Cutremurul din Japonia: 5 femei cu poveşti uimitoare

Dramele se ţin lanţ în Japonia, dar unele dintre ele ies în evidenţă prin natura lor şi reuşesc să ne impresioneze mai mult decât altele. Îţi prezentăm mai jos poveştile extraordinare ale unor femei din Japonia, care au trecut prin evenimente dramatice cu curaj şi demnitate.
1 din 6

Datoria înainte de toate

Angajaţii unui centru pentru bătrâni din Aozora, prefectura Iwate, au rămas alături de pacienţii lor după marele cutremur şi tsunami, încercând să îi ducă în cele mai apropiate centre de îngrijire mai puţin afectate. Pentru că riscau să fie înghiţiţi de valurile provocate de tsunami, angajaţii au urcat un deal împreună cu cei de care aveau grijă.

O asistentă în vârstă de 33 de ani a declarat că nu a avut putere să împingă la deal căruciorul în care se afla un bătrân, aşa că a aşteptat lângă el până ce toţi ceilalţi colegi ai săi au urcat dealul împreună cu bătrânii şi câţiva s-au întors pentru a o ajuta. Femeia a declarat că timp de două zile de la cutremur nu a ştiut nimic despre soarta părinţilor săi, a căror casă a fost distrusă în totalitate. Cu toate acestea, a rămas alături de bătrânii care aveau nevoie de ajutorul ei. A aflat apoi că părinţii săi au supravieţuit şi sunt în siguranţă.

MAI MULT DESPRE: copii, drama, japonia, oameni, cutremur
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dora pe 22 Mar 2011, 12:05
    alta educatie

    japonezii traiesc pe alta planeta. nu le ajungem nici macar la unghia degetului mic din punctul de vedere al educatiei, bunului simt, curateniei, seriozitatii ... iar lista poate continua

    0
    0

  • Eleonora pe 21 Mar 2011, 10:02
    Ooo....asta da altruism!!!!

    In Romania nu cred k ai fi vazut asa ceva. Adevarat altruism.Sa ajuti pe altii,cand tu nu sti nimic de familia ta.....sa pui pe primul loc meseria ta in astfel de situatii,greu de inchipuit! In Romania nici in zile normale ...fara evenimente catrastofale ...nu isi fac meseria.Pacat !

    4
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod