod