Cum sa inveti mai bine

Esti studenta sau urmezi cursuri de specializare ori de aprofundare a cunostintelor si ai nevoie de tot sprijinul din lume pentru a invata cat mai bine si cat mai repede. Astazi iti prezentam 5 pasi simpli care te pot ajuta sa iti imbunatatesti notele pe care le primesti la cursuri. In acest fel, te poti imparti in mod eficient intre sesiunile de examene sau teste si viata sociala...

1. Pune-ti la treaba subconstientul!


Dupa o zi intreaga de invatat si luat notite, este preferabil sa te intorci acasa si sa te relaxezi. O pauza de o ora, pe care o acorzi propriei persoane, nu poate sa iti faca decat bine. Dupa aceasta perioada de deconectare, vei reusi sa "absorbi" mai multe informatii si vei da un randament mai mare.

Organizarea si revizuirea notitelor este importanta inainte de a merge la culcare. In acest fel, subconstientul tau va "acumula" mai multe idei, pe care le va "depozita" proaspete in memorie, pentru a doua zi.

2. Invatarea prin "colaborare" sau grupurile de studiu


Invatarea prin "colaborare" sau grupurile de studiu reprezinta un procedeu de echipa cu ajutorul caruia elevii care studiaza acelasi domeniu, tema sau subiect se sprijina, se sustin si se ajuta unul pe celalalt in eforturile lor de invatare. Este bine ca echipele sa fie alcatuite din trei pana la maximum cinci persoane - cu cat grupul este mai mare, cu atat va fi mai dificil sa ii implici in aceasta activitate pe fiecare in parte.


Fiecare membru al grupului il "imputerniceste" pe celalalt sa vorbeasca si sa contribuie la efortul comun si, de asemenea, cauta solutii pentru rezolvarea problemelor si pentru extinderea cunostintelor legate de subiectul studiat.

3. "Ustensile" de recapitulare foarte practice


Cardurile, notitele sau post-it-urile iti testeaza atat abilitatea de a recunoaste informatiile importante, cat si abilitatea de a le retine. Aceasta metoda este ideala in cazul definitiilor, a formulelor sau a listelor. Scrie subiectul sau intrebarea respectiva pe una dintre fetele foii de hartie (sau bucatii de carton) si raspunsul pe cealalta parte.

Este o metoda perfecta pentru studentii care invata pe fuga sau care au de invatat un volum urias de materie, care necesita recapitulare. De ce nu, o alta solutie este sa creezi o inregistrare audio a celor mai importante sau spinoase probleme ale materiei, pentru o scurta trecere in revista a acestora, pe drumul spre scoala sau facultate.

4. Atitudinea pozitiva


Adesea, se spune despre oameni fie ca vad jumatatea plina a paharului, fie pe cea goala. Atunci cand inveti, pastreaza-ti mintea deschisa si renunta la atitudinea pesimista si depresiva impusa de...
jumatatea goala a paharului. Studentii au obiceiul de a percepe temele pentru acasa, testele si studiul cu o atitudine negativa. Totusi rezultatele satisfacatoare in acest domeniu te vor ajuta sa ajungi cu un pas mai aproape de cariera mult visata si dorita.

5. Invata pe branci si alimenteaza-te inteligent!


Afirmatia "Esti ceea ce mananci" contine foarte mult adevar. Ca atare, cu o noapte inainte de un examen, nu incepe sa te indopi cu mancare nesanatoasa, de la fast-food sau cu snack-uri. De asemenea, prea mult zahar iti poate "incetosa" creierul si te va face sa te simti lenta si obosita in ziua examenului.

Pestele nu face parte din meniul preferat al adolescentilor, insa nutritionistii iti recomanda sa mananci din plin peste. Carnea de peste este plina de vitamine care sunt benefice activitatii cerebrale si reprezinta o mancare ideala pentru seara dinaintea examenului.

Foloseste-te in mod eficient de capacitatile tale de memorare - doar in acest fel vei crea o baza perfecta pentru cunostintele pe care le acumulezi.
Prostul obicei al amanarii momentului somnului, in noaptea dinaintea examenului, este aspru criticat de catre psihologi. Orele de odihna te ajuta sa te relaxezi si sa iti "fixezi" mai bine cunostintele.

La fel de criticat este si prostul obicei al "ingrasarii porcului in ajun", practicat frecvent de catre studenti. Psihologii ii incurajeaza pe studenti sa se foloseasca de resursele educationale pe tot parcursul anului scolar si nu doar in perioada imediat premergatoare examenelor. Doar in acest fel iti poti asigura note maxime in sesiunile de examene!
 

Comentariile 51-100 din 216

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 17 Mai 2012, 15:19
    ajutor

    buna sunt anreea din branceni si sunt cls a-4-a nu pot sa retin nu imi place cartea ajutatima va rog cum sa imi placa????????????

    12
    9

  • Geo pe 13 Mai 2012, 14:59
    Invatatul

    Vreau sa invat sa iau note bune ca parinti mei sa fiu mandrii de mine,u sa iau tot timpul note mici si vin suparata acasa ca am luat o nota mica.Vreau si sa ma ajutati ca mai e un pic si luam vacanta si nu vreau sa fiu corigenta la o materie din cauza notelor va rog frumos ajutatima cat mai repede si dati un sfat va rog frumos.

    14
    22

  • rox pe 8 Mai 2012, 13:46
    GEOGRAFIA

    Salut!Mie nu imi place de loc geografia si orice as face tot nu o inteleg!!la celelalte materii sunt foarte buna,dar la geografie nuprea ma descurc ma puteti ajuta si pe mine?????

    13
    11

  • Andra pe 2 Mai 2012, 22:38
    :)

    Uitati,toti spun ca urasc scoala.Stiu!Nici mie nu-mi place la nebunie.Inteleg,e greu dar eu va sfatuiesc pe toti sa invatati logic,adica de ex:sa zicem ca ai o lectie la istorie.meCitesti o data,de doua ori cu atentie iar apoi faci un rezumat.Nu tociti!Cea mai tampita metoda de a invata!Iti ajuta doar o zi ,apoi uiti absolut totul!Eu sunt in clasa a-7-a si materia e destul de usoara,asa ca nu stiu ce e aceea sa ai o tona de invatat.Sper ca v-am fost de folos:* Si bafta!

    14
    9

  • Andra pe 2 Mai 2012, 22:38
    :)

    Uitati,toti spun ca urasc scoala.Stiu!Nici mie nu-mi place la nebunie.Inteleg,e greu dar eu va sfatuiesc pe toti sa invatati logic,adica de ex:sa zicem ca ai o lectie la istorie.meCitesti o data,de doua ori cu atentie iar apoi faci un rezumat.Nu tociti!Cea mai tampita metoda de a invata!Iti ajuta doar o zi ,apoi uiti absolut totul!Eu sunt in clasa a-7-a si materia e destul de usoara,asa ca nu stiu ce e aceea sa ai o tona de invatat.Sper ca v-am fost de folos:* Si bafta!

    11
    8

  • sorina pe 25 Mar 2012, 18:19
    informatica

    Nu stiu de ce dar am o profesoara de informatica care ne preda foarte mult si ma tine numai in 9 si 8 iar ceilalti au 10.....ce sa ma fac???????????:(( :(( :((

    13
    14

  • Adriana pe 16 Mar 2012, 00:59
    Scoala

    Hmm.. am vazut multe comentarii care chiar m`au surprins.. In ziua de azi chiar e varza scoala. Am ajuns in fata usii ca sa intruu in scoala la fix nu era prima ora si am ramas pe afara. Apoi profesorii spun : " De ce faci absenteeeeeeeee ?!!" Hmm.. Oare de ce? E o prostie si cu invatatu e alta treaba nu e vorba de memorie cel putin asta cred eu bine sunt unele persoane care au probleme cu memoria care uita orice dar presupun ca daca am sa intreb pe cineva de aici ce a vorbit astazi pe messenger sau pe chat`ul de pe facebook imi va spune. Nu e vb ca NU POTI. NU VREI ! Pt ca la majoritatea copiilor din ziua de astazi le sta capul doar la mess si alte lucruri. Sper sa nu fiu criticata dar asta e parerea mea!

    24
    8

  • Adelina pe 11 Mar 2012, 20:30
    as vrea un sfat va rog...

    sunt in cls a 6-a si am note mai mici ca sem trecut ,as vrea sa imi spuneti dak stie cineva cum sa fac invatatul mai distractiv,asta fiindca nu ma atrage prea mult cartea,mai ales acm dupa ce mi-am bagat net si ma plictisesc foarte repede .As vrea sa-mi pot mari mediile dar nush cum.va rog dak aveti vreun raspuns sa mi-l trimiteti prin email.

    20
    9

  • stela pe 8 Mar 2012, 21:11
    FIZICA

    Buna , numele meu este Stela si am o problema si as vrea sa-mi dati si mie niste sfaturi cum faceti voi sa memorati . Eu sunt pritre cei mai buni dintre buni adica imi dau toata media generala in jos eu nu pot sa retin nimic la fizica mi se imbarliga toate formulele prin cap si scot niste formule de ma doare pe mn capu. Si ma enervez ca ;\la toate am numai zece (si nu glumesc) si la fizica am un 8 si un 9 deci nu mai am speranjt la media 10 .Si imi e ciuda cand vad ca iau altii zece si eu 9 sau 8 .As vrea sa imi ziceti si mie ce modalitati aveti voi sa retineti mai usor. Multumesc!

    12
    7

  • Bianca pe 6 Mar 2012, 18:37
    intrebare?

    am note foarte proaste si oricat as invata , totul e in zadar.. parintii nu ma inteleg si ma cearta daka nu iau note mari.. M.am saturat de viata si nush ce sa fac

    12
    7

  • Suzi :) pe 4 Mar 2012, 15:45
    Nu retin nici daca citesc de 50 de ori !

    Deci ar fi logic sa citesc de maxim 5-6 ori si sa retin..dar nu se pune problema ca o definitie o repet si de 50 de ori iar peste o ora nici nu-mi aduc aminte despre ce este vorba. Va rog ajutati-ma ...stiti vreun tratament prin farmacie? Nise pastile de memorie? Am luat si memoplus si au fost de cct:-j. :| De matematica nici nu discut fiindca oricum din clasa a 4 n-am stiut cu ce se mai mananca. :|

    14
    8

  • amalia pe 26 Feb 2012, 18:33
    cum sa invat mai repede?

    as vrea sa invat mai repede si sa nu ai i-au note mici si de aceea vreau sa imi dati si mie sfaturi bune pentru a putea invata

    11
    9

  • elena pe 11 Feb 2012, 18:17
    Doresteti persistent cea ce vrei!

    Gandeste pozitiv si spune mereu dar mereu POT SA FAC ASTA ........mie imi merge de minune...sunt zodia rac si ma supar foarte repede dar eu nu....si stiti de ce?pentruca daca ganditi pozitiv atrageti lucruri bune asupra voastra .....folositiva mintea si ganditi pozitiv!noroc.....

    14
    12

  • david pe 1 Feb 2012, 14:30
    nmc

    mis in austria si la scoala inloc de 9 am 2 10e 1 am la scoala 9adica2

    11
    13

  • robert pe 28 Ian 2012, 15:04
    pt gabriela

    gabriela, nu te supara. dar ai niste greseli de exprimare si gramaticale... enorme!

    21
    9

  • gabreila maria pe 26 Ian 2012, 23:09
    invatatul si scoala

    eu ma numesc gabriela si nu inteleg cu e sa inveti daca stiu mai multe e bine eu am 6-9 si sunt in clasa a 6-lea vreau sa mam mai mare decit 9 vreau 10 vreau sa invat

    11
    14

  • Snowie pe 24 Ian 2012, 20:53
    Foarte bun articol

    Ai dreptate in tot ceea ce scrie aici.Am niste probleme cu memoratul si nu pot sa mananc peste dar se pare ca pentru a dobandi succesul trebuie sa faci "sacrifici" asa ca am inceput sa mananc peste si se vede progresul.Acum pot memora lucruri pe care inainte nu reuseam. In ceea ce priveste atitudinea "pro" vreau sa mentionez faptul ca acest lucru este deosebit de important.Ai o mare dreptate in ceea ce priveste felul in care privim invatatul.Daca suntem negativisi si venic cu expresii de genul "nah... n-am chef sa fac tema acum! O fac maine in clasa de la un coleg si s-a rezolvat" si renunti asa de usor.. atunci scuza-ma! Sa nu te astepti la mari rezultate Oricum, vreau sa iti multumesc pentru sfaturi. Eu mi-am facut chiar si un orar personal in ceea ce priveste invatatul. In curand o sa am bac-ul dar acum pot spune ca nu mai am nici o problema cu asta ^^ Buna treaba!

    16
    7

  • daiana pe 24 Ian 2012, 16:52
    invatatul

    :)) stiti ce ma amuza pe mine??cand vad ca in ziua de azi toti fac fel si fel de articole numai ca sa aiba ce sa citeasca persoanele care chiar nu au ce face in timpul lor liber...printre care ma numar si eu bineinteles.Pai cum poti sa dai astfel de sfaturi cand tu nu stii care este potentialul fiecarei persoane??Eu cel putin nu pot spune ca am fost un caz fericit.Ma descurc la limbile straine{franceza,engleza,spaniola},la romana,istorie,geografie,biologie...etc,dar nu prea ma impac cu chimia si matematica,lucru care ma trage in jos la media generala...si intotdeauna diriga noastra care culmea,este chiar profa de mate ,ne da sfaturi..mie si inca catorva copii de la mn dn clasa care nu suntem prieteni cu matematica si mai facem si meditatii.Si sincer,mi s-a luat de sfaturi gen"vorbeste si nea` Ion ca e si el om"!Ne taxeaza foarte mult la note...dar niciodata nu cred ca a interesat-o cu adevarat daca intr-adevar toti copii din clasa respectiva au inteles lectia pe care a predat-o ea in ziua respectiva...daca am 5 colegi destepti la matematica ,este de-ajuns sa vina la ore si sa predea pentru ei,si bineinteles ca lor le convine.Eu de exemplu la un test la matematica iau nota 8,pe cand iei iau nota 9 sau 10 si de multe ori ma supar si plang ore in sir ,iau cartea de matematica la rasfoit pagina cu pagina...tot ce tine de ea,teorie ,practica si asa mai departe...si pot spune ca sa o inveti pe derost nu este cea mai buna solutie ,cu toate ca am vazut pe diferite site-uri genul asta de sfaturi.Matematica e o stiinta fixa,si nu ai ce sa faci in privinta ei,o stii sau nu o stii.=)) Acum vine si sfatul meu in privinta invatatului,parerea mea este urmatoarea,decat sa te duci la scoala,sa iti mananci nu stiu cati ani din viata incercand sa faci anumite lucruri care poate ca sunt imposibile pentru tine..gen sa te chinui sa inveti la o materie pe care niciodata nu ai putut sa o intelegi,sa plangi pana iti bubuie capul de durere si ti se umfla ochii in cap mai si mai sa plesneasca si o spun din proprie experienta,mai bine alegi intre:sa nu te mai duci la scoala,sa lasi sa vina totul de la sine,adica sa te mai bazezi si pe noroc,daca iei 4 pai 4 sa fie si daca iei 10 sa fie 10...sau daca nu,metoda la care recurg toti adolescentii din zilele noastre,sinuciderea...desii doar o persoana cu probleme ar recurge la "solutia"asta...dar se pare ca asta e o portita de iesire pentru unii.Sper ca comentariul meu nu vi s-a parut prea nesimtit,si multa bafta celor care vor sa invete!

    19
    7

  • moisei anuta pe 16 Ian 2012, 00:13
    totul se face numai si numai cu mintea

    dragi mei nu sunt o studenta foarte buna,invat numai ce imi place dar nu are rost sa cautam sfaturi despre invatat,tot ce trebuie este sa fim constienti ca trebuie sa facem ceva cu viata noastra,daca avem ambitie vom putea realiza orice. daca aveti de invatat trebuie doara sa lasati minte sa faca totul,trebuie sa va spuneti asa POT SA FAC ASTA, increderea in voi este importanta la fel si ambitia,umpic de psihologie si totul se rezolva.

    18
    8

  • dia pe 15 Ian 2012, 11:10
    Invatarea grea

    Ar trebui ca sa invatam mai usor sa ne ducem intr-un loc linistit si sa incepem sa invatam dupa ce credem ca stim punem pe cnv sa ne puna intrebari despre ce am avut de invatat eu aswa fac si este foarte bine plus ca sunt la facultte:D:D:D

    13
    5

  • razvan pe 10 Ian 2012, 17:14
    ce mijto era in clasa a v-a:))

    bai astia micii ... asa se face carte buna, daca puneti bazele acum in ciclul inferior si aveti putina seriozitate si dupa acest ciclu veti ajunge oameni mari, sa nu fiti ca noi "studentii" de astazi, noi clar ca avem de ce sa ne plangem pentru ca nu avem mult timp la dispozitie toata ziua avem cate ceva de facut(ma refer la activitati culturale:)) filantropice) in perioada cursurilor si in sesiune Doamne ajuta!

    12
    10

  • MARYCHUI pe 7 Ian 2012, 20:03
    Invatarea grea

    Poi,daca ar fi sa fim corecti cu noi insine vom sti k putem invata dar nu avem cef...cautand scuze de genul asta vom pierde mai mult timp degeaba.....tot secretul e sa inveti,caci ptr tn inveti,nu?daca inveti ...vei sti...?poate nu chiar tot dar totusi ramai cu ceva ...

    11
    5

  • madlen pe 25 Dec 2011, 22:23
    Cum sa inveti bine

    Ca sa nu uiti ceea ce ai invatat nu trebuie sa inveti doar pentru a lua o nota buna(deoarece vei tine minte doar in ziua cu examenul iar dupa aceea vei uita) ci ca sa acumulezi cat mai multe informatii. Informatiile pe care le inveti le memorezi foarte bine dimineata si seara. Transcrie lucrurile importante dupa caiet pe o foaie si aranjeaza sub forma de scheme,chenare colorate cu diferite culori(in acest fel iti antrenezi memoria iar la examen cand te gandesti la o teorema sau o defintie iti aduci aminte unde era situata pe foaie si cum era colorata ,iar in acest stil iti aduci aminte si teoria). Dupa ce crezi ca ai invatat bine totul,scrie pe foite colorate anumite cuvinte cheie din textul invatat ,asa atunci cand vezi cuvantul repeti din nou toata fraza pe care tu o ai deja in memorie. Incearca chiar va merge,succes

    14
    5

  • seba pe 13 Nov 2011, 19:59
    invatatul

    invatati fratilor k e greu..EU IN KLASELE GENERALE AM AVUT I GENERAL NOTE FOARTE BUNE 9 10 DA AKUM LA LICEU E TOT MAI GREU AM NOTE DE LA 2 LA 7 DECI NU VA LASATI DATI TOT KE E MAI BN LASTI TOT SI INVATATI.

    28
    11

  • seba pe 13 Nov 2011, 19:55
    invatatul

    invatati fratilor k e greu..EU IN KLASELE GENERALE AM AVUT I GENERAL NOTE FOARTE BUNE 9 10 DA AKUM LA LICEU E TOT MAI GREU AM NOTE DE LA 2 LA 7 DECI NU VA LASATI DATI TOT KE E MAI BN LASTI TOT SI INVATATI.

    14
    8

  • dada pe 10 Nov 2011, 19:26
    media

    media de varsta a celor care au comentat este de 13 ani:) chiar nu cred ca articolul vi se adresa!

    20
    9

  • Anonim anonim pe 1 Nov 2011, 22:16
    Crezul ..

    Mai.. eu am avut de invatat crezul la religie kre dupa parerea mea este foarte greu asa cand il vezi prima oara. L`am luat pe paragrafe. Mai intai primul, apoi urmatorul si tot asa pana poti retine. L`am scris pe hartie de vreo 5 ori si incercam din ce in ce mai mult sa`l scriu fara sa ma uit in caiet si intr`un sfarsit am reusit. Si il tot memoram si eram convinsa k il stiam si knd am dat l`am stiu perfect. Eu de fiecare data knd trebuie sa invat ceva scriu lectie pe hartie si incerc apoi s`o scriu si s`o memorez gfara sa a uit. DIncercati si voi ! :)

    9
    8

  • codrea bianca pe 30 Oct 2011, 19:28
    PT GIORGEANA

    MS MULT GIORGEANA AM FACUT CE AI ZIS TU SI AM RETINUT TOT[CU TOTUL CA SUNT PUTIN IUTUCA DACA INVAT CEVA]

    8
    5

  • ade pe 29 Oct 2011, 19:28
    mate

    pana acum in clasa a 5 am avut numai note de 10 si 9 dar intr-o luni am dat test din teorema impartire curest mi sa parut usoara pana cand a inceput profa sa ne scrie pe tabla ciudatenide exemplu x+y=92 si z=4 calculati :XxZ+YxZ. bine trece timpu am lucrat vreo saptamana cu ele dar de mine nu sau prins am dat testul si am luat un 4, mama si cat am plas va dati seama primul meu 4(si ultimul)am ajuns acasa plangand in hohote i-am zis lui mama si ea mi-a zis nu-i nimic nu esti om daca nu iei 4 si de atunci mananc cartea de mate dar sfatul meu pt toti copiii din lume de toate varstele e sa invete pt ca acum scoala e foarete grea si trebuie sa ai note mari ca sa intri la un liceu/facultate bun/-a

    15
    3

  • Denysa pe 27 Oct 2011, 19:24
    ROMANA ASTA:))

    Nush Cum , dar la romana nu reusesc sa invat, am cate 20 de ex la mate, la romana tema scrisa si plus celelalte materii , cand termin sunt buimacita de cap, si nu mai retin la romana... Dar dimineata ma trezesc si invat si apoi stiu... Si voua va dau acelasi sfat ... Va treziti dimineata inainte de a pleca la scoala, si repetati lectiile de 10, 20 de ori si nu mai ai treaba, fiindca dimineatza prinzi mai bne, dar trebuie sa iti placa sa inveti si sa fi atent si in clasa!!!! Bafta!!!!

    8
    6

  • anca pe 27 Oct 2011, 14:16
    IMI ESTE FF GREU

    nu stiu cum sa fac o sa incers metodele atea,dar la mn treaba ii forte complicata...satu 3-4 ore cu capu-l in caiet si tito nu i-au mai mult de7(la mate)dc cineva are un sfat pt mn sa mi-l spuna

    7
    5

  • ..... pe 23 Oct 2011, 13:33
    cum sa retin usor la biologie ma dispera

    ajutor nu pot sa retin notiunile la geografie si le uit repede ce sa fac?

    9
    6

  • laurentiu pe 17 Oct 2011, 14:51
    fizica

    ma dispera fizica imi vine sa ma sinuci d din cauz aei

    16
    10

  • un om pe 12 Oct 2011, 18:01
    Pur si simplu,urasc scoala!!

    Buna.Sunt in clasa a -6-a.Tocmai am luat 8 la gogografie[geografie cum ii spun eu] Anul trecut eram prima in clasa la geografie dar anul asta :-S... Ce sa fac sa retin mai usor?! nu inteleg nimic...

    12
    8

  • andreea pe 9 Oct 2011, 17:17
    hmm ... scoala

    daca vrei sa reusesti sa inveti la o materie trebuie sa-ti placa acea materie ... si trebuie s afaci sa-ti placa (asta este cel mai important). cu cat iti intiparesti in cap ca nu-ti place matematica cu atat nu poti sa retii nimic si mai mult de atat sa urasti profu (aici e vorba si de psihic) ... chiar daca nu-ti place ... fa sa-ti placa ... bucurate de informatiile pe care ti le prezinta .... nu disprea ... bafta la invatat mai ales celor din cl a 12 -a

    8
    4

  • diana pe 26 Sep 2011, 21:19
    nu stiu ce sa fac

    am incercat de toate dar capul meu e tot plin.numai mate nu incape in capul meu,sunt foarte obosita si maine dau test la mate.

    13
    4

  • killer pe 21 Sep 2011, 20:20
    killl school

    auzuti people eu vreau sa intreb cine are c4 sau dinamit ca mam saturat de scoala

    14
    4

  • mara pe 20 Sep 2011, 18:28
    SCOALAA !!

    Dupa parerea mea , profesorii ne dau prea mult de invatat ! Adik ma refer la faptu ca ei is imagineaza ca noi putem invata intr-o zi la vreo 4 materii . (urasc matematica si fizica) nu pot sa invat prea bn ... iau note de la 7 in sus (anul trecut invatam foarte prost) . Ei vor doar salar mai mare si akm ne mai baga pe gat si prostiile alea de deste initiale ! Am sa incerc medodele voastre :) !

    16
    3

  • un om pe 5 Sep 2011, 15:35
    eu stiu ce vorbesc

    :) este mult mai frumos sa fii invatat si sa fii pregatit pentru un post care poate nu iti va fi oferit niciodata, decat sa vina un ti(m)p si sa iti fie oferit un post iar tu sa nu fii pregatit:)

    10
    7

  • anonimu pe 4 Aug 2011, 16:19
    urasc scoala mult de tot

    ce am vazut in scoala primara no s a vezi niciodata copii nu stiu dacat sex cand ii vezi 1 peste altu mai au putin si vin goi la scoala

    8
    12

  • rebelboy91 pe 7 Iul 2011, 20:52
    O metoda

    Ca sa puteti invata usor,cel mai bn,e sa iveti logic,sa incerci sa intelegi ce se intampla acolo,sa va folositi imaginatia...Eu de exemplu.cand cand invat cv,ma imaginez ca prezint la tabla lectia:D:D:D:))..la istorie invatati jucandu-va:))eu asa invat..stiu ca suna prosteste,dar asa e...la mate cel mai bn se invata facand multe exercitii:D:D Sper ca v-am putut ajuta

    9
    6

  • Petru pe 1 Iul 2011, 18:10
    skoala

    Eu nu shtiu ce voi vreti sa spuneti despre zubrirea acestor fleacuri din toate cartile acestea de la skoala . Daca nu shtii cine a domnit in anul ....... sau ........cine a decedat ..Nu inseamna ca eshti prost shi ajunji pe strazi . Conteaza ce faci in toata ziua shi ce gashka ai despre ce vorbeshti ...... Cel mai mult conteaza cine te vezi in viitor shi cu ce sa te ocupi ...............................................

    10
    9

  • babonik pe 27 Iun 2011, 22:00
    Fratilor!!!

    voi comentati aici,si ne spuneti sa invatam,invatati voi sa scrieti corect si dupa aceea sa comentati.Nu o luati in nume de rau dar asta e adevaru`.Niciun "destept" nu a facut un comentariu mai agresiv decat romanu` prost.Daca vrei sau nu sa inveti tine de tine,nu de blog-uri,forum-uri si alte chestii

    12
    7

  • Andrei pe 25 Iun 2011, 21:16
    Scoala e o prostie in Romania!

    Degeaba inveti si esti desptept pt. ca in romania 2 din 10 elevi premianti si foarte buni la invatura ajung departe,sa aiba un salar bun,pt. ca in tara asta de rahat (scz. expresia) statul nu ajuta cu nimic pe cei tineri,sa se poata ridica. Incercati sa va traiti si viata, nu sa stati zi de zi cu capul in carte. Ar fi multe de spus dar incercati sa va dati singuri seama! Tot respectul!

    17
    6

  • madalina jurge pe 25 Iun 2011, 10:35
    buna!

    iubesc scoala iau numai 10 si imi place asta . am citit toate comentariile si o multime spun ca urasc scoala . daca urati scoala urati si viata .poata credeti ca sunt in clasa a 1 a dar sunt in a-11-a-C si sa nu credeti ca e usor . sfatul meu :invatati fratilor ca ajungeti pe strazi si nua vetzi unde dormi o sa plangeti prostutior.Invatati cat mai bine straduitiva!!!!!

    11
    15

  • Liviu pe 25 Iun 2011, 07:02
    despre scoala

    alii la clasa 5 luam si eu numai 9 si 10 ca nu este mare diferenta de clasele 1-4.Eu acuma sunt la facultate si aicia da trebuie sa tocesti ca sa ai rezultate. Toti o sa ajungeti sa urati scoala la un moment dat chiar daca sunteti voi aia mari iubitori ai claselor 1-8.

    8
    4

  • serban pe 19 Iun 2011, 06:59
    Deja sunt pe strazi

    asa ca e o porcarie cu ``scoala`` am vandut masina ca sa stau la la facultate ,si acum sunt somer si mor de foame ce concluzie sa tragi .... spuneti voi

    17
    5

  • alii pe 12 Iun 2011, 20:38
    iubesc scoala

    iubesc scoala iau numai 10 si imi place asta . am citit toate comentariile si o multime spun ca urasc scoala . daca urati scoala urati si viata .poata credeti ca sunt in clasa 1 dar sunt in a5a si sa nu credeti ca e usor . sfatul meu :invatati fratilor ca ajungeti pe strazi

    12
    10

  • scrobota marina lia pe 10 Iun 2011, 21:08
    urasc scoalaaaaaaaaaaaaaaaa

    mie imi place cel mai mult sportu dar urasc matematica si pe profa noastra diriginta vai imi vine sa ii bag cuie in gat x-

    11
    10

  • MANU pe 22 Mai 2011, 15:34
    stiti mai?

    Sall sunt Manu si as vrea sa va dau un sfat cum sa invatati mai usor.Fiti atenti repetati de 10-20 de ori lectia si inchideti chaietul;).daca aveti pe cineva rugatil sa va ajute sa o memorez mai bne eu asa fac si credema maerge:Ddaca nu crezi incearca si ai sa vezi.si daca e vreo idee mai buna sami spuneti va pwp papapa

    10
    7
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod