Cum să iei o pauză de la stresul cotidian

Ce faci de fiecare dată când vrei să iei o pauză de la munca obișnuită și să te relaxezi puțin? Deschizi televizorul, pornești laptopul pentru un film sau dormi puțin.
Dacă definiția ta pentru o pauză binemeritată nu include o plimbare, o întâlnire cu prietenii, admiratul apusului sau ceva care să implice timp petrecut în aer liber, atunci nu știi ce ai pierdut în tot acest timp. Iată cum ar trebui să te relaxezi de-acum înainte!

Vrei să iei o pauză de la stresul cotidian? Iată cum poți face asta!


Pauzele ar trebui să fie revigorante și energizante, iar știința este de aceeași părere. Cu toate acestea, cu o mână stai pe telefon și cu cealaltă probabil că mănânci popcorn.
Pauzele bune ar trebui să să îți stimuleze creierul și să îți energizeze corpul. O pauză nu ar trebui să îți epuizeze creierul, iar acest lucru înseamnă că nu ar trebui ca o pauză să presupună ceva care îți implică și creierul. Specialiștii sunt de acord când vine vorba de faptul că nicio pauză nu ar trebui să includă utilizarea unui smartphone pentru a-ți relaxa mintea. Chiar și acel act de verificare în mod repetat a telefonului pe care îl faci de nenumărate ori este indus de ideea unei pauze.
Dar aplicarea ideii nu este cea corectă.

Vrei să iei o pauză de la stresul cotidian și să te relaxezi știind ce părere are știința cu privire la acest subiect? Este simplu. Ieși din casă și plimbă-te prin cartier sau prin oraș, uită-te la poze cu natura sau admiră plantele dintr-un parc. Poți desena și visa cu ochii deschiși sau râde cu toată gura, deoarece vei crește ritmul cardiac și rata respirației, iar tensiunea din viața ta este îndepărtată. Poți, de asemenea, să mergi până la sală, să ridici greutăți, să dansezi sau să faci jogging.

Este interesant faptul că toate ideile de pauză sunt realizabile și, de fapt, necesită doar câteva minute din timpul tău, dar impactul lor este unul profund.
Data viitoare când vrei să faci o pauză, lasă telefonul pe modul silențios și ieși puțin să iei aer de afară sau fă orice altă activitate care te lasă să-ți odihnești puțin mintea!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod