Cum te antrenezi pentru a deveni o persoană optimistă

Nu te-ai considerat niciodată o fire optimistă, ba chiar ai susținut tot timpul că ești, mai degrabă, realistă. Sau poate chiar pesimistă! Întrebarea este: poți oare să îți schimbi gândirea?
Se spune ca optimistii vad intotdeauna oportunitati si solutii, in timp ce pesimistii gasesc, in schimb, o problema pentru fiecare solutie. Fie ca te consideri realista sau pesimista, se pare ca poti deveni o persoana optimista, daca iti doresti acest lucru si daca esti dispusa sa lucrezi in aceasta directie.

Probabil ca vrei sa ai o viziune mai pozitiva asupra vietii sau sa fii mai relaxata atunci cand lucrurile nu par sa fie chiar roz. Indiferent de caz, iti poti „antrena” optimismul prin urmatoarele metode.
Ele nu vor avea efect instantaneu, insa practica iti va aduce rezultate!

Cum sa devii optimista: 3 practici zilnice pe care sa le integrezi in viata ta


1. Pune-ti intrebari care sa iti permita sa vezi lucrurile diferit


Daca pana acum obisnuiai sa te enervezi sau sa te indispui foarte repede, incearca sa adopti un nou obicei. De fiecare data cand te surprinzi incruntandu-te sau plangandu-te de o anumita situatie, trage aer in piept si opreste-te pentru o secunda. Intreaba-te ce lectii poti invata din contextul in care te afli. 
Citește continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod