Cum sa scapi de timiditate


4. Invata sa zambesti atunci cand intretii o conversatie cu cei din jur, la serviciu, acasa, la cumparaturi, la facultate, ori de cate ori ai ocazia. Astfel, vei atrage atentia celorlalti intr-un mod placut; acestia te vor asculta cu placere si bunavointa. Conversatia sau dezbaterea te va ajuta sa-ti dezvalui calitatile necunoscute pana acum de catre ceilalti.


Cum sa scapi de timiditate: nu-ti fie frica sa te exteriorizezi si sa zambesti

5. Exteriorizeaza-ti emotiile si sentimentele pentru a te face mai bine inteleasa. Trebuie s-o faci cat mai natural, fara a pendula intre cele doua extreme: izolare pana la narcisim versus teatralism. Incearca, de asemenea, sa te pui in locul celuilalt, sa permiti ca ideile si emotiile celuilalt sa te impresioneze pentru a putea sa-i raspunzi cat mai adecvat.

6. Scoate-ti "armura de protectie" pe care o porti si o suporti, pentru a te apara impotriva unei societati considerata de catre tine ostila. Scapa de ideea ca esti o persoana fragila (de aceea te consideri o posibila "tinta" sigura). Gandeste-te ca esti o luptatoare puternica, ce poate invinge orice, in orice fel de circumstante.

Traieste mai mult in prezent 

7. Traieste in realitate si mai putin in imaginar. Ia lucrurile asa cum sunt, analizeaza-te si adapteaza-te, apeland la conformismul social. Prea-plinul afectiv pe care il posezi trebuie ancorat in realitate prin atitudini participative, aspiratii catre social, colaborari si realizari impreuna cu acesta.

8. Gandeste pozitiv in tot ceea ce intreprinzi. Nu te mai gandi ca nu esti si nu vei fi apreciata corect niciodata, deoarece orice neincredere in fortele proprii are o conotatie exclusiv negativa si poate conduce la esec.

9. Fii pregatita pentru reactii de prietenie din partea majoritatii si lasa frau liber vorbelor, spontaneitatii in comportament si exprimarii emotiilor si sentimentelor. Lasa teama de ceilalti la o parte, deoarece aceasta nu este neaparat reala, ci se petrece mai mult in mintea ta.

10. Accepta-i pe ceilalti asa cum sunt, gandeste-te ca poate si ei au fost ca si tine, iar prin dorinta si perseverenta si-au depasit starile de timiditate, ceea ce a fost nu numai in folosul lor, ci si al celorlalti.

Incearca sa analizezi aceste sfaturi, sa ti le insusesti si apoi sa le adaptezi propriei personalitati, dupa care, in timp, vei scapa in mod sigur de povara timiditatii.

 

Comentariile 1-50 din 127

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Demon!Girl pe 23 Feb 2018, 09:41
    timiditatea la scoala,,,

    eu sunt extrem de timida si ma simt bine si mai curajoasa in preajma prietenilor buni/familiei dar pana si atunci mi-e rusine xD

    0
    0

  • adelina rogoza pe 27 Ian 2017, 17:07
    intelegerea cu parinti

    poti te rog sa faci un articol despre cum sa te intelegi mai bine cu parinti?tatal meu e zodia leu iar mama gemeni iar eu varsator,si nu ma inteleg prea bine cu ei pentru ca ei mereu ma obliga sa fac ce vor ei,ma cearta si tipa la mine,ba chiar ma ameninta ca daca nu fac ce spun ma bat sau ma trimit la casa de copii sau altele,dar mie nu imi place sa fac ca imi sun alti deloc.ca sa fac ca sa ma inteleg mai bine cu ei?

    0
    1

  • Kog pe 21 Mai 2016, 13:14
    Timiditate...

    La scoala am prieteni , detoate , ma simt lafel , urmeza sa ma mut in cartier cu cel mai bun prieten , dar cand ma mut eu el o sa se mute din motive personale.....nici nu stiu cum sa vb cu cei de acolo , sunt mari.....dar nu toti....

    0
    0

  • R pe 19 Iul 2015, 18:57
    Nu reusesc sa ma integrez in lumea asta nebuna

    Buna.Am 15 ani si am o problema serioasa cu timiditatea. Desi sunt olimpic national la romana si am un vocabular dezvoltat, ma blochez in fata oamenilor.La scoala,cand avem de facut o compunere,imi reuseste pe foaie,insa cand e timpul sa o citesc,inima imi bate cu putere si vocea imi tremura,astfel nereusind sa ma fac inteles.Cat despre viata sociala,nu am niciun prieten apropiat.Totusi,ma inteleg bine cu cativa colegi de la scoala,insa niciodata nu ma simt eu insumi intr-o conversatie cu ei si mai mereu mi se intampla sa mint din dorinta de a parea mai interesant.Sunt un tip singuratic,chiar daca in interiorul meu mi-as dori sa ma distrez alaturi de prieteni.Totusi,mi-e frica de prejudecatile lor care constau in faptul ca: am o religie diferita si nevazuta prea bine,iar de mic am capatat o imagine de baiat care umbla dupa fusta mamei si totodata de tocilar pe care il poate bate oricine.Cel mai dureros lucru este faptul ca imi ascund sensibilitatea sub o masca impusa de presiunea sociala. In acest an intru la liceu si sper ca o sa am o viata complet noua si nu o sa-mi mai fie frica sa ma exprim liber,ci vreau sa fiu eu insumi si sa-mi fac prieteni adevarati alaturi de care sa infrunt orice prejudecata.

    7
    0

  • Edy Chelariu pe 8 Mai 2015, 10:26
    eu

    Buna!Ma numesc Edy am 12 ani si sunt foarte timid si toti se iau de mine incerc sa fiu mai indraznet dar un pot

    3
    0

  • Diana pe 6 Mar 2015, 15:41
    timiditate

    hei buna sunt Diana am 15 ani sunt foarte timida nu stiu cum sa ma scap de ea am cerut ajutorul prietenilor si nu am reusi imi place de un baiat e foarte dragut si el a incercat sa ma ajute dar nu a reusi si nu vreau sa il pierd asa ca va cer ajutorul id meu de mess daianadiana25

    4
    0

  • Stefan pe 15 Ian 2015, 00:26
    Cum scap de timiditate?

    Buna ! Ma numesc Stefan, am 17 ani si sunt o persoana foarte timida. De exemplu: Acum imi place de o fata si nu pot sa vorbesc cu ea, nici macar nu pot sa o privesc in ochi, fiindca ma rusinez si repede ma uit in alta parte. Vreau sfaturie dumneavoastra, pentru a scapa de timiditate. Id-ul meu este: stefy_viorel17@yahoo.com Va multumesc !

    5
    0

  • dani pe 12 Ian 2015, 19:00
    cum scap de timiditate?

    Buna! Ma numesc Daniel, am 15 ani si sunt foarte timid. Acest lucru este in dezavantajul meu, deoarece ceilalti de obicei fac misto de timizi. Nu am curajul sa vorbesc cu vreo fata. Am impresia ca daca vorbesc as face ceva rau, dar ma insel gandind asa. Stiu ca comunicarea este foarte importanta in sociatate, mai ales ca sunt pe profil uman. Ma puteti ajuta prin mesajele d-voastra la e-mail-ul meu : danielpetris@yahoo.com

    6
    2

  • sore sorina pe 12 Ian 2015, 10:29
    sunt fffoarte timida

    am 18 ani si nu stiu ce sa fac sa scap de timiditate. ma ajuta careva?

    3
    1

  • bogdan pe 1 Ian 2015, 22:44
    timiditateta

    Buna si eu sunt foarte timid imi e foarte greeu sa vorbesc cu o fata.De exempl am fost la o petrecere si acolo a venit o fata foarte frumoasa si dintr-o data mi-a picat pata pe ea.Vroiam sa o iau la dans dar eram foarte timid si chiar nu am putut.Noroc cu un baiat care ma inpins in ea dar am dansat foarte putin si apoi am plecat imi era prea rusine si se uitau toti la mine.Si mereu zic cand ma duc undeva ca o sa scot ete la dans darr cand ajung in fata locului imi e foarte rusine.Dar de acum inainte o sa incerc sa nu mai fiu asa timid si rusinos doar o viata aem si trebuie sa ne distram si sa fim fericiti

    10
    0

  • Livia pe 26 Dec 2014, 19:39
    Timid.....

    Sa fii timid inseamna,ca te'ai inchis in tine. Incearca sa discuti cu cineva si zi orice ai de zis in fata,chiar daca se intampla sa mai gresesti!

    4
    0

  • NoName pe 20 Oct 2014, 01:38
    Plictisit

    La ce oameni avem in Romania mai mari sanse am avea sa ne imprietenim cu o piatra. :P

    16
    0

  • ionut pe 26 Aug 2014, 12:07
    timid

    Buna si eu sunt timid am 20 ani nu am prieteni ., stau mereu mai retras , nu am curaj sa ma bag inseama cu o fata , am inceput sa urasc singuratatea nu mai pot nu stiu ce sa fac , daca crede cineva ca ma poate ajuta va rog contactati-ma la ionutgabriel12@yahoo.com

    7
    2

  • Adrian pe 21 Iul 2014, 12:31
    Asi dori sa vb cu cnv ca mn

    Am 14 ani si sunt un baiat ff timid mai ales cu fetele sau cu persoanele pe care urmeaza sa le cunosc si imi doresc sa scap de timiditate daca vrea cnv sa vorbim sa dea add la ady03012000@yahoo.com

    2
    2

  • flow pe 5 Iun 2014, 17:16
    fotbal

    Si eu sunt un tip foarte timid,dar dupa ce am citit acest comentariu am mai multa incredere in mine si in fortele mele,sunt sigur ca in viitor voi trece peste povara asta a timiditatii iar voi trebuie de asemenea sa o depasiti.Au fost momente in viata mea când am fost mult mai decat decat acum,asta pt ca am avut mai multe puteri in fortele propii.trebuie sa faceti si voi asta,timizilor,treceti peste aceasta bariera,eu am reusit intr-o mare masura,faceti-o si voi!viata e frumoasa si trebuie traita frumos fara nico grija.BAFTA!

    2
    3

  • Valeriu pe 25 Mai 2014, 18:53
    Nu prea am incredere in mine

    Am 25 de ani si am si eu o problema cu timiditatea asta.Cu greu reusesc sa abordez pe cineva strain mai ales o fata.,la capitolul asta stau cam prost,stiu ca pot mai mult,uneori as vrea sa fiu in centrul atentiei doar ca in prezenta altor persoane incep sa fiu nesigur pe mine.Poate tocmai de asta a inceput sa-mi placa psihologia,sunt constient ca toata ''problema'' asta e doar in mintea mea dar am nevoie si de altcineva sa-mi spuna asta,singur e cam greu sa trec peste.i_valeriu@ymail.com e adresa mea poate mai sunt persoane ca mine,mi-ar face placere sa vorbim despre asta sau valeriu20@gmail.com .

    2
    4

  • secret pe 19 Apr 2014, 01:58
    ajutorr!!

    Buna am 16 ani imi place foarte mult de un baiat care este pot sa spun foarte indraznet bine si el ma place pe mine ma suna vb dar intodeauna cand vb cu el la tel ma inrosesc si nu mai stiu ce sa ii spun despre ce sa discutam ma blochez automat... ma fac ca rosia as vrea sa fiu mai indrazneata dar nush cum sa depasesc asta...

    6
    1

  • Axeltoromakae pe 7 Apr 2014, 04:30
    Rezolva eu:)))

    Fiti atenti sa fi timid nu e lucru mare si eu am fost dar prin faptu ca am fost timid am fost adorabil in fata unei fete ... adica ma tot intreba lucruri debea ii puteam raspunde dupa un timp nu mai aveam treaba ma tot inpingea si eu am luato in brate si ea ma sarutat ce a scris mai sus is doar tampeni.... daca vrei sa scapi si sa nu mai fi timid iti zic eu ce sa faci .. sa nu pari cine nu esti si sa ai tupe sa iti pui in cap fie ce o fi eu o fac si deschizi gura si sincer am avut cu fata acea ce le mai frumoase 3 zile pana o aflat masa si nu o mai lasa cu mine asta sper eu sa rezolv cumva daca aveti un sfat cum sa rezolv add me legiondeltadragon :P

    3
    2

  • dan pe 20 Mar 2014, 20:50
    cum scap de timiditate ?

    Salutare tuturor, am 21 de ani si nu am avut niciodata prietena deoarece sunt foarte timid. Am incercat sa discut cu fete dar nu am curajul de a le privi in ochi cand vorbesc cu ele. Va implor din suflet sa imi oferiti sfaturi prin care sa scap de timiditate, simt ca trece viata pe langa mine.

    11
    1

  • alice gabriela pe 2 Mar 2014, 14:38
    Timiditatea..

    Eu sunt foarte timida de felul meu si vreau sa scap de asta.Cand cineva necunoscut incearca sa se imprieteneasca cu mine eu las capul in jos si nu stiu ce sa mai spun...cum pot rezolva asta?

    7
    1

  • florin pe 12 Feb 2014, 01:42
    timid

    salut am 26 ani...si sunt foarte timid, an fata unei fete ami dispar brusc toate ideile. nu pot vorbi......spun doua cuvinte apoi pa....sa ma ajute cineva.....

    9
    2

  • cristina pe 30 Dec 2013, 12:20
    timida

    de felul meu sunt si eu timida,cu prietenii pe care ii cunosc de mai mult timp sunt destul de ok,dar imi vine foarte greu sa comunic cu o persoana pe care recent am cunoscut-o,ma blochez,imi doresc foarte mult sa nu mai fiu asa timida,sunt prea concentrata pe parerile elor din jur despre mine si asta ma face sa ma simt incordata,defapt de fiace data parca as purta o masca ca sa le placa celor din jur chiar daca eu nu ma simt bine as,vreau sa pot sa fiu eu insumi,sa fiu libera in exprimare si sa ma simt bine in propriani persoana........

    9
    1

  • Anonima pe 24 Dec 2013, 01:42
    o opinie amarata

    Hey, am nimerit pe pagina asta super random si am vazut ca sunt tot mai multi oameni timizi carora le e teama de anumite situatii. Parerea mea este ca in primul rand trebuie sa eviti sa privesti timiditatea ca fiind ceva nasol pentru ca nu vei face nimic altceva decat sa te adancesti in sentimentul asta de neputinta care mai tarziu nu o sa-ti aduca mare lucru, decat framantari si dezamagiri. De asemenea, e vorba de varsta si experienta, dupa ce ti-o iei in freza de mai multe ori ajungi sa-ti dai seama ca trebuie sa iei atitudine. Si pana la urma de ce sa fi timid si de ce sa iti pese atat de mult ce zic ceilalti? sa fie oare faptul ca nu ai incredere in tine? Pai io zic sa incepi sa ai ca daca nu tii tu cu tine..nu tine nimeni. Timiditatea este un rezultat al faptului ca gandesti mult inainte de a actiona si ajungi sa te resemnezi dupa ce iti faci scenarii negative. Calm ppl! You only live once! Iar oamenii ar trebui sa se ambitioneze mai mult sa iasa din timiditate pentru ca dupa aceea castigi mai mult decat o intalnire cu o gagica sau un punct in plus la scoala/facultate whatever..ci faptul ca iti descoperi adevaratul tau potential. Mai pe scurt, oamenii prosti intotdeauna ii vor manipula pe cei mai rasariti si ii vor lovi tocmai in stima de sine pentru ca stiu ca daca nu fac asta vor fi eliminati din competitie. Asa ca oamenii ar trebui sa fie mult mai deschisi, nu sa se reduca singuri la tacere. Mai de graba oamenii ii judeca pe cei care tac deoarece sunt vulnerabili si se vede asta..pentru ca nu riposteaza. - O stiu pe pielea mea :)

    16
    2

  • catalin pe 17 Dec 2013, 21:48
    timid

    ajutorrrr! repede va rog un sfat ! nu mai pot sta asa tot timpu ma pierd in preazma fetelor ! 1 sunt foarte foarte timid 2 nu stiu dece 3 imi place foarte mult o fata si nu stiu cum sa fac sa ma intalnesc cu ea sunt prea timid ! 4 cu prieteni nui asa cu ei sunt foarte bine dar doar cu cei pe care i cunosc de mult mult timp 5 nu stiu ce sa mai fac ! :'( 6 va rog datimi un sfat unu bun cum as putea scapa de acest cosmar caci deja nuu mai pot ! multumesc :)

    17
    1

  • catalin pe 17 Dec 2013, 21:41
    timid

    si eu sunt foarte timid deci cand ma intalnesc cu o fata nu mai pot de rusine si nu stiu ce sa zic pentruca nu stiu ce crede ea despre mn si acuma imi place o fata si ea ma place si vrea sa ne intalnim dar eu tot o refuz dece sunt prea timid ea e timida sa ne intalnim doar noi doi si eu sunt prea timid sa ne intalnim mai multi ce sa fac datimi va rog un sfat cum sa scap de aceasta timiditate de cand am fost mic ieram asa si foarte rusinos un sfat va rog :)

    9
    0

  • fagotul643586 pe 18 Nov 2013, 16:29
    same here

    prea timid is..nu stiu ce sa fac atunci cand vorbesc cu o fata.. adica daca ma baga ea in seama imi e mai usor, dar daca e sa ma bag eu in vorba cu ea e un calvar. si chiar daca reusesc sa vorbesc cu ea tot sunt timid pt ca nu stiu ce crede despre mine. as vrea sa pot sa-mi bag picioru in ce crede lumea despre mine dar nu pot. ce sa fac...?

    6
    0

  • emmy261997 pe 11 Nov 2013, 20:53
    timiditate

    Si EU sunt timid, Mai ales in privinta fetelor cand ma intalnesc cu vreo fata ma inrosesc ca sosul de rosii so imi pierd orice cuvant si cred ca e destul de grava situatia

    5
    0

  • iustin pe 23 Oct 2013, 21:25
    timid

    si eu sunt timid,al treilea an de facultate,si cand e vorba sa dau un raspuns la un curs,la o conferinta,incepe sa-mi bata f tare inima,si nu prea reusesc sa leg cuvintele cum trebuie,desi pregatirea intelectuala nu e un impediment,cu fetele la fel,nu prea am avut prietene,dintr-un fel de teama,app:mai demult am fost un pic biruit de pornografie,sa fie si acesta un impediment? cand intalnsc persoane cunoscute pe strada,de e:fosti colegi din liceu,incerc sa o iau in alta parte,numai sa nu ma intalnesc cu ele am fost crescut intr-un mediu bun,insa cam inchis de accesul la lume,la joaca,discoteci,dintr-un fel de protectie a parintilor,daca e cineva cu un sfat as fi recunascator

    4
    0

  • marian pe 19 Iul 2013, 03:47
    Eram si eu timid

    Eram sieu timid tare miera rusine sa vb cu cnv necunoscut,la discoteca nu mai zic.La inceput cand comunic cu o persoana noua e greu dar dupa aia ma invat.Ma rugat un prieten sa ma duc la discoteca cu el si mam dus cu toata rusinea iar dupa aia mam obijnuit.Trebuie doar sa o infrangi si sa fii increzator in tine.

    7
    0

  • cip pe 16 Iul 2013, 16:10
    help

    Psihoterapeut se cheama solutia la problema voastra .

    4
    3

  • Marius pe 16 Iul 2013, 07:25
    pentru mesaju de mai jos

    hey ... domnisoara anonim :D adauga-ma pe messenger si hai sa stam la o poveste in legatura cu problema asta . add: vid_test

    3
    3

  • Anomina pe 15 Iul 2013, 00:44
    Cum sa inving timiditatea

    Salut tuturor!!!! Ce pot sa va spun uite sunt si eu timida ,ma lupt si eu cu aceasta problema pe care as numio destul de grava pentru viitorul pe care vreau sa mi-l fac . S i nu e vorba de baieti ,ci chiar cu lumea din jur .Sunt un pik mai diferita in sensul ca sunt o singuratica ,nu am prieteni, la scoala stau numai in banca nu comunik cu nimeni ,nu plec \nu ma distrez ca si adolescentii de virsta mea ci stau inchisa in casa ca o pustoaica de 15 ani ,CUM POT SA MA SCHIMB ?????

    9
    1

  • Mihai pe 14 Iul 2013, 13:30
    Va rog sa ma scuzati

    2.Nu stiu de ce cand vreau sa vorvesc cu o fata de o posibila relatie,(Buna .. ce faci ..) Scuze am gresit!!

    7
    2

  • Mihai pe 14 Iul 2013, 13:25
    Nustiu ce sa fac... Ajutatima!:((

    Salutare ma numesc Mihai am 15 ani. 1.Nu inteleg de ce cand vorbesc cu o persoana {baiat\fata} indiferent cunoscut sau recent cunoscuti ,vocea se ridica dintr-o data si ma blochez... 2.Nu stiu de ce cand vreau sa vorvesc cu o fata de o posibila relatie,(Buna .. ce fa..) pot sai spun fara nici o problema dar vine "bomba", cand vreau sa spun daca ai vrea sa fie cu mine ma blochez si ma inrosesc la fata .. si tot ma gandesc oare sa i spun sau nu incontinu .. nu inteleg de ce .. poate fi legat de nesiguranta mea?

    5
    1

  • cip pe 12 Iul 2013, 14:57
    ma doare "elementara"

    Bai timizilor,ati facut praf limba romana,invatati-o si n-o sa mai fiti timizi.

    11
    15

  • andreea pe 20 Iun 2013, 00:14
    nu vreau sa par speriata

    si eu sunt la fel si chiar daca as vrea nu pot depasi acest hop..la inceput sunt foarte timida si daca vorbeste cineva cu mine ma panichez parca ar pica o bomba langa mine...dar apoi nu mai imi tace gura vorbesc incotinu....ce sa fac?..voi putea depasi acest hop vreodata?

    2
    5

  • mia pe 20 Mai 2013, 19:50
    uffa nasol

    intotdeauna cand intalnesc o persoana care imi place sau pur si simplu cand as vrea sa imi fac noi prieteni , ma blochez mereu ori vorbesc dar doar tampeni..de multe ori cand sunt in grup cu amici toti incep subiecte dar eu k si cum as avea frica sa vorbesc k sa nu spun ceva gresit si sami fac o reputatie proasta :(( numai stiu ce trebuie sa fac k sa infrunt aceasta dificultate banala

    5
    1

  • Ramona pe 17 Mai 2013, 15:36
    va rog ajutati`ma..

    Eu am doar 13 ani insa mai demult eram atat de timida incat nici sa vorbesc nu puteam.. acum sunt mult mai descurcareata nu mai am o problema asa mare insa cand e vorba de a comunica cu baietii pe care nu ii stiu (cu fetele ma mai descurc) si mai ales daca sunt mai mari.. efectiv nu stiu ce sa spun si zic tampenii si fac o voce stupida... ceva sfaturi?

    4
    2

  • iulian pe 5 Mai 2013, 11:05
    timid cu fetele in relatiile de convorbire

    am si eu probleme cu timiditatea ma emotionez doar in fata fetelor frumoase si ma blochez cand vorbesc uneori ma si balbai relatii am avut doar doua una de 2 saptamani si una de cam 2 luni si am 19 ani si nu reusesc sa scap de complexu acesta si acuma vorbesc iar cu o fata nustiu ce am sa fac daca nu ma descurc si cu fata asta in fata fetelor care nu arata bine nu am treaba vorbesc comunic fara nicio grija

    4
    2

  • ionut pe 15 Apr 2013, 12:05
    :(( nu sant timid.. deloc. dar cu ea:(( totul s schimba dcccc????

    :(( cand o vad mereu incep sa tremurr sa ma gandesc ca daca zik cv gresit:( fac cv aiurea sau cine stie ce:(( dcc????? si nu sant timid deloc am avut femei casatorite (am 20 de ani) dar ea nu-i ca si restu ii ff speciala si imi este foarte greu sa comunik cu eaa si habar nam dc:(( .. poate din cauza ca o iubesc dar nu cred:(( plese help me

    3
    0

  • Alexandra pe 10 Ian 2013, 01:22
    Satula de roseata pe obraji !

    Si eu sunt la fel si ma confrunt cu aceeasi problema.Este foarte ciudat,pentru ca daca nu as rosi m'as putea descurca dar cand rosesc deja ma blochez cu totul si ...si oamenii se uita la tine la la o rosie...Nu stiu ce e de facut.Help !

    16
    3

  • cubanezu pe 4 Ian 2013, 15:13
    un sfat .....

    salut si am fost timid dara am trecut peste asta ....avand incrededere in mine insusi ....incercati sa conversati ...farat teama ...luptati si catigati ....si eu am fost la fel acum sunt o persoana normala depinde de voi salut

    8
    5

  • daria pe 30 Nov 2012, 23:55
    timiditate

    mie mie teama sa vorbescu cu prieteni cei mai apropiati nu vorbesc prea mult si colegele miau spus ca copii din clasa ma vorbesc pe la spate spunand ca sunt "mama taceri".am 12 ani dar mie teama sa ma afirm persoanelor din jurul meu!MAM SATURAT!nu mai vreau sa fiu timida!

    5
    2

  • D pe 8 Nov 2012, 15:48
    ..

    Nici eu nu reusesc sa scap de timiditatea asta.Chiar nustiu ce-i cu mine..am 16 ani!.Multi ma intreaba dc sunt asaa..*nu prea vorbesc*...mie frica sa ma afirm...la scoala la fel..chiar daca stiu lectiaaa..incep sa tremurrrr foarte tare si ma rosesc!(ciudat))..chiar nu mai vreau sa fiu asa.......

    14
    5

  • Oana pe 2 Nov 2012, 10:22
    Foarte emotiva

    Buna, am aceeasi problema, nu mai am deloc incredere in mine si asta e un lucru rau pentru ca in viata te intalnesti numai cu greutati , ma emotionez foarte repede , indiferent de motiv si incep sa tremur .Am 16 ani , in clasa a 10 a . La scoala emotiile mele sunt cele mai vizibile .... mi-e rusine sa mai ies la tabla sa vorbesc ....nu stiu ce gandesc colegii mei despre mine , dar sigur nu e de bine pentru ca toti ma evita . Sunt disperata , nu am mai dormit de o saptamana si pe zi ce trece slabesc . In generala nu aveam problemele astea , ba chiar eram apreciata pentru increderea in sine si curajul meu . Luam numai note de 10 , acum au scazut foarte mult. I-am spus mamei problemele mele , dar ea mi-a spus sa ma linistesc odata . Cum sa fac asta , daca eu numai la asta ma gandesc ? Ma simt mai bine ce am scris oful meu aici . Daca mai e cineva in cazul meu id meu de mess oana_mirela96

    8
    3

  • flori pe 18 Sep 2012, 19:42
    timida

    nu stiu daca mai e vizitata aceasta pagina, dar si eu am aceas problema, numai ca eu o am cu familia. nu le pot vb , nu ma pot exprima , de cate ori imi propun sa vb cu ei de atatea ori nu pot, cad merg in bucatarie seara cand toti sunt la masa si merg cu gandul sa vb, tot timpul ma panichez si ma intorc in dormitor si imi zc de ce nu am facut, de ce nu am vb cu ei, si tot asa, am nevoie de un sfat.

    10
    2

  • Cristi pe 29 Aug 2012, 14:07
    O solutie interesanta dupa parerea mea :)

    Ca sa treci peste timiditate trebuie s-o infrunti.Ca s-o infrunti trebuie sa vorbesti cu cat mai multi oameni si sa-ti faci prieteni noi.Si m-am gandit ce fel de prieteni ne-ar trebui noua, celor ce suntem timizi, daca nu tot unii ca noi :). Eu propun sa ne intalnim undeva si sa discutam despre problemele noastre si de ce nu, sa ne facem prieteni noi, si nu avem cum sa radem unul de altul pt ca avem aceleasi probeleme. Stiu ca mesajul suna ca din partea unui rapitor de oameni =)) si ca sa eliminam orice dubii propun sa ne cunoastem pe facebook, ca acolo oricat te-ai chinui n-ai cum sa-ti faci un cont fals ca pe mess.Facebook-ul meu este Paun Cristi, iar id-ul meu de mess este paun_cristy93.Dupa ce ma vezi pe facebook si crezi ca sunt de incredere contacteaza-ma linistit.Dupa ce strangem cativa stabilim si locul de intalnire impreuna ca sa fie sigur pt toti ;-)

    10
    2

  • ABCD pe 17 Aug 2012, 12:30
    Free

    Salut tuturor , si eu am avut aceiasi problema ca voi , pai sa va spun niste detalii care trebuie sa le APLICATI , tot ce trb sa faceti este sa aveti incredere deplina in voi si sa nu va lasati mai prejos decat ceilalti , pentru ca nu o sa scapati niciodata de timiditate ... as putea sa va ajut doar pe persoanele care sunt din oras cu mine , Craiova pentru ca fata in fata o sa va povestesc si am sa va dau incredere in voi , daca doreste cineva add me roby_lapush , O zi faina !!

    6
    3

  • Emma pe 9 Aug 2012, 03:27
    URASC TIMIDITATEA!!

    Hei,am 16 ani si sunt timida..Cand imi place de cineva si ii spun (cu mari eforturi) si el ma place,am emotii foarte mari: ma doare burta,tremur,ma simt ametita,nu am pofta de mancare si incep sa plang si nu mai vreau sa il vad sau sa il plac..PUR SI SIMPLU urasc emotiile astea,urasc sa ma inrosesc,urasc timiditatea.. Incep sa cred ca sunt o ciudata si ca o sa fiu singura toata viata.:))Scriind aici ma face sa ma simt mai bine..

    23
    1

  • andrei pe 20 Iul 2012, 17:43
    just smile

    buna:D,pentru inceput imi pare rau ca am intrat peste voi asa,dar as vrea sa-mi dau cu parerea;inainte si eu eram la fel de timid sima tememeam sa nu zic ceva gresit,sau daca ceilalti vor agreea ceea ce spun sau nu,dar nu mai sunt asa;se spune ca omul intelege mai bine atunci cand descopera singur:X;mereu iesiti cu cei ce va sunt alaturi,cu prieteni,si cand va simtiti tacute,bagati-va inainte spunand ca nu are rost sa stati de o parte;intotdeauna fiti voi insiva,spuneti absolut tot ceea ce aveti de spus,si fara teama,ca mereu cineva va avea nevoie de ajutorul vostru,pentru ca fiecare dintre noi are un tel pe pamant,folositi-va de ceea ce posedati cel mai bine,niciodata sa nu va ganditi la ceea ce spuneti,ci doar spuneti,si sa va ganditi,cand cineva nu apreciaza ceea ce faceti sau felul vostru de a fi,mereu va fi cineva care o va face,bine;)?;si nu cautati pe internet sfaturi si altele,ci mereu sa experimentati singurele,sa va ganditi la ceea ce este bine de facut si ce nu,mereu sa zambiti,pentru ca voi insiva va veti simti mai bine:X;era o vorba:,,zambeste chiar si atunci cand esti trist,ca pana la urma cineva se va indragosti de zambetul tau:X"stati cu prieteni mult timp,si niciodata sa nu va ganditi la ceea ce spun ei,sau la modul in care va afecteaza:),sper ca v-am ajutat:X

    11
    4
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod