Cum sa inveti mai bine

Esti studenta sau urmezi cursuri de specializare ori de aprofundare a cunostintelor si ai nevoie de tot sprijinul din lume pentru a invata cat mai bine si cat mai repede. Astazi iti prezentam 5 pasi simpli care te pot ajuta sa iti imbunatatesti notele pe care le primesti la cursuri. In acest fel, te poti imparti in mod eficient intre sesiunile de examene sau teste si viata sociala...

1. Pune-ti la treaba subconstientul!


Dupa o zi intreaga de invatat si luat notite, este preferabil sa te intorci acasa si sa te relaxezi. O pauza de o ora, pe care o acorzi propriei persoane, nu poate sa iti faca decat bine. Dupa aceasta perioada de deconectare, vei reusi sa "absorbi" mai multe informatii si vei da un randament mai mare.

Organizarea si revizuirea notitelor este importanta inainte de a merge la culcare. In acest fel, subconstientul tau va "acumula" mai multe idei, pe care le va "depozita" proaspete in memorie, pentru a doua zi.

2. Invatarea prin "colaborare" sau grupurile de studiu


Invatarea prin "colaborare" sau grupurile de studiu reprezinta un procedeu de echipa cu ajutorul caruia elevii care studiaza acelasi domeniu, tema sau subiect se sprijina, se sustin si se ajuta unul pe celalalt in eforturile lor de invatare. Este bine ca echipele sa fie alcatuite din trei pana la maximum cinci persoane - cu cat grupul este mai mare, cu atat va fi mai dificil sa ii implici in aceasta activitate pe fiecare in parte.


Fiecare membru al grupului il "imputerniceste" pe celalalt sa vorbeasca si sa contribuie la efortul comun si, de asemenea, cauta solutii pentru rezolvarea problemelor si pentru extinderea cunostintelor legate de subiectul studiat.

3. "Ustensile" de recapitulare foarte practice


Cardurile, notitele sau post-it-urile iti testeaza atat abilitatea de a recunoaste informatiile importante, cat si abilitatea de a le retine. Aceasta metoda este ideala in cazul definitiilor, a formulelor sau a listelor. Scrie subiectul sau intrebarea respectiva pe una dintre fetele foii de hartie (sau bucatii de carton) si raspunsul pe cealalta parte.

Este o metoda perfecta pentru studentii care invata pe fuga sau care au de invatat un volum urias de materie, care necesita recapitulare. De ce nu, o alta solutie este sa creezi o inregistrare audio a celor mai importante sau spinoase probleme ale materiei, pentru o scurta trecere in revista a acestora, pe drumul spre scoala sau facultate.

4. Atitudinea pozitiva


Adesea, se spune despre oameni fie ca vad jumatatea plina a paharului, fie pe cea goala. Atunci cand inveti, pastreaza-ti mintea deschisa si renunta la atitudinea pesimista si depresiva impusa de...
jumatatea goala a paharului. Studentii au obiceiul de a percepe temele pentru acasa, testele si studiul cu o atitudine negativa. Totusi rezultatele satisfacatoare in acest domeniu te vor ajuta sa ajungi cu un pas mai aproape de cariera mult visata si dorita.

5. Invata pe branci si alimenteaza-te inteligent!


Afirmatia "Esti ceea ce mananci" contine foarte mult adevar. Ca atare, cu o noapte inainte de un examen, nu incepe sa te indopi cu mancare nesanatoasa, de la fast-food sau cu snack-uri. De asemenea, prea mult zahar iti poate "incetosa" creierul si te va face sa te simti lenta si obosita in ziua examenului.

Pestele nu face parte din meniul preferat al adolescentilor, insa nutritionistii iti recomanda sa mananci din plin peste. Carnea de peste este plina de vitamine care sunt benefice activitatii cerebrale si reprezinta o mancare ideala pentru seara dinaintea examenului.

Foloseste-te in mod eficient de capacitatile tale de memorare - doar in acest fel vei crea o baza perfecta pentru cunostintele pe care le acumulezi.
Prostul obicei al amanarii momentului somnului, in noaptea dinaintea examenului, este aspru criticat de catre psihologi. Orele de odihna te ajuta sa te relaxezi si sa iti "fixezi" mai bine cunostintele.

La fel de criticat este si prostul obicei al "ingrasarii porcului in ajun", practicat frecvent de catre studenti. Psihologii ii incurajeaza pe studenti sa se foloseasca de resursele educationale pe tot parcursul anului scolar si nu doar in perioada imediat premergatoare examenelor. Doar in acest fel iti poti asigura note maxime in sesiunile de examene!
 

Comentariile 101-150 din 216

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andrei pe 15 Mai 2011, 14:53
    Scoala!

    Salut, ma numesc Andrei si sunt clasa a 8-a,eu nu prea ma inteleg cu invatatul adica am 5-6 pe linie. Puteti sa imi dati un sfat sa imi cresc notele ! p.s: As vrea note mai mari pentru a-mi creste media 5-8 pt ca la examen nu cred ca voi luam mai mult de 5 :(. p.s 1:va rog nu imi dati raspunsuri de gen:"INVATAAAA!" Multumesc, cu stima Andrei!

    8
    5

  • Marian pe 4 Mai 2011, 21:55
    SCOALA

    Practic bag p**a in scoala am numai 10 pe linie sa nu mint numai 3 pe linie;)) mai multe sfaturi pe id meu : ploaiemarian@yahoo.com

    4
    16

  • laurentiu pe 3 Mai 2011, 15:59
    Laurentiu

    Dau maine test la istorie cum sa invat mai bine datimi sfaturi

    1
    4

  • ea pe 2 Mai 2011, 18:44
    da scoala

    vai ,vai mai ales cand avem sedinte cu parintii

    5
    4

  • Mady pe 11 Apr 2011, 01:14
    Cititi

    Cititi carti la greu pt ca va ajuta enorm sa va descurcati mai tarziu si va si educa. Daca stiam asta inainte, poate citeam si mai mult decat am facut-o...

    18
    2

  • Mady pe 11 Apr 2011, 01:12
    Wow

    Cand vad ca atunci cand esti in generala si te plangi ca nu poti invata cateva pagini imi vine sa lesin de ras!!! Poate si eu eram la fel... Sa vezi la facultate cand ai de invatat in sesiune 600 de pagini cu 3 zile inainte de examen... Sa vezi atunci panica, lesinuri, cafele, apa rece, si autotdepasire! Corect! poti invata in timpul anului, dar nimeni nu face asa, toti invata in sesiune...

    24
    3

  • Niko Bellic Porumbel Tudor pe 7 Apr 2011, 19:55
    ......... T_T........

    Varza scoala...De cand ma stiu nu imi placea sa invat....diriga noastra e de mate si ne da teste peste teste...la biologie la fel (azi am luat 3) ....

    10
    8

  • anastasia pe 15 Mar 2011, 21:12
    sfat....

    sunt in clasa a 6-a si imi e si mie greu sa invat cu toate ca sunt printre cei mai buni si am numai note de 10! uite un sfat care va poate fi de folos.............mie imi este! de fiecare data cand dau test la o materie la care nu poti decat sa tocesti cum ar fi istoria, unde trebuie sa memorezi o gramada de date eu incerc sa fac legaturi intre numerele anilor pe care trebuie sa ii retin cu numerele unor zile care au o anumita importanta pt mine si pe care le retin usor! cu privire la restul materiilor incerc sa imi rescriu lectia pe care deja am repetat-o pe o foaie. scrisul unor informatii ajuta la memorarea acestora

    10
    7

  • andrada pe 10 Mar 2011, 17:18
    intrebare?

    sunt intra 6 a si sunt buna dar de o bucata de timp am note mici cum pot sa invat mai repede si mai usor

    11
    9

  • hhhh pe 23 Feb 2011, 18:33
    invata mai usor

    citesti de mai multe ori o fraza ...o rep. o rep. dupai iei alta ..... si tot asa!!

    13
    9

  • Cosmin pe 17 Feb 2011, 18:21
    Istorie

    lol.... eu repet 2-3 ori (maxim) shi retin esentialul far nici o problema. Shi la teste se pot face copiutze ce draq. Copiati la teste k tot timpul merge.

    18
    9

  • mmm pe 16 Feb 2011, 09:52
    cum invat eu

    poi eu invat lectiile ca pe poezii asta merge cel mai bine.

    9
    17

  • o fata pe 15 Feb 2011, 00:24
    sfatul meu

    sfatul meu este sa citesti lectia de vreo 10 ori, iar daca e nevoie, poti sa citesti si mai mult...dupa ce ai citit lectia, si daca e o persoana langa tine, cum ar fi: o colega/coleg, prieteni, parinti...pune aceea persoana daca e deacord, sa te asculte ca sa vezi daca ai invatat macar ceva!

    16
    5

  • Anonymus pe 13 Feb 2011, 17:57
    Cum sa inveti repede si bine

    Io fac in urmatoru fel: citesc cu voce tare de vreo 10 - 20 de ori lectia apoi inchid caietul si scriu pe o foaie ce imi aduc aminte daca am scris 70%-90% corect bine daca nu reincep sa citesc sa scriu... la mine merge de minune 10 pe linie

    18
    3

  • mihaela pe 13 Feb 2011, 16:36
    cum sa inveti mai usor...

    sa nu mai invatati mult la istorie sau o alta materie urmati acesti pasi: 1. recapituleaza putin 2.dupa ce crezi ca ai recapitulat destul scrie de mai multe ori pe o foaie ce trb sa inveti asa vei invata! eu iau numai note de 10 si 9 la istorie dar si la celelalte materi....)))

    12
    2

  • mirabela pe 10 Feb 2011, 22:42
    invatzathul

    pai....sunt intra 5-a si e cam greu ca avem mult de inv ...dar na....metoda me de inv este....cum vin de la sc ,......spre seara imi citesc de vreo 2-3 ori lectia la care am de inv si dimineatza imi mai repet si la scoala retin,dak nu mai citesc si in pauza(fff rar :D)asta e metoda me ,....la mn merge:)

    10
    5

  • anonim pe 21 Ian 2011, 12:22
    pt Giorgiana

    Giorgiana,ai spus k e o metoda buna sa citim de 10 ori ceea ce avem de invatat, seara intre 18-20-21. Eu sunt student la stoma si am foarte ,foarte mult de invatat. Daca as citi de 10 ori pt un ezamen nu mioar ajunge 3 ore cat spui tu de la 18-21.Sa citesc o data un rezumat la o materie i-mi ia 2 ore,nu cred ca mas incadrea in 3 ore ,miar lua mult mai mult. Sunt in sesiune si ma descurc destul de greu pentru ca e timp putin si materie multa. poate poti sa i-mi dai un sfat cum sa invat mult in timp putin. Spunea cineva k sa nu invat noapte :-) pai atunci cand am timp daca ziua nu imi ajunge?

    17
    3

  • zuzy pe 12 Ian 2011, 20:22
    pt my

    imi doresc sa nu ma mai doara capul cand ma apuc de invatat! ce pot face? cand ma apuk invat ceva si gata...............

    10
    3

  • ionut pe 5 Ian 2011, 20:22
    mate bio geogra chimie fizica

    nu pot sa anvat nustiu ce am da nu pot datimi sfaturi si mie ma gasiti la is ionut_fiorosu

    6
    3

  • iulian pe 24 Dec 2010, 11:06
    cum te concentrezi mai bine?

    eu nu stiu ce ziceti voi cand spuneti ca trebuie sa citestie cu atentie...am incercat in toate felurile posibile...cel mai des intalnit este fara ca nimic sa te distraga dar nu pot deci chiar nu pot pentru ca citesc o data de 2 ori...si nu retin nimic...si daca citesc si asa prosteste ma plictisesc si o las la o parte(anumita materie)..un sfat ceva?

    5
    2

  • Alexa :)) pe 16 Dec 2010, 18:22
    Jos cu scoala!

    Nu MAI POT! Azi am fost la olimpiada de romana,maine dau test la tehnologie si romana si dupa ore facem repetitii pt sceneta de craciun...ce bine era intr-a-ntaia...Acm snt a V-a...Ma lasi...la mate avem 29 de ex in fiecare zi...si dalea de o pagina (majoritatea)...Si diriga de mate,materia pe care o urasc... :P Am luat 9 la teza la mate...:P la romana 10 + :D

    13
    9

  • Ionut pe 16 Dec 2010, 17:29
    Strategii de memorare rapida

    http://www.afladespre.ro/cum-sa-inveti-repede-1968.htm

    12
    6

  • madalina pe 9 Dec 2010, 19:54
    cu sa retin mai repede?

    va rog sa imi ziceti si mie cum sa invat mai usor.

    7
    4

  • madalina pe 9 Dec 2010, 19:50
    nu pot sa retin!!

    nu stiu ce se intampla in cls a 5 am fost fff buna la invatatura si acum parca nu pot sa retin nimic.nici macar o pagina si jumatate.

    5
    2

  • caty pe 5 Dec 2010, 16:53
    mate

    Nu e asa de usor sa memorezi din cateva citiri cum spun unii,la uni merge la altii nu spre deosebire de ei trebuie sa scriu de 200 de ori ceea ce vreau sa invat si si abia la 199 reusesc sa tin minte ceva.

    9
    2

  • Paty pe 1 Dec 2010, 19:01
    Invatatul

    Hey . Am 14 ani si sunt si eu clasa a8a. Am citit majoritatea comentariilor voastre si am decis sa va raspund.. si eu cand eram mai mica nu invatam din motivul prea des intalnit: LENE. am de invatat pe maine 2 pagini de caiet studentesc la istorie, nu e mult avand in vedere ca ora trecuta am dat test tot la istorie din 11 pagini de caiet studentesc si in + am luat nota 10. Nici mie sincer nu prea imi place istoria pt. ca poate fii interpretata, e mai usoara geografia dar tot la istorie raman pt. ca pur si simplu inteleg mai usor lectiile. nu va mai agitati ca nu puteti invata si nu stiu ce, trebuie doar sa citesti de 2-3 ori lectia cu ffff multa atentie, o repeti de 2-3 ori si voila,stii lectia la perfectiune. sincer eu nu prea cred in chestiile astea cu culcatul inainte de ora 22 sau trezitul pe la 3,4 dimineata pt. a invata,doar iti strici ziua. va rog doar sa incercati macar odata sa faceti cum v-am zis eu..poate reusiti sa invatati.

    13
    1

  • mady pe 17 Nov 2010, 15:24
    test,test si iarasi test

    Eu sunt in clasa a-6-a si maine dau test la fizika si nu pot sa retin nimik si mai ma sperie si baba de profesoara nu mai pot azi am dat test la geometrie ieri la algebra shi la mate dam teste aproape tot cate doua in fiecare saptamana NU MAI POT AJUTORRRR ajutatima ,spunetimi ce sa fak sa retin lectiile si exercitiile pt ca tre sa iau nota mare la test adika 10 ca am un 5 la fizika nu mai pot nu suport fizika de fel la restul nu am note mai mici de 9 la cici o matetie rar mai cate un 8 la mate sau la alt ceva !!! m-am acrit de scoala deja!! AJUTOR DAR REPEDE!!!!!

    9
    1

  • giorgiana pe 16 Nov 2010, 19:33
    atntie!!!

    o metoda buna de a retine bine, e urmatoarea: seara intre orele 18-20-21 este bine sa se citeasca de 10 ori ceea ce trebuie retinut. Culcati-va apoi, deoarece creierul proceseaza tot ce ai repetat pe tot parcursul noptii, chiar daca nu iti dai seama. nu consuma produse cofeinizate si culca-te inainte de ora 10. Sunt viitor psiholog si stiu ce spun. incearca reteta cu seriozitate!mult succes!!!

    11
    3

  • Adriano pe 4 Nov 2010, 13:22
    Teste si examene prostesti

    Acum un an eram cel mai destept din clasa, pricepeam si retineam totul , eram cel mai bun la istorie . Practic aveam 10 pe linie la toate materiile .Dar acum nu stiu ce sa intamplat ca nu mai pot retine nimik la nicio materie si in plus peste 2-3 saptamani dau examen la istorie. Va rog daca ma puteti ajuta spuneti-mi si mie cum sa fac sa invat mai repede si mai usor ,id-ul meu ploaieadrian.

    10
    1

  • Adriano pe 4 Nov 2010, 13:20
    Profesori tin cu cei prosti/ ,,prost sa fi noroc sa ai''

    Ieri am dat un test la chimie . Acasa am invatat, iar la scoala din trei probleme cu moli, baze, saruri si altele doar 2 am facut . Insa profa de chimie ia ajutat pe cei mai prosti din clasa , luand 10, iar eu 8 , pur si simplu ma rugam in banca sa vina si la mine, sa-mi spuna o rezolvare. Dar in zadar, acum toata scoala ma considera ca m-a intrecut un prost-analfabet si profesori m-ai vor si bani multi, din partea mea sa moara de foame

    8
    1

  • Adriano pe 4 Nov 2010, 13:00
    Teste si examene prostesti

    Acum un an eram cel mai destept din clasa, pricepeam si retineam totul , eram cel mai bun la istorie . Practic aveam 10 pe linie la toate materiile .Dar acum nu stiu ce sa intamplat ca nu mai pot retine nimik la nicio materie si in plus peste 2-3 saptamani dau examen la istorie. Va rog daca ma puteti ajuta spuneti-mi si mie cum sa fac sa invat mai repede si mai usor ,id-ul meu ploaieadrian.

    7
    3

  • Paun Isabela pe 31 Oct 2010, 20:39
    Ajutor nu pot sa retin nimic

    Am nevoie de ajutor la ore si la meditatii imi intra printr-o ureche si imi iese pe o alta ureche. Chestia este ca sunt clasa a 8-a si dupa anul scolar am tezele nationale si nu stiu mare lucru le citesc,le memorez,le spun iar in secunda urmatoare nu mai stiu nimic si tot timpul sunt visatoare si ma gandesc la alte lucruri . Va rog daca ma puteti ajuta cu sfaturi,ce medicamente pot sa ma ajute orice de genul asta cine ma poate ajuta sa ma contacteze pe id-ul paun_isabela .

    5
    1

  • Ionut pe 27 Oct 2010, 19:12
    Istorie :))

    1 nu stiu de ce aproape toate subiectele despre 'cum sa inveti mai repede' (care nu functioneaza) se refera strict la fete .. 2 maine dau lucrare la istorie din cca 8 file caiet studentesc si nu stiu mai nimic .. nu am decat sa tocesc maine toata dimineata .. de la 7 pana la 11 ..SISTEM DE CACAT IN ROMANIAA!

    7
    1

  • Andreea pe 26 Oct 2010, 18:04
    istorie :-&

    nu pot retine nimik la istorie help meeeeeeee ....... da ar fii usor da e de vina profesoru ca preda prea repede si nu inteleg nimik din caiet .... iar din carte .............. te rog e prea mult

    5
    2

  • (99rap) cvd pe 24 Oct 2010, 15:50
    sfatu2

    incearca sa-ti si dai seama ce citesti..sa o iei logic,majoritatea invatam MECANIC....trebuie sa iti imagineti fix ce zice acolo..si sa o iei logic...ca da fix asa e... merge si asta...efecte 10 minute:)) porma se uita:))

    5
    1

  • (99rap) -cvd pe 24 Oct 2010, 15:40
    Cum sa inveti bine?

    Eu unul in fiecare dimineata iau LECITINA,ajuta si ea acolo; Alt lucru pe care il fac: subliniez cu creionul,transcriu rezumatul pe o foaie cu creionul, ma culc dreveme si ma scol de dim 3-4...ora perfecta....creierul este limpede:D functioneaza....(P.S:...ca sa functioneze trebuie facut zilnic...efectele se vad dupa mine dupa prima saptamana....o sa vedeti ce usor retineti dupa aceea...2-3 repetari si gata:)..) succes

    5
    2

  • andrea pe 12 Oct 2010, 20:49
    despre chinul scolii

    defapt cecea ce este grav este ca nici profesorii nu trebuie sa mai dea atat de invatat si de scris ca doar nu avem numai o materie.nu?eu cred ca fiecare profesor tresa dea mai putin de invatat ca acel copil sa priceapa ceva din ce zice.ca daca vorbeste ca o moara hodorogita normal ca elevii nu inteleg nimic.profesori ar trebui sa se faca si mai expliciti.asa mi se pare corect.daca mai vreti sfaturi sau unele informatii id/ul meu este ada.andrea97.va rof

    5
    1

  • anonim pe 22 Sep 2010, 10:05
    cum poti invata mai repede la romana,istorie....

    daca ai de invatat de ex caracterizari....faceti ce fac eu. citesc de cateva ori cea ce trebuie sa invat,apoi fac rezumatul pastrand ideile principale,apoi fac rezumatul rezumatului..... important ii sa pastrezi ideile principale

    9
    2

  • Anoniiiim:D pe 12 Sep 2010, 18:27
    Poate pentru unii nu exista numai calc sh tv poate au unele probleme!!!!!

    Ok deci...voi astia care comentati ce gandire imbecila sh chestii... de unde stiti ca persoana respectiva nu a avut un accident sau o boala a pierdut materia. In loc sa-i faceti idioti dc nu le dati sfaturi?! Eu de exemplu la fel am la romana o profa exigenta care uraste copii care iau 9. Deci dak iei 9 nui mai esti la inima, iti da 4,5... max 7 indiferent de ce lucrare ai. Sh uite asha imi petrec eu toata ziua invatand. Am intrat sh eu pe site-u asta poate gasesc niste metode bune dar nu vad numai oamenii care insulta. De ce pnm il faci imbecil pe Ion Popescu dak nu stii nimic despre el?!?! Dar stai...asta e rasa umana...trebuie sa injure la tot pasu sa critice. Eu mereu cand am mult de invatat dorm cand vin de la scoala (chiar daca nu-mi convine), iar cand ma trezesc invat lectia repede apoi o transcriu apoi fac temele... Sh uite asha am 10 pe lineie;) Solutia nu e sa fugi de acasa sa chiulesti sa te sinucizi etc...Sigur veti gasi o solutie...la fel cum am facut sh eu;)

    6
    0

  • lavinia pe 1 Sep 2010, 17:51
    nu vreti

    normal ca este greu sa inveti mai ales cand esti atenta/atent si la altceva .. ai nevoie de o pozitie relaxanta cand inveti .. sa fi mancat sa ai liniste si sa nu te deranjeze nimeni . ora la care subconstientul tau lucreaza cel mai bine este dimineata de la ora 6 spre dupamasa cand creierul aduma cat mai multe informatii ... problema e ca nu vreti vi "lene" si sunteti atrasi de alte chestii mai interesante .. ex : calculatorul .. o problema a tinerilor din ziua de astazi.

    12
    1

  • Madalina pe 25 Aug 2010, 21:15
    ....Vreau mai mult

    ...imi place scoala insa as vrea sa fiu mult mai concentrata ....nu prea imi place istoria dar incerc sa o invat insa nu raman cu mare lucru mai ales dak e schita...cum as putea sa retin mai mult si mai eficient? multumesc

    5
    1

  • andr33a pe 16 Iul 2010, 07:28
    scoala

    trebuie sa invatz toate partzile de vorbire la romana shi nujtiu cum sa le invatz mai repede...ma poate ajuta cnv? luatzi id :mereu_yubita

    4
    0

  • ancutza pe 3 Iul 2010, 22:37
    puneti mana pe carte!!!!!!!!!!!!

    fratilor puneti mana pe carte inafara de carte nimeni nu va poate ajuta lasati calculatorul si faceti ex......nu glumesc........

    6
    1

  • daniel pe 24 Iun 2010, 15:41
    cum sa inceti merge

    Ca sa inveti repede : inveti pe branci ,il dai naiba de calculator,de hi5,facebook,etc. SI GATA DAR PENTRU PROSTII E GREU SA NU STAI CEL PUTIN 15 ORE LA CALCULATOR PE MESSENGER

    7
    1

  • cyrus pe 18 Iun 2010, 01:34
    nu pot invata ,,,ce pot face

    in urma cu un an am suferit uni accident de masina si de atunci parca ma misc ca melcu unele lucruri le invat repede dar care imi plac desigyr dar care trebuie nu pot si ma enervez ca nu reusesc simt ca mintea mea e cateodata ca melcu si mai grav e ..... ca nu retin vorbesc fara sa gandesc nu pot fi atent la ore .....mar ajuta si cel mai mic sfat ,,,,va multumesc

    5
    0

  • ancuta pe 8 Iun 2010, 13:55
    vreau sa invat mai bine

    cum pot invata mai bine?

    6
    1

  • adri pe 21 Mai 2010, 00:52
    plspls pe 11 Apr 2010, 19:30 sunt disperata!!!!!!!!!!!!!!

    ""redeti ca ar trebui sa fug de acasa?""..da, e cea mai buna idee=))..ce gandire imbecila, scuzati-ma de expresie, dar nu poti gandi altceva despre asemenea specimen de intelect..

    7
    3

  • yonela pe 11 Mai 2010, 18:34
    nu pot sa invat

    nu pot sa invat incerc dar nu pot ahhh sunt blestemata

    5
    3

  • Latu pe 10 Mai 2010, 13:43
    Cum să învăţ rapid şi bine dar să şi reţin?

    am de învăţat 8 pagini de-ale mari cu scris foarte mic pt un concurs . vă rog mult,spuneţi-mi cum pot să le învăţ rapid şi foarte bine dar să le şi reţin. vă rog să-mi spuneti.

    5
    0

  • SCOALA BLESTEMATA pe 5 Mai 2010, 20:06
    SCOALA BLESTEMATA

    eu invat azi si retin iar maine nu mai stiu nimik

    7
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod