Cel mai bun exercițiu pentru creier

Dacă vrei să fii o persoană mai creativă, îți poți antrena creierul. Poți descoperi nenumărate sfaturi și trucuri pentru creativitate. Însă există un exercițiu pentru creier care îți poate fi de folos când vine vorba de creativitate. Iată despre ce este vorba!

Ce exercițiu pentru creier poți încerca?


Acest exercițiu pentru creier este perfect pentru orice persoană cu o viață aglomerată și un program pe măsură. Este un exercițiu ideal și pentru oricine lucrează într-un mediu în care sarcinile trebuie făcute după anumite reguli. Chiar dacă nu lucrezi într-un mediu creativ, instruirea creativității cu ajutorul acestui exercițiu te va ajuta să abordezi provocările și problemele în moduri îndrăznețe și inventive. Ai nevoie doar de 10 minute pe zi pentru a-ți antrena creativitatea.


Imaginează-ți că există un bărbat și un câine. Ia în considerare relația dintre aceștia. De unde a venit câinele? De cât timp are bărbatul câinele? Ce rasă este câinele și ce ar putea sugera rasa câinelui?

Câinele este animalul de companie al bărbatului? Bărbatul își plimbă câinele într-un parc?

După ce te-ai gândit la acest lucru, încearcă să descoperi mai multe posibilități. De exemplu, poate că bărbatul a găsit câinele abandonat undeva. De ce a fost abandonat câinele?

Nu te teme să te joci cu această idee, alege cât mai multe răspunsuri neobișnuite.
Poate că bărbatul și câinele sunt supraviețuitori ai unei lumi post-apocaliptice, care explorează ceea ce a rămas în urmă. Poate că animalul este cel mai inteligent și puternic dintre ei. Tot ce trebuie să faci este să te gândești la mai multe posibilități.

Încearcă să fii creativ și să adaugi elemente fanteziste.

De exemplu, poate că bărbatul este un om de știință și intenționează să ia câinele pe Marte, pentru a vedea dacă pot supraviețui acolo.

Adăugarea acestor elemente te încurajează să gândești în mod diferit față de modul în care gândești în mod normal.
Iar în acest fel îți dezvolți capacitatea de a gândi în moduri noi și creative.

Exercițiul nu trebuie să fie întotdeauna despre un bărbat și un câine. Dacă, din anumite motive, crezi că această imagine te limitează, ar trebui să iei în considerare și următoarele imagini:

un profesor și un student
un polițist și un infractor
un om bogat și un om fără adăpost
un păianjen și un bătrân
un om cu o mătură
o fată cu un tatuaj

Orice relație posibilă între două sau mai multe persoane este perfectă.
După un timp, ai putea chiar să adaptezi exercițiul la lumea reală. Privește pe fereastră oamenii care merg pe afară și încearcă să te gândești la viața pe care o au. Încearcă să găsești povești interesante sau amuzante pentru fiecare persoană pe care o vezi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod