Cum sa scapi de timiditate

Este o realitate faptul ca timiditatea reprezinta o bariera psihologica in relationarea interpersonala. Parca ceva te opreste sa te exprimi, sa arati ceea ce esti si sa comunici...

Este o realitate faptul ca timiditatea reprezinta o bariera psihologica in relationarea interpersonala. Parca ceva te opreste sa te exprimi, sa arati ceea ce esti si sa comunici ceea ce doresti.


De fapt, este o caracteristica ce determina o alaturare intre ceea ce esti si ceea ce nu poti arata ca esti, deoarece reusita de a te prezenta si reprezenta in fata celorlalti, clar, in deplinatatea calitatilor tale (calitati pe care stii ca le ai si pe care le-ai cultivat) este nesatisfacatoare.

Te dezavantajeaza faptul ca esti timida si nu reusesti sa convingi prin exprimarea a ceea ce esti si potentialul pe care il ai?

Primul pas si cel mai important pe care trebuie sa-l parcurgi reprezinta o conditie a reusitei tale: sa-ti doresti din tot sufletul depasirea timiditatii, daca ai ajuns la concluzia ca aceasta te caracterizeaza. Numai in acest fel vei fi pregatita sa urmezi sfaturile de mai jos.

Cum sa scapi de timiditate: observa limbajul corpului tau

1. Studiaza-ti limbajul corpului, de la privirea ocolita la felul de a te aseza pe marginea scaunului, vocea prea inalta sau prea joasa, tacerea tensionata, mimica si gestica impietrite sau teatrale, pe care cei din jur nu prea "le gusta".

Incearca sa privesti firesc, in ochi, persoanele din fata ta, deoarece acest lucru transmite sinceritate, incredere si, de ce nu, simpatie. Pozitia spatelui tau nu trebuie sa fie decat dreapta si impunatoare, deoarece exprima siguranta si stima de sine. Daca este nevoie sa dai mana cu un partener de afaceri, strangerea de mana nu trebuie sa fie defensiva (moale sau doar schitata), dar nici ofensiva (puternica). Exerseaza cum ar trebui sa procedezi, acasa, cu persoane apropiate tie, care pot si sunt dispuse sa-ti sustina eforturile depuse pentru depasirea timiditatii.

Cum sa scapi de timiditate: comunicarea verbala

2. Studiaza-ti modul de a comunica verbal, evitand conversatia lacunara, laconica si mai ales tacerea, care este blocajul cel mai frecvent. Incearca sa redai tacerii o incarcatura emotionala, deoarece si aceasta poate fi un mod de comunicare: stimulativa pentru ceilalti printr-o mare putere de a asculta; incruntata, tensionata, agresiva, inhibanta sau autoinhibanta; ironica, dezaprobatoare, dispretuitoare, cu un rol defensiv sau meditativa, filosofica. Renunta la tacerea golita de prea mult sens sau la cea care abunda de sensuri, la tacerea brusca sau prelungita.

Cum sa scapi de timiditate: teama de oameni 


3. Abandoneaza-ti felul de a fi singuratic, placerea singuratatii sau teama de oameni. Teama pe care o resimti in mod subconstient este de fapt teama de teama, mai mult imaginara. Incearca sa fii mai indrazneata, sa cauti compania celorlalti, incearca sa-i cunosti si sa-i intelegi. Dezvolta comportamente sociale armonioase si eficiente interpersonal. Gandeste-te ca toti trebuie sa interactionam intr-un fel sau altul, voit sau nu. Lumea este formata din noi toti!

 

Comentariile 51-100 din 127

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • trista pe 26 Iun 2012, 12:09
    timida si mai mereu trista

    buna..sunt o persoana timida si trista.oare ce sa mai fac???nu stiu ...am incercat terapii ,am citit foarte mult despre cum sa interactionez cu oamenii ,am fost la psiholog si totusi parca devin din ce in ce mai timda:(((viata mea copilaria mea au fost un calvar cum pot fii fericita cand nu am avut nici un strop de iubire din partea nimanui????oare mai exista vreo sansa...nu stiu ...

    20
    3

  • Maria pe 26 Iun 2012, 09:05
    :(

    Si eu sunt timida,Am 21 de ani si inca nu am avut prieten.Am inceput sa cred ca e ceva in neregula cu mine.Si asta este si motivul pt care evit sa cunosc oamenii foarte bine,pentru ca in orice conversatie se ajunge repede la subiectul asta si apoi intreaga conversatie ia un alt curs.

    15
    4

  • Denisa pe 19 Iun 2012, 01:19
    Timiditatea asta..

    Eu sunt regina timzilor abia dacă ies din casa sau ies însoţită şi nu pot să stau în locuri aglomerate foarte mult timp..atunci când vb cu cineva mă uit în jos şi dacă e o persoană care mă intimidează o evit ..singurul loc în care mă simt sigură pe mine este la mine acasă sau în faţă calculatorului pentru că ştiu că pot să zic sau să fac orice prostie că nimeni nu mă judeca dar atunci când ies vreau să fiu responsabilă cei din jur să aibă o părere bună despre mine,să nu îi dezamăgesc pe ai mei şi poate de asta sunt aşa..ce trebuie să fac??

    17
    3

  • Miculinaa pe 28 Mai 2012, 09:42
    Topexperti.ro - consiliere psihologica online

    Cand doriti sa discutati cu un psiholog din diferite motive puteti discuta repede si usor prin intermediul platformei de comunicare topexperti.ro. Aici, gasiti peste 25 de psihologi care sa va vina in ajutor, preturile sunt modeste, discutiile confidentiale.. Incercati, testati.. sper sa gasiti ajutorul de care aveti nevoie. Numai bine

    9
    7

  • sorana pe 26 Mai 2012, 20:12
    pasi simpli pentru a scapa de timiditate

    1.Trebuie sa vrei acest lucru din tot sufletul nu e greu e simplu OK.Daca ai facut asta va trebui sa incerci sa te controlezi gandindute ca nimeni nu este in sala in care te afli.Ai grija sa nu depasesti limita prostindute.Vorbesti si spune tot ceea ce simti cand cineva te intreaba ceva deoarece acesta isi va da seama ca esti o persoana timida si te va ocoli.Daca ai facut astata urmatorii pasi ii vei depista chiar tu.Ai incredere in tine ca poti invange timiditate.Nu e foarte greu. Incearca si spune daca pasii mei teau ajutat.Sunt sigura ca da. Pa.

    9
    3

  • ralwcka pe 11 Mai 2012, 09:03
    jos cu timiditatea..

    Hei buna tuturor ma numesc raluca….am 16 ani si inca ma confrunt cu aceasta problema de timiditate...imi doresc foarte mult sa scap de ea, insa poate cu ajutorul acestui articol am sa reusesc sa trec peste…haideti…cu totii putem.. Successs tuturor persoanelor timide`:):D

    15
    4

  • diduka pe 8 Mai 2012, 16:29
    urask timiditatea!!:((

    buna sunt diana si la scoala e un baiat care ma place dar si mie si lui ne e frica sa recunoastem unul in fata celuilalt! sa intamplat intr-o zi sa fiu in pauza in curtea scolii iar colegii lui de clasa l-au luat in brate fortat pt al aduce la mine pt a recunoasate ca ma place! el nu a spus nimic iar eu de timiditate am ramas nemiscata si simteam ca lesin!:(( vazand ca nu il bag in seama colegii lui au inceput sa ma strige,,diana diana ionut te place dar nu are curaj sa-ti spuna" eu mam intimidat si mai tare!! nu stiu ce sa fac si eu il plac pe el dar imi e mult prea rusine sa-i spun!! AJUTOR!!:((

    14
    3

  • paula pe 23 Apr 2012, 19:10
    timiditatea-nu pot sa scap de ea

    buna ma numesc paula si am o problema cu timiditatea.incerc sa scap de ea dar nu am curajul de care am nevoie eu la scoala stau in general cu cei mai buni prieteni ai mei si can intru in vorba cu celelalte persoane nu prea am probleme de comunicare dar ma evita cred ca are legatura cu faptul ca invat bine si celelalte persoane sunt invidioase ----(gelozia poate face orice) spun eu. eu in general sunt o persoana zambitoare si plina de viata (acasa-afara) dar la scoala oricat incerc nu pot sa fiu eu insami.imi puteteti a un sfat???

    8
    5

  • emanuela pe 7 Ian 2012, 01:51
    nimic anume

    interesante toate povestile spuse aici, sunt studenta la psihologie, daca pot ajuta cu cv ast mesajele voastre pe ema_coolgirl2008@yahoo,com,

    13
    4

  • floricica pe 6 Ian 2012, 16:52
    Timida si nu prea...

    E groaznic cand te trezesti in fata unei persoane, ti se adreseaza o intrebare si incepi sa te transformi intr-un ''rac''. Eu sunt timida (oarecum) cu persoanele din afara,persoanele pe care le cunosc,dar care nu-mi sunt foate apropiate.OK pana aici e bine ....cand sunt cu prietenii mei si toti apropiatii mi se spune ca sunt foarte tupeista si prea vorbareata.Imi place foate mult sa vorbesc si sa cunosc oameni noi ,dar dintr-o data ma blochez.Imi place sa-mi spun punctul de vedere intotdeauna ,si mi-l spun chiar foate sincer si foarte pe fata,fara nici un resentiment,dar ce e ineregula cu mine de ce reactionez asa?

    15
    3

  • SeSe pe 31 Dec 2011, 00:12
    Urasc timiditatea...

    De cand ma stiu am fost o persoana timida... acum am 17 ani si tot nu pot scapa de acest blestem. Eu fiind gamer nu prea am iesit... comunicand mai mult prin intermediul internetului...E oribil sa stai fata in fata cu o persoana de sex opus si sa nu scoti 2-3 vorbe si sa te inrosesti. Si cum cineva ar spune : Am fost timid, then i took an arrow in the knee... Bafta

    16
    4

  • RoXisSs pe 18 Dec 2011, 22:27
    transforma-ti defectele in calitati:)

    Timiditatea inseamna a nu avea incredere in tn, in majoritatea cazurilor se intampla deoarece nu le place ceea ce vad in oglinda . Ei bn incercati sa munciti putin la aspectul vostru si sa ingrijiti pt a putea ajunge la aspectul dorit astfel veti putea fi plin de incredere in forte proprii iar daca nu asta ee motivul pote fi si din cauza unor probleme in familie pe care nu trebuie sa iti fie rusine ca le ai deoarece nu ai cu cum sa iti alegi familia:))..glm. in fine si aceste probleme au o rezolvare insa ee nevoie sa vb foarte deschis cu ai tai si sa le explici ce te deranjeaza si pote te vor intelege. Iar daca motivul este insultele celorlalti, intoarcele vorba si spunele ca pot sa creada ce vor despre tn insa niciodata nu te vei vb singur/a de rau. Metode exista trebuie doar sa le aplici SsSUCcesS:!!!

    15
    7

  • blaky pe 1 Dec 2011, 21:57
    Timiditate poate fi invinsa

    Sal numele meu este Ionut si am avut aceas problema ca voi toti, am trecut peste timiditate si cred ca va pot ajuta si pe voi contact la id bleid9000 ^^ :* fetele primele va rog :)))

    20
    8

  • Edward pe 18 Nov 2011, 13:28
    Salutare tuturor daca vreti sa vb da-ti ad

    sunt din buzau.id edward_lal mutumesc.si sa stiti ca nu sunteti singuri pe lumea asta:d

    13
    8

  • alexandru pe 2 Nov 2011, 20:33
    timiditatea

    dc exista timiditatea asta? care si pe mn ma afecteaza f molt si cand vreu sa vb cu o fata ma intimideaza ca colegi mei sa uita la mn si ca sa-si dea seama fata ca o plac incerc sa o fac sa ma alerge =)) poate merge:D

    8
    5

  • edward pe 27 Oct 2011, 17:00
    nu imi place sa fiu timid

    nu pot scapa de timiditatea asta si de aceea nu am mai fost cu o fata de 2 ani.si sincer nu stiu ce sa fac cand ma intalnesc cu o fata pur si simplu ma pierd,nu mai stiu ce sa spun nimic.si imi este frica ca nu voi mai scapa niciodata de chestia asta.imi doresc din tot sufletul sa vorbesc cu multe fete dar ceva ma retine cand ma vad fata in fata cu ele.va rog ajutatima.id edward_lal

    8
    3

  • Cristi pe 26 Oct 2011, 14:35
    Amuzanta

    ¸¸ce-ar fi sa ne intalnim toti timizii :D =))..iti dai seama ce tare ar fii .. crek n-are scoate nici 1 un cuvant.. ¸¸ Mi s-a parut amzanta si in acelasi timp interesanta prpounerea ta. Chiar as vrea sa ne cunoastem si sa vorbim despre timiditatea noastra. Conacteaza-ma pe mess daca vrei: paun_cristy93

    11
    5

  • X-ulescu pe 29 Sep 2011, 21:18
    Timid

    Sunt X-ulescu si in urma cu cate-va saptamanii am cunoscut o fata X-ulina, am discutat cu ea.. nu am avut absolut nici o problema..la urmatoarea intalnire am fost ceva mai tacut si am realizat ca defapt m-am indragostit de ea :o3.. apoi ne-am mai vazut odata si va spun sincer nu am putut lega doua vorbe din momentul in care si ea mi-a spus ca ma place si ar vrea sa avem o relatie mai mult decat una de amicitie!! ceva ajutor si pentru mine?:-s

    7
    4

  • claudia pe 26 Aug 2011, 13:18
    sfaturi care va pot ajuta

    Buna,tuturor!Problemele noastre cu timiditatea sunt f grele.Teama e mult prea mare sa poti sa vorbesti normal,sa te comporti normal.eu am incercat anumite lucruri,care au fost benefice.Puteti incerca si voi...Incearca...cand ai probleme de rezolvat,du-te singur.cand vorbesti cu o fata sau un baiat,imagineaza ti ca tu esti superior lui...nu el tie,sau incearca din rasputeri sa ti imaginezi ca vorbesti cu cel mai bun prieten.cand pleci cu prieteni la mare,munte,alege sa mergi singur in tren pentru a fii nevoit sa interactionezi cu oamenii din jur.la scoala,gandeste te ca tu nu esti mai jos decat restul colegiilor,ca poti tine un discurs poate mai interesant decat ei.incearca sa iesi cu un prieten care e mai timid decat tine,iar atunci vei fii nevoit sa comanzi tu cafeaua,sa vorbesti cu controlorii in RATB...chestii de genul asta.si partea grea...cand intri intr-un colectiv nou...de la inceput trebuie sa ti arati personalitatea...cu noi prieteni poti discuta despre hobbyurile tale,sport,placeri,distractii,etc.este imposibil sa nu existe cineva pasionat de un lucru comun tie...si asa incep discutii...baietiilor le recomand fotbalul sau masinile.iar fetelor...articole din ziar...dupa care se poate face o trece la viata personala.sper ca va vor ajuta sfaturile mele.mult noroc.si nu uitati ...sunteti cel putin la fel ca unul f tupeist.daca sunteti timizi inseamna ca sunteti niste oameni buni.respectul de sine e cel mai important,) BAFTA! daca vrea cineva vreun sfat poate vorbi cu mine.id: claudita_pitica

    14
    4

  • Pika pe 24 Aug 2011, 10:50
    Pam pam :d

    A ,nu pot avea o discutie cu persoanele pe care le plac ... imi puteti explica de ce .Sau cateva indicii. :-??

    14
    4

  • Anamaria pe 21 Aug 2011, 15:37
    Sunt timida doar in privinta baietilor..

    Buna am 17 ani.. . Cu prietenii mei sunt "normala" sa zic asa.. chia r vorbareata... dar cand vine vorba de baieti...chiar daca imi place un baiat si el pe mine.. si ma invita undeva..dejaaa..imi vine sa mor.. gasesc pretexte sa nu mai ies.. chiar daca il plac... .Din cauza asta nu am mai avut un iubit de 2 ani .. si se fac glume pe seama mea :))...si eu fac glume pe chestia asta..

    11
    6

  • Coosta pe 14 Iul 2011, 01:47
    am o problema incurcata:s

    heyyy...salut....Am 20 de ani,si am o problema sau mai multe.Viata si cercurile de oameni in care am trait ma facut facut sa fiu diferit de ceilalti...si asta cred ca se numeste timiditate....daca crede cineva ca ma poate ajuta si sa imi acorde si mie niste timp sa ma contacteze ...pls:D..... :coosta_ur@yahoo.es

    15
    4

  • Sandu pe 2 Iul 2011, 01:09
    Timid shi Tacut

    Salut ma numesc Sandu am 15 ani shi am o problema extrem de mare,nu pot tine o convorbire cu o fata,Ea nu este timida + este de la oras iar eu dee la tara,Ea este o persoana deosebit de frumoasa,inteleapta,deshteapta,de companie,nu am atitea cuvinte sa o caracterizez iar eu rushinor doamne nushtiu ce sa mai fac contra problemei mele....ma cunosc cu ea de 1 an am fost impreuna cu doar 2 saptamini ia atunci aici la tara la bunici shi gasit un prieten cind eu am venit am intervenit inttre ei insa nu i-am putut spune ca imi place foarte mult de ia shi ca sunt numai cu gindul la ea de dimineata pina seara,este prima mea iubire sa spunem asha,n-am simtit niciodata asha ceva pentru o persoana straina,Ajutatima va rog sa trec peste aceste avantaje Contactele mele: Skype:buster_md Messenger:buster_md96 Odnoklassniki: Sandu Tudose Apropo sunt din Moldova ashtept foarte mult raspuns de la cineva pe contactele mele apropo am scriis acest mesaj pe data de: 02:07:2011 la ora 01:07 contactatima va rog Contactele mele: Skype:buster_md Messenger:buster_md96 Odnoklassniki: Sandu Tudose

    6
    4

  • Sandu pe 2 Iul 2011, 01:07
    Timid shi Tacut

    Salut ma numesc Sandu am 15 ani shi am o problema extrem de mare,nu pot tine o convorbire cu o fata,Ea nu este timida + este de la oras iar eu dee la tara,Ea este o persoana deosebit de frumoasa,inteleapta,deshteapta,de companie,nu am atitea cuvinte sa o caracterizez iar eu rushinor doamne nushtiu ce sa mai fac contra problemei mele....ma cunosc cu ea de 1 an am fost impreuna cu doar 2 saptamini ia atunci aici la tara la bunici shi gasit un prieten cind eu am venit am intervenit inttre ei insa nu i-am putut spune ca imi place foarte mult de ia shi ca sunt numai cu gindul la ea de dimineata pina seara,este prima mea iubire sa spunem asha,n-am simtit niciodata asha ceva pentru o persoana straina,Ajutatima va rog sa trec peste aceste avantaje Contactele mele: Skype:buster_md Messenger:buster_md96 Odnoklassniki: Sandu Tudose Apropo sunt din Moldova ashtept foarte mult raspuns de la cineva pe contactele mele apropo am scriis acest mesaj pe data de: 02:07:2011 la ora 01:07 contactatima va rog Contactele mele: Skype:buster_md Messenger:buster_md96 Odnoklassniki: Sandu Tudose

    6
    5

  • ioana pe 14 Iun 2011, 19:25
    vreau sa scap de timiditate

    buna! sunt timida si asta imi afecteaza viata!mai nou am intalnit un baiat super -dragut si din cauza ca ma rosesc si sunt timida simt ca totul se destrama pt ca nu vreau sa stie asta si astfel refuz sa ne vedem....ce sa fac ca nu pot avea nici macar o conversatie mai intima cu cineva....ce sa fac?????helppppppp

    9
    6

  • BodoFrodo pe 26 Mai 2011, 09:31
    Emotiile astea......

    Salut. Sunt un baiat si eu, ajuns la 23 de ani ,dar care este inca timid uneori ca unul de 6 ani. Vreau sa scap de acest impediment care ma trage in jos, si in ultimii ani pot sa spun ca am reusit cate putin. Seceteu pe care l-am observat eu este ca trebuie sa ai incredere in tine,sa nu iti blokezi creierul ,ci sa il lasi sa gandeasca normal.....pt ca multe pers. cnd incep emotiile,incep cu "nu sunt suficient de bun sa socializez, o sa ma fac de minune, nu am ce sai spun" si asa isi umple ei creierul cu alte idei,decat cele incurajatoare. Ganditi-va ca sunteti un om ca oricare altul, aveti incredere in voi, si incet incet,facand in fiecare zii astfel de exercitii cand sunteti in societate o sa vedeti incet incet schimbarile....si de acolo incolo o sa stiti ce aveti de facut. Nu zic ca am scapat de emotii,dar simt ca sunt aproape....aproape de a ajunge sa le ignor total, astfel ca ele sa nu ma mai influentez. Mult succes si voua in lupta asta grea,cu voi insiva. AA,si discutati cu incredere despre problema asta, ajuta muult.

    10
    5

  • Dragos pe 23 Mai 2011, 23:01
    Scapa de timiditate

    Am 17 ani . Din clasa 7 pana la jumatatea clasei a 10a am fost foarte timid ,intr.o multime d oameni si cu fetele. Acum pe semestrul 2 mi.am gasit un prieten (cel mai bun prieten) ,care m.a ajutat sa scap de timiditate fara sa vrea. Prin prezenta lui ,oriunde ma duceam, la fete ,in multimi de oameni , nu mai eram timid. Simteam k ma incurajeaza ,si ii sunt dator pt asta , acum mergem impreuna la agatat, si vreau sa spun k am bafta la fete acum. Dak aveti nevoie de ajutor, contactati.ma pe id.ul dragos_bosuu_94.

    5
    3

  • cristy pe 14 Mai 2011, 09:48
    sfaturi de discutat

    sunt timid, si am inteles ca a discuta despre acest lucru te poate ajuta enorm, id meu vyl_cristian pentru a vorbi

    6
    3

  • noname pe 19 Apr 2011, 19:19
    Timid nushu ce sa fac

    Oameni buni nu mai stiu ce sa fac sunt timid cand ii vorba de fete...nu mah simt bine in pielea mea (mi se pare totul nashpa la mine cu toate ca mai multe persoane miau zis cas frumos si ca nam nicio problema) din cauza asta nam avut nicio prietena am 17 ani..nu mai stiu ce sa fac..nici nu prea am prieteni astept raspuns ms mult...

    6
    4

  • alexandru pe 4 Apr 2011, 22:27
    timiditate

    ma bucur ca am citit aceste com-uri.....,deci sunt multi timizi:)...citind toate acestea parca ma face sa fiu mai increzator in mn...,am uitat sa mentionez ca am 23 de ani,baiat...si sunt timid uneori,..adica de mai multe ori..am incercat sa controlez asta,nu pot inca...Cred ca socializarea este cheia..,cati mai multi prieteni,etc.sanatate tuturor

    7
    5

  • ady pe 25 Mar 2011, 12:37
    Secretul timiditati..

    In primul rand scuzati gramatica mea! Am opservat ca majoritatea celor de aici au probleme cu timiditatea,nu pot sa asi faca o prietena/prieten pentru ca nu au puterea de a purta o discutie sincera(sau doar vrajeala) cu o persoana de sex opus la prima vedere.Eu de cand ma stiu sunt o persoana Timida si am avut momente in care credeam ca am scapat de acceasta boala .. Sa va dau un ecxemplu..intro zi am intalnit o fata foarte frumoasa ,am privito in ochi si ia-m zambit in trecere ..din accel moment ori ce faceam gandul imi era numai si numai la ea (acum eram si timid si trist)a doua zi o vad din nou si o privesc atent ,in sinea mea asteptam sa zica ceva pentru ca nu aveam curajul sa ai atrag atentia si sai vorbesc...Seara la culcare ma gandeam la ea ,imi ramansese tiparita in minte dar deodata tresar si imi zic fata asta asta este prea frumoasa pentru mine ,sigur are unu cu bani care sa o intretina sau unul sarac dar frumos eu nu am nici o sansa..Gandul ca nu am nici o sansa in fata ei ma ajutat sa depasesc timiditatea si a treia zi ia-m vorbit ca si cum as ma-i fi facuto pana atunci..Cunoscando din ce in ce mai bine mi-am dat seama ca am judecato gresit nu avea niciunul cu bani nici unul frumos iar ea era la fel de timida ca si mine. Femeilor le place timiditatea insa nu cand vine vorba de comunicare ...incercati sa uitati de ori ce ganduri cand vine vorba de comunicare veti vedea ca datorita talentuli vostru (asta find timiditatea)cuvintele vor prinde forma ,femeia va intelege ca sunteti o persoana senisibila si timida si fara sa stea pe ganduri va accepta sa va intalniti si sa va cunosteti ... Toate femeile stiu ca un barbat timid prinde curaj doar atunci cand asi doreste ceva cu adevarat,atunci ea se simte dorita se simte bine si u ar trebui sa te simti la fel..

    10
    5

  • ionut pe 22 Feb 2011, 23:53
    nu stiu cum sa scap sa nu mai fiu timid

    cand vb cu o fata nu stiu ce sai zic ma pierd si cateodata ma balbai as vrea sa am si io o prietena dar nu am curaj so invit la un suc sau sai cer nr de tel nu stiu cum s invit si nu stiu cum sa o invit undeva sau sai zic ca imi place de ia, nu stiu cum sa fac sa am tupeu.

    6
    4

  • andy pe 21 Feb 2011, 01:26
    Nu mai vreau sa fiu timid:(

    Buna,am 20 de ani si sunt un baiat foarte timid...cand vreau sa vb cu o persoana de sex opus imi pierd foarte repede cuvintele,inspiratia,totul,raman asa tacut in mine! Din cauza asta nu pot avea nici o prietena:((nush cum sa scap de timiditate,cine ma ajuta si pe mine????

    7
    4

  • Aleex pe 5 Ian 2011, 09:20
    Prea timid

    Nici nu stiu cu ce sa incep.Din cauza timiditatii nu pot intretine o convorbire.De exemplu:cand colegii mei fac glume eu deja ma simnt nasol,nu pot sa iau parte cu ei la aceste glume da nush de ce? Alta problema ar fi ca atunci cand vorbesc cu o fata imi pierd toate ideile chiar daca le aveam. Chiar am nevoie de niste sfaturi..... Si injca

    4
    4

  • Larisa pe 1 Ian 2011, 17:53
    HELP MEE!

    Buna ma numesc Larisa-CriStiana..Am 14 ani...Sunt din Hunedoara...Acuma is in Irlanda..Si nu mai stiu ce sa fac sa ma lese parinti mei sa merg in Romania de tot..Sunt aici de 2 ani.. Si credeti-ma m-am saruatt:-j.. Add..larry_dropsu4u...ajtept commentarrile voastre.. ajutati-ma va rog...ceaw

    8
    5

  • Daii :) pe 9 Dec 2010, 22:43
    uff

    oricat as incerca nu pot sa scap de timiditate .... nu stiu ce sa fac :( pe 15 ianuarie trebuie sa cant la chitara si voce in fata intregii scoli si sa imi prezint colectia de picturi de sticla...chiar nu stiu cum o sa reusesc . deobicei ma panichez si incep sa tremur si nu pot sa respir si park imi sare inima din piept >_

    8
    3

  • Ccco pe 30 Nov 2010, 23:35
    cum reduci teama...

    pai sincer am avut si eu aceasta problema, o mai am si acum dar destul de rar un sfat pt baietii care sunt timizi ar fi acela de a merge la sala sincer pe mine m'a ajutat enorm, sper sa va ajute si pe voi

    11
    3

  • Alex pe 29 Oct 2010, 20:25
    despre timiditate...

    Salut ...eu am 16 ani si recunosc ca acum 2 ani eram foarte timid...ce trebuie sa faceti ca sa scapati de asha ceva? simplu credeti in voi aveti incredere si incercati sa ieshiti din aceasta stare:) dace vreti pareri idei idul meu de messenger este duminho_94 apropo sunt din bucuresti pentru cei care sunt interesati.

    7
    4

  • lili pe 22 Oct 2010, 09:54
    emotii

    Am o problema care-mi macina viata pur si simplu.De doi ani ma chinui sa iau permisul si nu reusesc din cauza emotiilor.La sala fac maxim,dar la traseu ma pierd,parca nu mai stiu sa fac nimic..Mi-a intrat in cap ca nu-l iau,sunt disperata..Stiu f.bine sa conduc,e problema doar la examen,in rest nu am emotii.Va rog din suflet sa ma ajutati urgent!

    6
    4

  • geezmo pe 19 Oct 2010, 19:06
    Ma intimidez foarte repede fata de fete ..si ma rosesc mai repede ..cum scap de asta ???

    la scoala , sau in alta parte am aceasi problema ...ma intimidez fata de fete si rosesc ...iar la scoala numai zic ...colegele mele ma intimideaza intentionat doar ca sa rada si sa'si bata joc de mine cred... din cauza asta... vreau foarte mult sa numai fiu timid ..mai ales ca ma rosesc :| help meee

    11
    3

  • emy pe 1 Oct 2010, 15:14
    Aveti incredere in Dumnezeu,doar El va poate salva

    Parerea mea despre timiditate este ca poate fi invinsa doar prin rugaciune,sa ne punem toata increderea in Dumnezeu sa ne dam pe noi la o parte si sa avem incredere in El si sa'L lasam pe El sa lucreze in vietile naostre si sa avem credinta,doar asa putem scapa de aceasta 'timiditate'.Dumnezeu a ingaduit aceasta timiditate in vietile noastre doar pentru a ne face mai buni si El este singurul care ne poate salva si din aceasta situatie.Eu consider ca dupa ce vom scapa de aceasta timiditate vom fi cu adevarat niste comori in lumea asta.Punetiva increderea in Dumnezeu si veti vedea rezultatele...mult succes!

    17
    3

  • a pe 4 Sep 2010, 19:46
    deci

    toata lumea pune intrebari are cineva de gand sa raspunda?

    16
    2

  • Marius pe 31 Aug 2010, 04:47
    ....

    Wow, chiar nu stiam ca sunt atat de multe persoane cu problema pe care o am si eu :(. Nu pot sa privesc nicio persoana in ochi cand vorbim, daca vorbesc cu o fata abia daca stiu ce sa-i zic, aproape ca nu mai am incredere in mine, e aiurea. Credeam ca, cu trecerea timpului o sa scap, dar nu e asa. In 19 ani nu am avut decat o prietena, desi am avut foarte multe ocazii la care le-am dat cu piciorul din cauza timiditatii ~X( Chiar vreau sa scap de timiditatea asta stupida !

    8
    2

  • maya pe 30 Aug 2010, 12:27
    buna

    Vreau sa ma ajutati , vreau sa imi fac un prieten , vreau sa scap de timiditatea ,vreau sa ma schim in totalitate . Vreau sa conduc perfect .Niciodata nu am fost la discotec , deoarece parintii mei sunt mai de moda veche . Sa nu fac aia ,sa nu mi se intample ceva . Infine.....! Sunt satena, ochii caprui , 1,65 si sunt la regim am 67 kg vreau sa mai slabesc . Cand primesc sfatul dv , vreau sa stiu parerile dv .

    8
    3

  • monalisa pe 30 Aug 2010, 12:14
    frica, timida etc.

    Buna! Am luat permisul din prima ,imi este frica sa conduc . Cand ma urc la volan imi tremura mainile , incep sa ma inrosesc ,nu sunt in stare sa fac nimic bun . Parintii mei sunt multumiti de mine in alte lucruri dar sunt nemultumiti ca nu stiu sa conduc . Ma rog la Dumnezeu sa nu conduc si o las de pe o zi pe alta . Ajutati-ma cu un sfat . Parintii m-ia spus sa nu imi fac un prieten trebuie pe primul plan scoala , eu intodeauna i-am ascultat ca ei sunt f bolnavi . Acum am 20 ani si nu am avut pana acum nici un prieten ca sunt timida.Va rog sa ma ajutati !

    8
    3

  • abcd pe 17 Aug 2010, 00:14
    :(( :(( :((

    NU MAI VREAU SA FIU TIMIDA.....:(( :(( :(( [-o< o sa incerc sa fac ce scrie in articol....:> :) sper sa mearga [-o

    12
    3

  • aa pe 12 Aug 2010, 12:28
    help!

    am o problema imensa! simpt ca traiesc un cosmar.pur si simplu vreau sa ma trezesc. Am incercat sa scap de timiditate de multe ori da atunci cand dau drumul la "gura" incep cunoscutii care ma stiu timida (Exemplu colegii) sa zica"uite vorbestee cum de???" numai sa ma faca sa ma simpt prost si ce e rau e ca reusesc. Ma simpt foarte rau si in mine imi zic sa nu mai imi dau drumul never gura..AH si mai am o problema giganta ma rosesc foarte foarte tare. credetima si daca imi zice cineva numele ma simpt bine dor in cercul meu restrans de prieteni :(( helpp!!!

    8
    2

  • anda_18_ale pe 11 Aug 2010, 22:18
    adio timiditate!!!!

    Buna all!!!! Nu mai fiti timizi....o sa fiti calcati in picioare....am 17 ani jumate si la 13 ani am scapat de ea.....sfaturi....anda_18_ale capul sus!!:X

    7
    3

  • fataa pe 9 Aug 2010, 23:02
    timiditate

    vreau sa scap de timiditate va rog vraeu sfaturi.sunt constienta ca trebuie sa vorbesc cu oameni sa ies ca nu imi fie frica ,dar nu pot nu stiu ce sa fac . ajutati-ma va rog! astept

    5
    2

  • alexa pe 6 Aug 2010, 18:59
    opus.

    A da,am observat de asemenea ca asta mi se intampla mai des in preajma persoanelor de sex opus..

    6
    2
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod