Cum reușești să faci față încercărilor la care te supune soarta?

Viața are cursul ei și soarta nu te întreabă dacă mai suporți încă o palmă din partea Universului. Nu! De ce ar face asta? Și nu numai că nu te întreabă, ci te lovește din plin și te doboară la pământ de ai impresia că nu mai ai nicio putere să te ridici.
Din păcate, cursul vieții nu este făcut numai din lapte și miere, unii dintre noi având mai multe probleme decât bucurii. Așa se face că, odată ce lucrurile rele și neplăcute intervin în viața ta, nu se mai opresc pentru că lanțul este unul nesfârșit. Și uitee așa ai senzația că te joci de-a fața ascunselea cu viața când, de fapt, nu ai cum să ocolești greutățile. 
 

Recent m-am confruntat cu un șir de astfel de probleme când într-o zi, în tramvai, mi-a fost furat telefonul.

 
Nici mult nu a trecut, că a doua zi fiica mea s-a tăiat la picior având nevoie de cusături... și lista nu se oprește aici. În aceeași săptămână, băiatul s-a îmbolnăvit destul de serios și nici nu am putut să-mi iau concediu de la muncă...
ce aș putea să mai spun?! Cam așa decurge viața! 
 
Poate multă lume se întreabă cum am reușit să trec peste o săptămână de foc, tot ce pot să spun este că mi-am păstrat camul și am încercat să văd partea plină a paharului. Ce-i drept, nu este ușor când totul este negru în fața ochilor, însă atunci când ai familia aproape nu mai contează nimic. 
 
Lunile au trecut și problemele și-au mai pierdut din context, esențial fiind faptul că am rămas cu picioarele pe pământ când cerul căzuse peste mine.
 

Nu este ușor să depășești anumite situații dificile din viață pentru că mereu vor rămâne semne de întrebare

 
De ce tocmai eu? Dar ce am făcut să merit asta? Cred că răspunsul nu îl voi găsi prea curând.
Poate nu îl voi găsi niciodată. Tot ce trebuie să faci este să mergi mai departe... cu capul sus. 
 
Se spune că unele griji și probleme ne fac mai puternici, mai siguri pe noi și mai încrezători, dar câți dintre noi chiar reușim să depășim aceste situații? Probabil prea puțini, mai ales că majoritatea cad mai degrabă în disperare și depresie. 
 

Chiar ne putem ascunde de problemele vieții?


Le putem evita pentru a avea o viață cât de cât liniștită? Ei bine, acestea sunt două întrebări la care probabil nu vom găsi răspunsul prea curând, dar asta nu înseamnă că trebuie să încetăm a căuta. 
Și, totuși, ce-i de făcut atunci când ești la pământ și te confrunți cu probleme și griji care mai de care mai complicate? Se spune că unii își fac singuri norocul, dar dacă nu ești în categoria asta ar fi bine să te înarmezi cu nervi de oțel și prieteni care să nu te lase la greu.
 
Este foarte important să ai un sprijin și un umăr pe care să plângi și să te descarci în clipele grele prin care treci în această viață, lungă sau scurtă, indiferent cum este ea.
Cred că prima persoană pe care ai putea-o suna în orice moment, mai ales în cele dificile, este cea mai bună prietenă. Ea te va asculta, nu trebuie decât să te descarci.
 
Și dacă chiar nu reușești să depășești situațiile dificile din viață atunci rămâne varianta psihologului, deși nu este foarte simplă și la îndemâna oricui. Eu am trecut de câteva ori pragul cabinetului psihologului, dar cred că totul ține de tine. Psihologul îți poate spune ce este bine, ce ai putea să faci în continuare, însă decizia finală este tot la tine. Tu ești cea care alege să treacă peste grijile și problemele vieții sau să se lase doborâtă de ele! 

Așadar, cine reușește să se joace de-a ascunselea cu soarta și problemele? 



Are 29 de ani și e mama a doi copii năzdrăvani, care nu o lasă deloc să respire. Îi place să-și petreacă timpul liber citind, în special romane polițiste și de aventură, adoră să se plimbe în natură și i-ar plăcea să scrie o carte. Deocamdată, o puteți citi aici.
Are 29 de ani și e mama a doi copii năzdrăvani, care nu o lasă deloc să respire. Îi place să-și petreacă timpul liber citind, în special romane polițiste și de aventură, adoră să se plimbe în natură și i-ar plăcea să scrie o carte. Deocamdată, o puteți citi aici.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod