Ce să nu faci la o înmormântare

Nu există nicio îndoială că, la un moment dat în viața ta, vei fi nevoit să participi la o înmormântare. Sau poate că ai făcut-o deja. Însă ar trebui să știi care este și eticheta pentru un astfel de eveniment.
Indiferent dacă mergi la înmormântarea unui membru de familie sau a unei persoane apropiate, trebuie să te asiguri că respecți aceste momente dificile și incomode. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoști dacă mergi la o înmormântare!

Lucruri pe care ar trebui să le eviți la o înmormântare

1. Nu întârzia


Este important să te asiguri că ajungi la timp la o înmormântare. Lasă-ți suficient timp pentru a călători, pentru a nu nimeri în timpul slujbei sau într-un moment inoportun.
Cele mai multe locații funerare au site-uri web cu adrese complete, numere de telefon și direcții, așa că asigură-te că te uiți din timp peste aceste informații și ajungi cu aproximativ 15 minute mai devreme.

2. Nu sta în primele trei rânduri


Dacă ești nesigur cu privire la locul tău la o înmormântare, ar trebui să știi că așezarea în primele trei rânduri la o înmormântare este rezervată doar familiei. Dacă ești prieten sau cunoștință, te poți așeza în spatele celor trei rânduri, unde există un loc disponibil.
Dacă ai copii care sunt prea mici pentru astfel de evenimente, asigură-te că se așază unde trebuie. Dacă faci parte din familie, poți sta în primele trei rânduri, iar celelalte persoane își vor alege alte locuri.

3. Nu merge neinvitat


Participarea la o înmormântare privată se poate face doar prin invitație și trebuie respectată. Dacă nu primești o solicitare de participare, este nepoliticos să apari neinvitat. Dacă nu ai primit o invitație, însă îți dorești să îți arăți sprijinul, poți trimite un buchet de flori sau poți da un telefon pentru a-ți exprima condoleanțele.

4. Nu face fotografii


În primul rând, telefonul ar trebui oprit sau cel puțin setat pe modul silențios. În al doilea rând, fotografiile la o înmormântare reprezintă un lucru nepotrivit.
Adesea, funeraliile pot aduce împreună prieteni și familii care nu s-au văzut de mult timp. Ar fi o lipsă de respect să îți scoți telefonul pentru a face un selfie cu un prieten pe care nu l-ai mai văzut de mult. În schimb, ați putea face planuri pentru a lua cina împreună în altă zi, timp în care puteți face și fotografiile pe care vi le doreați.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod