Chiar dacă ai traume, nu trebuie să le lași să aibă aceste 3 efecte asupra vieții tale

Traumele ne afectează pe fiecare în parte, chiar dacă nu realizăm că ele sunt acolo.
Traumele pot fi de foarte multe feluri. Poate ca ai pierdut pe cineva drag, ai trecut printr-o despartire dura sau ai avut de-a face cu o afectiune care te-a marcat. De asemenea, si alte evenimente considerate mai putin traumatice pot lasa rani adanci.

Atunci cand ti-ai descoperit traumele si ai inceput sa lucrezi cu tine, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul unui terapeut, devii constienta de foarte multe lucruri. Iti dai seama ca depasirea traumelor nu este usoara. Totusi, este esentiala pentru a avea o calitate mai buna a vietii.

Cu toate acestea, multe persoane isi gasesc o zona de confort in traume, folosindu-le pe acestea drept scuze si motive pentru anumite comportamente.
Drept urmare, relatiile cu cei din jur se pot complica, pe termen lung.

Iata 3 lucruri importante pentru depasirea traumelor: Ce sa NU faci daca vrei sa iti imbunatatesti viata


1. Nu renunta la responsabilitatea asupra propriei tale vieti


Multe persoane se ataca foarte tare atunci cand li se spune ca sunt responsabile pentru viata lor, in ciuda unor lucruri intamplate fara voia lor. Cu toate acestea, adevarul este ca trebuie sa preiei controlul. Chiar daca viata nu ti-a oferit cele mai bune conditii, iar acest lucru nu este vina ta, esti responsabila sa iti gestionezi situatia si sa faci tot ce poti pentru a trai cat mai frumos.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod