sarbatori

Cum să nu te mai simți presată să mulțumești pe toată lumea de sărbători: 4 tehnici de la un psiholog

Dacă ești genul de persoană care spune „da” chiar și atunci când vrea să spună „nu”, perioada sărbătorilor se poate dovedi un coșmar pentru tine.
Nu doar ca ne confruntam cu un context social stresant, provocat de pandemia de Covid-19 (izolare sociala, frica de incertitudine, stresul testelor, al numarului infectărilor etc.), dar urmeaza perioada sarbatorilor, care vine cu o anumita presiune, mai ales din partea familiei.

Pe tot acest fond de stres, mai trebuie sa te straduiesti si sa fii la inaltimea asteptarilor lor, sa fii cea mai buna fiica, sora, verisoara sau prietena. Toata lumea vrea ceva de la tine si, fiindca e un sezon magic, tu trebuie sa zambesti si sa spui „DA”.
Dar daca asta te epuizeaza complet? Terapeutii cred ca aceasta perioada poate fi extrem de tensionata pentru oamenii care au tendinta sa-i multumeasca pe cei din jur, chiar cu pretul de a-si sacrifica propriul echilibru.

Cum te antrenezi pentru a deveni o persoana optimista


Un terapeut iti explica cateva tehnici prin care poti seta limite sanatoase cu familia si prietenii in aceasta perioada, astfel incat sa-ti pastrezi sanatatea mentala… si chiar si pe cea fizica. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod