De ce nu pot empatiza unii oameni și cum ar trebui să te porți cu ei

De ce le lipsește empatia unor oameni?


Empatia este o abilitate înnăscută și învățată, care este modelată prin modul în care suntem conectați când suntem născuți, prin propriile noastre experiențe de viață. Pentru a experimenta empatia într-o oarecare măsură, trebuie să intrăm în contact cu emoțiile noastre.

Cum să te porți cu oamenii care nu sunt empatici?


Este foarte greu să faci față unor persoane care nu sunt empatice, mai ales dacă ești o persoană sensibilă, care are grijă de cei din jurul său. Când încerci să-ți exprimi sentimentele, în loc de compasiune și înțelegere primești furie.
Este dureros pentru că poți rămâne blocat într-un ciclu vicios. Te simți din ce în ce mai rău și ți se pare că ceri validarea cuiva. Iată câțiva pași ușor de urmat!

1. Nu lua nimic personal

Nu este vorba despre tine. Amintește-ți că respectiva persoană este cea care are o problemă emoțională cu ceilalți la un nivel mai profund. Nu este nimic în neregulă cu tine.

2. Nu încerca să îi faci să înțeleagă sentimentele tale

Încercarea de a insufla empatie sau înțelegere este o pierdere a timpului și a energiei.
Acest lucru doar te va face să te enervezi mai tare.

3. Vorbește despre lucruri factuale

În loc să vorbești cu oamenii care nu pot empatiza despre cum te simți sau despre ceva ce ai făcut, vorbește despre fapte și despre ce crezi. Este mai ușor să comunici în acest fel.

4. Dacă nu locuiești cu acele persoane, încearcă să te îndepărtezi de compania lor

Nu trebuie să întrerupi prietenia, dar trebuie să stabiliți anumite limite și să ai în vedere interacțiunea cu aceștia. Păstrează conexiunea superficială pentru a evita certurile și nu te aștepta la înțelegere.

5.
Cultivă relațiile cu oamenii în care ai încredere

Petrece-ți timpul cu oamenii în care ai încredere și care te fac să te simți în siguranță. Mai ales cu cei care au arătat semne ale empatiei în trecut.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod