Creierul tău are un buton de ștergere. Iată cum să-l folosești!


De ce este atât de important somnul?


Ai simțit vreodată că este aglomerat creierul tău? Poate atunci când ești la un loc nou de muncă sau începi un nou proiect. Nu dormi suficient, chiar dacă introduci în creier informații noi în mod constant. Într-un fel, creierul tău este plin de fapt. Când înveți multe lucruri noi, creierul tău construiește conexiuni, dar aceastea sunt ineficiente. Creierul tău are nevoie să înlăture multe conexiuni și să construiască o cale mai eficientă. Asta face atunci când dormi.
Creierul tău se curăță atunci când dormi - celulele creierul scad cu până la 60% pentru a crea spațiu pentru grădinarii tăi să ia deșeurile și să distrugă sinapsele.

Te-ai trezit vreodată după un somn odihnitor și ai putut să gândești iar clar și rapid? Acest lucru are loc datorită eficienței curățeniei din timpul nopții, care te ajută să sintetizezi informații noi și să înveți alte lucruri.

Dacă încerci să gândești după ce nu ai dormit, este ca și cum ai încerca să treci printr-o junglă cu vegetație deasă fără o macetă.
Încet și epuizant. Căile se suprapun și lumina nu poate trece. Gândește-te la un creier bine odihnit ca la o plimnare prin parc - căile sunt clare și sunt conectate între ele prin locuri distincte, poți vedea la o distanță mare. Acesta este motivul pentru care somnul este atât de benefic pentru abilitățile tale cognitive. Un pui de somn de 10-20 de minute le oferă grădinarilor microglieni șansa de a intra, elimina unele conexiuni neutilizate și lăsa spațiu pentru altele noi.

De fapt, ai control asupra a ceea ce decide creierul tău să șteargă în timpul somnului.
Este vorba despre conexiunile sinaptice pe care nu le folosești și care sunt marcate pentru reciclare. Acelea pe care le folosești sunt cele oxigenate. Deci fii atent la ceea ce gândești!

Dacă îți petreci prea mult timp citind teorii despre un subiect care te pasionează, dar foarte puțin despre ceea ce faci la muncă, care sinapse crezi că vor fi marcate pentru reciclare? Dacă te cerți cu o persoană la birou și îți dedici timpul gândindu-te cum să te răzbuni, nu cum să faci să funcționeze proiectul, vei ajunge o persoană pricepută la răzbunări, iar proiectul va avea de suferit.

Pentru a profita de sistemul creierului în mod natural, gândește-te la lucrurile care sunt importante pentru tine.
Grădinarii creierului tău vor întări aceste conexiuni și le vor elimina pe cele mai puțin interesante.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod