9 întrebări psihologice care te ajută să cunoști mai bine orice persoană

Discuțiile filosofice apropie oamenii și în același timp le dezvăluie adevărata personalitate, propriile valori, temeri și dorințe, dar și atitudinea asupra vieții.
Iar acest tip de discuții profunde au devenit tot mai populare, fiind promovate de platforme precum Reddit. Sunt o reacție la comunicarea superficială apărută în ultimii ani pe rețelele de socializare și aplicațiile de mesagerie.

Dacă nu știi cum să începi o discuție profundă cu o persoană apropiată, cei de la Brightside au găsit nouă întrebări psihologice care te pot ajuta. Nu doar că îți permit să începi o discuție filosofică cu o persoană importantă pentru tine, dar te vor ajuta în același timp să o cunoști mai bine.

Dar aceste întrebări sunt potrivite pentru persoanele apropiate sau cele pe care dorești să le cunoști mai bine, într-un mediu informal.
În mod sigur nu ar trebui să ai astfel de discuții cu persoane pe care abia le-ai întâlnit sau cu persoane din mediul profesional.

Iată care sunt cele nouă întrebări:

1. Te-ai împrieteni cu tine însuți/însăți?
În acest fel vei putea observa stima de sine a unei persoane, slăbiciunile și părțile forte, dar și cât de interesantă sau nu este persoana respectivă.

2. Ai deschide un plic care conține în interior data în care vei muri? 
Cu această întrebare poți înțelege nivelul de fatalism al unei persoane și atitudinea față de viață, în general.

3.
Dacă ai putea să vezi o scală de măsurare deasupra capetelor oamenilor, ce ai vrea să măsoare aceasta? Statutul social, nivelul de fericire, bogăția etc.?
O astfel de întrebare te va ajuta să descoperi valorile și prioritățile unei persoane.

4. Ce faci diferit față de ceilalți oameni?
În acest fel poți observa stima de sine a unei persoane, simțul umorului, nivelul de nonconformism și cât este de originală.

5. Dacă partenerul tău nu descoperă niciodată că ai avut o aventură trecătoare, i-ai spune vreodată?
Această întrebare dezvăluie standardul moral al unei persoane și atitudinea față de ceilalți oameni.

6.
Ai uneori senzația că ziua asta s-a mai repetat de 100 de ori?
Prin această întrebare poți afla cum își trăiește cineva viața și dacă este mulțumit de stilul său de viață.

7. Dacă femeile și bărbații ar trăi pe două planete diferite, ce s-ar întâmpla pe acele planete?
O astfel de întrebare te va ajuta să afli dacă o persoană este înclinată către o gândire stereotipică, dar și care este atitudinea sa față de sexul opus.

8. Dacă ai comite o infracțiune pentru a-ți hrăni copilul înfometat, ești o persoană rea sau ai comis acea infracțiune din necesitate?
Și în acest caz, o astfel de întrebare te va ajuta să afli standardele morale ale unei persoane, dar și atitudinea sa față de familie.

9.
Dacă banii ar fi fericirea, ce job ai avea?
În acest fel poți descoperi speranțele și visurile unei persoane, dar și ceea ce consideră că îi lipsește în viață.
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod