Foloseste intuitia in alegerile tale

De foarte multe ori, intuitia ne ajuta sa ne descurcam in anumite situatii, si anume sa anticipam emotiile mai bine decat am fi putut-o face cu ajutorul ratiunii. De cate ori nu ti s-a intamplat...
De foarte multe ori, intuitia ne ajuta sa ne descurcam in anumite situatii, si anume sa anticipam emotiile mai bine decat am fi putut-o face cu ajutorul ratiunii.

De cate ori nu ti s-a intamplat sa cumperi o rochie care corespunde cerintelor modei, iti vine bine, insa nu are culoarea in care sa te simti in largul tau... Iar in momentul in care vrei sa te imbraci cu ea, ai surpriza neplacuta de a nu te simti bine si, mai mult decat atat, constati ca nu iti mai place la fel de mult ca atunci cand ai cumparat-o.

La fel se poate intampla si cu deciziile serioase, hotaratoare sau costisitoare, din punct de vedere material sau spiritual.
De exemplu, atunci cand cumperi un obiect de arta, il alegi ca un profesionist si nu cu sufletul, asezandu-l acolo unde se potriveste cel mai bine si nu acolo unde ti-ar incanta tie privirile.

Nu stiu daca este exemplul cel mai clar si convingator, insa ceea ce vreau sa stii este faptul ca, daca ai avea intuitia de a-ti anticipa satisfactia viitoare, vei proceda mult mai corect, atunci cand este vorba de a face o alegere.

Este mult mai usor sa reactionezi aici si acum, vizavi de obiectul pe care doresti sa il achizitionezi, decat sa faci o "drumetie" imaginara, calauzita de intuitie, sau sa incerci sa simti ce atitudine vei avea fata de el atunci cand il vei avea acasa.

Acest lucru este valabil aproape in orice situatie in care esti pusa in situatia de a alege, chiar si daca este vorba de prieteni, prietene sau iubiti.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rodilina pe 3 Ian 2009, 10:43
    din alta lume

    as vrea sa va rog sa ma ajutati cu ceva informatie sau sfaturi despre ceea ce inseamna a te simti diferita de cei din jur.deseori lucrurile imi par complicate si imi place sa meditez asupra lor,pentru ca am impresia ca nu sunt ca toti si gindesc diferit.Imi place multe ori sa fiu singura si sa sufar in tacere.parca ar fi o bucata din stilul meu si din hrana mea sufleteasca.Am o relatie care nu curge deloc bine si de cite ori incerc s-o rup partenerul nu-mi permite.II spun ca nu suntem unul pentru altul dar el nu ma intelege.Ajutatima cumva sa ma regasesc si sa inteleg totusi cine sunt in viata aceasta si cum sa merg mai departe,fiindca asa imi vine foarte greu.multumesc!

    0
    0

  • mzv pe 5 Dec 2008, 12:15
    intuitie

    Si ce poti spune cand ai intuitie (sentimente de neliniste fara motiv , atunci cand esti pe un drum, si gandesti posibilitatea unei viitoare suferinte) dar vointa este slaba sa pui punct? Mie mi s-a intamplat des sa am intuitia necesara dar sa las lucrurile sa curga, sa accept anumite evenimente etc. Asta este prostie,,, asta am ajuns sa gandesc, sufar din prostie si lipsa de atitudine

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod