6 metode de a scapa de depresie

Depresia te poate face sa te simti fara putere. Dar, din fericire, exista multe lucruri pe care le poti face pentru a-ti imbunatati starea de spirit si pentru a-ti mentine sanatatea. Nu totul depinde de doctorul tau.
Depresia iti poate "fura" sentimentul de control asupra vietii. Asumandu-ti responsabilitatea asupra sanatatii tale, poti recupera acest sentiment. Iata cateva lucruri care te vor ajuta sa lupti impotriva depresiei.

1. Activitatile fizice. Multe studii au demonstrat ca exercitiile fizice regulate te pot ajuta sa te simti mult mai bine. Tipul de activitate fizica pe care o il alegi nu are nicio importanta. Alege ceva care sa-ti faca placere si poti incepe incet, poate chiar cu cateva plimbari prin imprejurimi. Incearca sa te antrenezi cu prietenii sau chiar sa te inscrii la diferite cursuri.
Sa participi alaturi de cineva cunoscut la un program de antrenament te poate ajuta sa nu renunti.

2. Bucura-te de soare! Poti descoperi ca soarele iti poate imbunatati starea de spirit imediat. Exista persoane care sufera de depresii in perioadele fara prea mult soare, toamna sau iarna. Daca faci parte din aceste persoane intreaba-ti medicul daca terapia prin lumina artificiala te poate ajuta.  

3. Nu uita de orele de somn! Depresia si, uneori, tratamentele impotriva acesteia iti pot afecta somnul. Unele persoane care sufera de depresii dorm prea mult, iar altele au insomnii.
Lipsa somnului poate afecta foarte mult starea ta de spirit. Asa ca solutia este sa ai un program bine stabilit de somn. Activitatea fizica din timpul zilei te poate ajuta sa ai un somn linistit, dar nu te antrena cu putin timp inainte de ora de culcare. Inainte de a te aseza in pat te poti delecta citind o carte sau ascultand muzica. Evita, insa, sa citesti sau sa privesti la tv in pat.

4. Mananca sanatos. Nu exista diete alimentare care previna sau sa trateze depresia. Dar o alimentatie sanatoasa te poate ajuta sa te simti sanatos(a) si energic(a).
Ai grija la calorii, limiteaza cantitatea de grasimi si zahar si consuma cat mai multe legume, cereale si fructe.
    
5. Distreaza-te! Cand incerci sa scapi de depresie, se poate sa simti ca nu ai dispozitia necesara pentru a iesi in oras cu prietenii. Dar trebuie sa te "fortezi" un pic. Gaseste-ti timp pentru activitatile care, inainte, iti faceau placere. Iesi in oras cu prietenii sau fa-ti timp pentru hobby-uri.

6. Evita alcoolul si drogurile. Acestea pot contribui la stabilirea depresiei sau inrautatirea acesteia.

Poti lua in considerare si medicina alternativa sau terapiile.
Trebuie, insa, sa iti consulti medicul inainte de a incerca suplimente sau plante medicinale. Doar pentru ca ceva este natural nu inseamna ca este si sigur. Poti incerca cateva tehnici de relaxare, meditatia, hipnoza, masajul sau acupunctura. 


Depresiv sau pur si simplu nefericit?
Ce este depresia
Depresia copilului
Depresia la pubertate si adolescenta
Cum tratam depresia?
 

Comentariile 51-100 din 125

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristian pe 24 Iul 2012, 19:41
    depresie

    si eu am aceasta depresie de vreo 2 ani dar vad ca nu mai scap de loc de ea nu stiu ce se intampla cu mine ma enervez repede nu mai ies cu prieteni ma panichez dar nu stiu de ce cred ca nu mai am mult si o iau rasna ...dorm mult si ma trezesc obosit dar nu stiu de ce:)) parca am 80 de ani cateodata parca mi se pune nod in gat cand sunt undeva in moll de exemplu am inceput sa nu mai suport unele chesti ma simt neajutorat si am mintea foarte tulbure oare de ce? ce sa fac

    8
    85

  • carmen pe 21 Iun 2012, 01:48
    daca nu ai pe nimeni ce faci?

    buna ziua apropo de depresia asta vreau sa va spun un lucru ce faci atunci cand esti plecat din romania nu ai familia langa tine nu ai pe nimeni si nici servici nu ai decat pe sotul tau pentru mine este foarte depresiv mai ales iarna vara iesim dar sunt singura mai mereu un sfat daca se poate si ce ati face in locul meu precizez cu munca nu am inca actele necesare si sunt plecata de 2 ani din romania va multumesc si astept gandurile voastre .

    15
    50

  • taty pe 27 Mai 2012, 21:41
    de multe ori nu stii de ce sa te mai prinzi pentru a merge inainte

    important e a avea la familia aproape poi tuto resto de frumos vine de la sine

    2
    45

  • ady pe 23 Apr 2012, 22:30
    depresie...

    hey...am vazut cateva comentarii si am hotarat sa adaug ceva....nu va lasati in prada acestei depresii...viata ne-o facem noi,noi luam decizia...da,sunt in aceeiasi postura cu voi...la inceput eram o leguma din cauza acestei afectiuni...nici in momentul in care redactez nu am o stare prea buna de spirit dar asta nu ma impiedica sa va spun ca nu se merita sa va dati batuti NICIODATA....viata e frumoasa cu bune si rele...deci hai sa va vad persoane puternice....avem familii care ne iubesc,prieteni...chiar daca din cauza afectiunii ne simtim singuri pe lume asta nu inseamna ca si suntem...e doar o perdea care ne intuneca judecata....hai sa fim mai buni,sa lasam relele la o parte si sa ne schimbam viata....va spune un baiat de 22 de ani cu care viata nu a fost atat de blanda,dar hey,asta e viata...nu o sa mor pt asta...o sa fiu mai bun... ;)

    24
    90

  • Mariucia pe 2 Mar 2012, 23:55
    de ce?

    Buna,sunt Mariucia si ma simt in momentul asta prost,ma simt asa de citeva saptamini...acared ca sufar de depresie...In schimb eu nu o arat ,incerc sa zimbesc sa nu arat sotului asta,dar el totusi si-a dat cred eu siama ca ma intrebat cite ceva...eu cred ca e din cauza singuratatii,sotul meu munceste noaptea,ziua doarme si iar merge la munca...am ginduri negre,nu ca as dori sa le pun in practica doar ma gindesc cum ar fi daca....Sa cer ajutorul unui specialist?Nu ma mai bucur nici de soare si nici de cadourile oferite de sotul meu...nu credeam ca asta e o boala ,dar asa e...

    11
    52

  • andi pe 5 Feb 2012, 01:20
    depresia

    buna sunt un baiat de 17 ani gay eu sufar de o depresie deoarce nu am cu cne sa ies afara nu prea am prieteni am o prietena amica care ies cu ea afara dar cand ma gandesc cand noi mai vb cu ea ce o sa fac cu cne o sa stau e tot timpu plang din cauza asta de multe ori miam dorit sa mor sa ma sinucid dar nam reusit de frica nustiu ce sa mai fac ca sa scap de depredie

    8
    47

  • Cristina pe 29 Dec 2011, 21:53
    o problema

    Cred ca sunt suparata din cauza lipsei unui loc de munca, aalboiu2011@yahoo.com

    5
    37

  • stanciu pe 22 Dec 2011, 15:31
    depresia

    Salutare.O sa incerc sa fiu cat mai scurt dar cu toate astea voi incerca sa va dau cel mai realist sfat.In primul rand depresia este o boala destul de complexa si moduri de a o rezolva sant foarte multe,dintre ele le gasiti si mai sus scrise,dar sa scapam de ea avem nevoie sa ne cunoastem pe noi sa stim ce compromisuri putem face.Pentru asta cum va spuneam trb sa stim cine santem cu adevarat pentru ca tine de creierul fiecaruia ce metoda poate aplica.

    2
    8

  • stanciu pe 22 Dec 2011, 15:29
    depresia

    Salutare.O sa incerc sa fiu cat mai scurt dar cu toate astea voi incerca sa va dau cel mai realist sfat.In primul rand depresia este o boala destul de complexa si moduri de a o rezolva sant foarte multe,dintre ele le gasiti si mai sus scrise,dar sa scapam de ea avem nevoie sa ne cunoastem pe noi sa stim ce compromisuri putem face.Pentru asta cum va spuneam trb sa stim cine santem cu adevarat pentru ca tine de creierul fiecaruia ce metoda poate aplica.

    5
    2

  • Floryn pe 21 Nov 2011, 21:34
    Lasati-va iubiti! Merita!

    La fel ca si Cristian, ca si voi toti, am si eu visele mele...insa, cu toate ca mi-e greu sa le vad implinite din cauza situatiei in care ma aflu, nu voi renunta niciodata le ele si voi spera pana in ultima clipa. Ideea e ca e frumos sa visezi, dar nu e de ajuns. Pentru a duce la implinire un ideal trebuie sa actionam, sa facem ceva in acest sens, sa avem curajul de a face acel pas important inainte, chiar daca nu ne este usor si sa lasam trecutul in urma, altfel nu vom avea un viitor cu adevarat. Chiar daca pe parcurs intampinam tot felul de obstacole, nu trebuie sa ne lasam descurajati, in final tot vom obtine ceea ce ne-am propus, trebuie doar sa ne dorim cu adevarat acel ceva si nu doar asa: ,,Stii, mi-as dori enorm..., dar daca asa imi este dat si nu a fost sa fie, probabil nu merit". E o prostie sa credem ca unii din noi ne-am nascut doar ca sa suferim si ne complacem in situatia asta. Trebuie sa fie un ,,vreau" hotarat si chiar daca ni se pare ca nu ni se cuvine un lucru, vom face in asa fel incat sa-l meritam. Cand eram copil, mergeam la biserica si vedeam oamenii cu alti ochi; mai buni, mai corecti, curajosi, altruisti...imi placea. Pe parcurs, am ramas dezamagit si am descoperit ca lumea in care traiesc e de fapt alta: egoism si rautate cat incape, rar mai vezi pe cineva sa ajute fara sa ceara ceva in schimb, nimic nu e gratis. Putini sunt cei care traiesc in adevar si au curajul de a fi sinceri unul cu celalalt, chiar daca au gresit sau nu. De fapt asta ma roade cel mai tare pe mine, sinceritatea. Nu stiu daca sunt depresiv sau nu, dar sigur ma incearca si pe mine. M-am lasat luat de val si de nimicurile vietii si am uitat de ceea ce conteaza cu adevarat pentru suflet: credinta si iubirea, fara ele trecem degeaba prin viata. Deaceea, pentru cei care sufera de aceasta stare,depresia, care efectiv te face sa fii neom si chiar daca va vine greu, ar fi bine sa sa va lasati ajutati de cineva care va intelege si care sa aiba rabdare cu voi. Nu trebuie sa fiti niciodata singuri si sa va inchideti in voi, trebuie sa aratati ca aveti nevoie de ajutor si cei carora le pasa cu adevarat de voi o vor face. Faceti-va prieteni, iesiti in oras,discutati pe net, activitatea fizica sau un sport si dieta echilibrata cu un supliment de vitamine ajuta foarte mult la recapatarea increderii in sine. Conteaza foarte mult sa ai pe cineva langa tine cu care sa comunici si sa i te poti confesa, cineva caruia sa-i poti spune aproape orice si sa-ti dea sfaturi la nevoie. In fine, din ceea ce-i face pe oameni fericiti, fie ca e vorba distractie,bautura, mancare, bani, celebritate sau iubire totul consta in afi moderat: ce e prea putin nu e de ajuns, insa ce e prea mult strica,ori ne transforma in ,,altceva" si e demonstrata treaba asta. Doar asa am reusit sa nu pic de tot in prapastie, prin cumpatare si prin reluarea legaturii cu Dumnezeu. Sa stiti ca s-a simtit prezenta Sa in ceea ce a urmat, dupa ce l-am rugat ceva la care nu mai speram prea mult. Insa sa nu credeti ca sunt inocent...imi place sa traiesc o viata sincera, dar am gresit cuiva care nu merita. Mi-am dat seama abia dupa ce m-am pus in locul ei si am simtit pe pielea mea ce inseamna fii dezamagit de cel de la care nu te astepti...e cam tarziu pt pareri de rau, dar nu o voi mai face din nou, fiindca ma doare sa provoc suferinta altora...vreau sa-i vad fericiti pe cei din jurul meu, mai ales pe VOI, doar asa am sa fiu si eu, fiindca mie imi pasa de VOI.Viata e frumoasa, fiti HAPPY :))) MERITATI !!! P.S. Cristian, vreau sa stiu daca ai reusit sa te angajezi! Apreciez daruirea si curajul pe care le ai. Sa nu renunti niciodata la visele tale, ai trecut prin prea multe ca sa renunti acum cand esti atat de aproape de ceea ce-ti doresti. Ai sa reusesti, trebuie!

    9
    1

  • antonia2011 pe 20 Nov 2011, 15:59
    .....

    buna,si eu trec prin o depresie de ceva timp,acum un an de zile aveam o depresie avansata din cauza gandurilor in trecut, efectiv nu mai eram sigura pe ce facusem de ce spusem imi trecea prin cap lucruri care nu le facuseam si care in mintea mea le gandeam k le am facut si nu era adevarat,(nu stiu dk ma intelegeti)ganduriile ma innebuneau de disperare,plangeam ma consumam enorm...ma rugam la D-zeu mereu sa skap de cosmaru asta.imi venea sa ma sinucid,dar nu aveam curaj D-zeu ma ajutat sa nu fac o nebunie....usor usor am trecut peste depresie kat de kat...totul tine de voi k sa skapati de depresie,nu trebuie sa stati izolati in casa pt k mai rau va ve-ti agrava situatia,(eu de multe ori knd ajung aksa din oras intru in depresie si a 2zi imi reviu )iesiti in oras,radeti,ascultati muzik (nu ascultati melodii lente)nu va mai ganditi la trecut.iesiti in lume asta e antidotu si rugati-va laD-zeu...

    11
    1

  • Silviu pe 9 Nov 2011, 18:58
    @oana

    Oana, fata draga... exista de cumparat Paraclisul Maicii Domnului la magazinele religioase, etc. Ti-l recomand sa-l citesti in fiecare zi si sa te rogi Maicii Domnului sa iesi din asta cu bine. La mine a dat rezultate vazand cu ochii cum se spune, daca imi pot permite sa vorbesc la modul acesta. Toate cele bune!

    5
    4

  • CRISTIAN pe 25 Oct 2011, 04:33
    cred ca o sa renunt!:((

    imi este frica ca am sa renunt la toate visele mele! am plecat de acasa de la varsta de 14 ani cu gandul ca voi reusi sa-mi ajut aproapele "Familia"Prietenii" sunt din constanta am plecat de acasa ,si am inceput sa muncesc ca bucatar intr-un restaurant in Ct-a ca full time ,am muncit in acel loc peste 4 anii si eram fericit pentru ca puteam sa-mi ajut familia cat de cat, iar dupa ce am implinit 18 anii cineva mi-a propus sa plec in GRECIA la munca ,am plecat singurel fara un ban in buzunar cu gandu ca o sa le pot oferi lor o viata mai buna ,am suferit mult pana am ajuns la adressa unde trebuia sa incep munca,dar cu ajutor Lui Dumnezeu am reusit ,am inceput munca am fost bine,m-am intors in ro dupa 5 luni ,i-am ajutat cum am putut eu!:( iar dupa cateva saptamanii am plecat in anglia la munca(iar singurel) sunt de 2 anii aici, si am trecut prin multe in acesti 2 ani, viata pe care o duc aici ,ma obligat sa nu imi mai pot ajuta Familia ,pentru ca a trebuit ca sa cheltui ff multi bani ca sa pot sa fiu legal in aceasta tara, de cate ori vorbeam cu ai mei la telefon imi spune-au ca n-au bani de mancare etc. iar eu nu aveam cum sa-ii ajut si gandu' ca nu pot sa-i ajut ma omoara simt ca i-am dezamagit ,simt ca nu-mi eu ii pot ajuta si imi doresc asta enorm de mult,si din cauza ca nu am avut cum sa-ii ajut m-am separat de iei, am incetat sa mai vorbesc cu iei la telefon ,si timpul a trecut (2ani) de cand nu am mai vorbit cu iei .. eu intre timp mi-am luat acele acte si am terminat si o scoala de bucatari aici multumesc lui Dumnezeu! acum sunt intr-o situatie disperata .daca nu o sa-mi gasesc de munca in urmatoarele 9 zile voi ramane pe drumuri singurel fara un ban in buzunar dar numi pasa de mine. imi pare rau ptr ca in acestii doi ani nu mi-am putut ajutat familia si ca a trebuit sa ma separ de ea iar din cauza asta nu o sa am liniste niciodata ....sufar enorm de mult simt ca o sa renunt la viata mea si la toate visele mele .Nu va doresc sa aveti copilaria mea si-a fratiilor mei, acum o sa-mi cer scuze pentru greselile mele de Gramatica ,dar macar eu am o scuza ,mi-e viata nu mi-a oferit mai nimic in afara de suferinta si suferinta dezamagirii suferinta dezamagirii, si foarte multe vise si speranta la care imi este frica ca ,am sa renunt!:( aveti grija de voi si iubita-va familia ,pentru ca iei sunt singurele persoane care Va IUBESC CU ADEVARAT chiar daca cateodata nu se vede!:( un suflet plin de sperante si viseeee.

    17
    1

  • F. pe 5 Oct 2011, 22:24
    depresia nu ne lasa, ea e mama noastra

    Nu exista leac pt depresie. Exista scapare: sinuciderea nu moare. Cum iti poti inchipui ca scapi de 'dracul de pe umeri'? Adica..cu rugaciunea si cu tamaia ai putea, ..da..asa scapi de dracul..dar de depresie? ..Nu se poate..Maturizati-va si dati-va seama ca traiti in realitate, nu in basme. Apropo, eu sunt in depresie de 7 ani de zile..depresie de aia complicata/dificila/grava/complexa...care ma face sa ma angajez doar ca sa-mi strang bani pt un pistol si-un glont pt ..stiti voi ce...

    6
    9

  • ANDRA pe 5 Oct 2011, 22:16
    CUM PUTETI TRECE MAI USOR PESTE DEPRESIE

    ACUM UN AN IMI AMINTESC CA SUFEREAM GROAZNIC DE PE URMA DEPRESIEI, MA URMAREAU FEL SI FEL DE GANDURI NEGRE, TRAIAM UN ATAC DE PANICA CONTINUU,PE SCURT ERAM MOARTA VIE CAM ASA CEVA.ATUNCI MI-A MAI RAMAS O SINGURA SCAPARE SPERANTA ,DUMNEZEU ASA CA AM HOTARAT SA MERG LA BISERICA( DESI NU O MAI FACUSEM DE CAND ERAM MICA)MI-AM PUS SPERANTA IN DUMNEZEU ,AM MERS LA SFANTUL MASLU SI ASTAZI VIATA MEA E ALTA.AM CAPATAT INCREDERE IN VIATA ,NU-MI MAI E FRICA DE CELE VIITOARE,IAR DUMNEZEU M-A AJUTAT FOARTE MULT, AM CUNOSCUT SI CATEVA PERSOANE CARE TOT ASA AU SCAPAT DE ASA ZISA DEPRESIE CARE IN FOND E O BOALA SUFLETEASCA,PENTU CA NE CONSIDERAM SINGURI SI NE BAZAM PE PROPIILE NOASTRE PUTERI.IN ZIUA DE AZI MAI TOATA LUMEA SUFERA DE DEPRESIE PENTRU CA ESTE O CRIZA SPIRITUALA IN INTREAGA LUME.RUGATI-VA LA DUMNEZEU SI EL NU VA VA LASA . LUPTATI-VA CU VOI, CU GANDURILE VOASTRE DESI E FOARTE GREU.DUMNEZEU SA NE AJUTE!

    16
    9

  • roxana pe 18 Aug 2011, 19:27
    depresie si sinucidere

    oameni buni sint o femeie de 36 de ani si de vreo 5 sufer de depresie si o intentare de suicid .Sint maritata cu un om minunat de 17 ani avem o fetita de 11 ani ,toata lumea ar zice ce i mai lipseste dar totul a inceput cand am plecat in spania cu sotul si am lasat copilul acasa .Incet incet aceasta boala a sapat in mine de ma adus in stare sa beau 2 pumni de pastile plang din orice si atit de mult ca de multe ori mi se termina lacrimile si scot doar un vaiet am planuit sa ne intoarcem acasa asa poate fiind alaturi de fetita mea cu familia pot sa imi revin pt ca aici beau tratament de 5 ani fara nici un rezultat mias dori sa mai am vise iluzii sperante dar pt mine acum fiecare zi mio petrec ca si cum as fi intrun doliu etern nu mai stiu ce sa fac cum sa fac ma rog la dumnezeu sa ma intareasca si sami ia toate gandurile negre e greu foarte greu sper ca e cineva care sa ma inteleaga

    7
    2

  • Andrei pe 5 Aug 2011, 14:35
    Salut!!

    Nu vreau sa-ti fac rau dar daca a facut-o o data cu siguranta o face si a doua oara,acum depinde si de varsta voastra ....cum concepeti libertatea in familie fiecare,nu stiu daca ma intelegi.....probabil tu esti fidela si nu te asteptai sa o faca,si mai ales cu amica ta,deja e penibil, daca se intampla vreodata in viata sa o faci macar o faci cu o pers. total straina si cat mai departe de casa....nu stiu cat de mult poti ierta...aveti copil ?

    4
    1

  • dana pe 2 Aug 2011, 14:33
    depresia

    buna.De cind am aflat ca sotul meu ma insala cu o colega de serviciu ,care e si amica mea ,nu pot sa imi mai revin.Am fost o persoana care i am lasat larghete sotului meu.Eu le-am facut pe toate in familie.Dar nu credeam ca se poate ajunge aici. Acum sunt mereu trista ,nu am chef de nimic,nici la serviciu. Nu cred ca meritam asa ceva,credeam ca numai in filme se intimpla.Poate daca consult un psiholog m ar ajuta

    4
    1

  • mir3la pe 27 Iul 2011, 15:37
    traiesc doar la exterior

    Ca si voi ,incerc sa gasesc un leac impotriva depresiei,internetul mi-a dat multe sfaturi dar este atat de greu sa le pui in practica.As vrea sa ma trezesc maine si sa spun"Azi sunt fericita".Sper ca voi invinge si voi zambi asa cum o faceam odata.O sa fie bine..

    12
    0

  • daniel pe 10 Iul 2011, 21:50
    ASA ESTE ADINA

    Asa este Adina ,aici iti dau dreptate ,religia este cauza multor depresii ,si eu am avut o perioada cand nu-mi puteam loa gandul cum poate cineva sa arunce in chinuri groaznice pe cineva doar pt. ca nu a crezut. Nu doar ca il arunca i foc dar il arunca vesnic, pai daca asa sta treaba cu viata ....cei slabi de inger pot face extrem de usor o groaznica depresie din cauza lucrului pe care tu il spui. Sa traiesti cu gandul ca intr-o zi vei fi aruncat in foc sa te chinui pe veci este GROAZNIC . etc etc etc .

    2
    1

  • dan pe 18 Iun 2011, 01:10
    depresia vietii

    am niste probleme de sanatate care ma afecteaza... dupa vacanta de iarna am inceput sa am niste depresii crunte ... stau in casa si dau in tot ce prind, incerc sa ma relaxez ascultand muzica sau sa ma calmez facand exercitii,am inceput sa ma inchid in mine sa nu mai ies cu prietenii,dorm mai toata ziua de cand vin de la scoala iar noaptea parca sunt un strigoi ... singurul moment cand pare ca sunt in regula... de multe ori stau si visez cu ochii deschisi insa dintr-o data trec de la ''extaz la agonie''. am 17 ani dar am facut multe prostii care m-au afectat ... un sfat prietenesc

    7
    3

  • roxana pe 17 Iun 2011, 16:57
    depresia!!!

    buna....am citit unele dintre comentariile voastre....si eu sunt intr-o situatie asemanatoare de o vreme buna de timp, as putea spune chiar ani....problema este ca nu-mi dau seama care este cauza acestei depresii, am mai terminat si psihologia si parca am devenit si paranoica acum...cu siguranta.....mi se pare ca nu mai am niciun prieten, cu toate ca am, am un iubit, logodnic, care ma iubeste foarte mult, dar eu parca nu mai simt nimic in legatura cu orice.....am invatat ca daca vrem sa depasim un moment urat este bine sa ne infruntam problemele si sa descoperim cauza acestora....si eu ma contrazic in tot ce fac, sunt atenta la toate detaliile, chiar prea mult si la unele la carora nu ar trebui sa le acord atata importanta.....de cate ori sunt singura plang fara sa-mi dau seama de ce si apoi imi vin in minte toate problemele de care m-am lovit pana acum, si eu ma cert foarte des cu mama mea si am impresia uneori ca nu ma iubeste, ca nu tine nici macar un strop la mine si ca ea traieste doar pentru fratele meu....incerc intotdeauna sa le fac pe plac,dar niciodata nu e suficient, niciodata nu e bine, niciodata nu ma incurajeaza si imi spun mereu ca n-o sa fac nimic in viata cu toate ca m-am descurcat singura din punct de vedere financiar cat am fost la facultate si n-am avut job-uri indecente..............uitati unde am ajuns, am inceput sa va spun ceva si am terminat cu altceva, paca fac o salata de cuvinte.....imi doresc din tot sufletul sa nu mai fiu asa, imi doresc sa fiu cum eram odata si sa nu ma mai afecteze orice privire sau vorba care de fapt nu au nicio legatura cu mine si sunt constienta de faptul ca doar eu pot sa depasesc acest impas.....dar imi poate spune cineva CUM?

    5
    1

  • adina pe 13 Mai 2011, 17:37
    oooffffffff

    am auzit pe uni spunand lasa-ti gandurile deoparte ,dar cum cand iadul exista ,daca depresia mea este din cauza faptului ca: Oare eu m-am nascut doar ca sa ma rog toata viata ca sa nu ma arda focu ,orice placere fiind interzisa pt. ca se numeste pacat

    6
    1

  • daniel pe 13 Mai 2011, 17:30
    depresia - este doar o mica mare problema

    Dragilor ,stiu ce inseamna depresia ,dar trebuie sa va ganditi bine de ce aveti asa ceva , pe uni ai inteleg sitoatie grea acasa ,scandaluri betii ,probleme de sanatate trupeasca ,alti pt. ca sunt prea slabi de inger etc. etc. Dar uni care poate au tot ce le trebuie ,nu au ganduri nu exista nimeni in gandul lor si nici in realitate care sa ai supere , de ce chiar si aceia au depresie ??? Va las Id-ul meu ,stiu ca nu pot face multe dar poate un mic sfat o mica incurajare ,danielsweetdream@yahoo.com ,putem sta devorba pe orice tema vreti ,chiar si despre religie daca vreti (de fapt la asta ma pricep ce-l mai bine) ,altceva ce sa va zic, stiu ca viata este grea ,poate chiar aproapele nostru ne face viata grea ,aici este si mai rau ,eu am 23 de ani si am depresie de 6 ani, dar la mine este un caz mai special , nu poate fii descris motivul prin simple cuvinte pt. ca oricum nu ati intelege.Daca vreti puteti sa bagati Idi-ul meu in lista ca sa fim prieteni. Va doresc tuturor PACE MULTA ,Pacea Lui Iisus Hristos si dragostea Lui Dumnezeu Tatal sa fie cu voi cu toti

    4
    2

  • daria pe 13 Mai 2011, 13:47
    depresie...

    buna....am citit comentariile voastre si vad ca sunt multe persoane in situatia mea...am 3 sapt de cand sunt asa....dar simt ca nu mai pot....cand vad ca sunt persoane in depresie de ani de zile mi s epare groaznic....uneori chiar ma gandesc ca nu are rost sa mai traiesc:(

    5
    0

  • x pe 10 Mai 2011, 08:19
    "intreaba-ti medicul???"

    De unde ati tradus articolul asta? Ce inseamna "intreaba-ti medicul daca lumina artificiala te poate ajuta"?/??? Aveti impesia ca exista in Romania medici care au studiat statistic cazurile in care lumina poate ajuta sau nu la depresie?????

    1
    1

  • marina pe 6 Mai 2011, 09:31
    depresia

    uitati trecutul...bucurativa de prezent, ganditiva doar la viitor si la sanatatea voastra,rugativa si veti uita de aceasta boala ,e boala pe care noi o acceptam cu atata usurinta...spuneti nu...nu sunt bolnav/a ...chemati in ajutorul vostru pe FECIOARA MARIA si totul va fi altfel ...va doresc sanatate ...ganditi pozitiv

    7
    1

  • Sergiu pe 4 Mai 2011, 13:47
    cel mai dezgustator lucru din lume...sa ai depresie

    Buna,nu vreu sa par vreun atot stiutor dar si eu trec prin asa ceva de vreo 2 ani si ceva cel mai rau este ca mie mi sa intamplat intro tara starina departe de familie si prieteni.este foarte rau pt ca persoanele care nu au cunoscut aceasta boala nu te pot intelege si uneori te cred nebun,si atunci este cel mai rau cand intalnesti asemenea persoane pt ca tot curajul si incurajarea cu care pornesti de dimineata ti se pierde.la inceput ma simteam foarte rau,incat nu puteam sa ies din casa sa imi cumpar ceva de mancare si tot a doua zi eram in urgenta la spital,foarte groaznic,si de aici incepe istoria care vi sa intamplat multora dintre voi,norocul meu a fost ca am intalnit un calugar care slujea la o biserica romaneasca (sa i dea DUMNEZEU multa sanatate)prin rugaciunile lui si prin sfaturila lui am iesit putin din aceasta stare.la inceput nu eram foarte religios ,nici acum nu sunt dar credetima fara rugaciuni ,fara Dumnezeu este extrem de greu incercati sa va rugati zilnic sa tineti post si cat se poate sa mergeti la biserica.pe mine lucrurile astea mau ajutat enorm.toata lumea zice:candeste pozitiv tu trebe sa te intaresti si multe altele,dar e foarte greu pt ca cei care trecem prin asta e dificil sa facem asta,si etunci eu cred ca toti putem sa depasin putin cate putin prin rugaciune si rabdare.va multumesc.s.oacu20 este id meu daca vreti sa vb miar face placere sa primesc si eu sfaturi si sa tin legatura cu persoane care ma pot intelege,la ramdul meu si eu.

    2
    1

  • miha pe 23 Apr 2011, 18:18
    de ce trebuie sa suferim de aceasta boala?

    nu stiu cum sa incep decat cu urasc aceasta boala depresie..din 2007,trec prin clipe cand bune cand extrem de rele!am tinut tratament l-am intrerupt si acum tin din nou am avut cateva luni de cosmar oare cat mai rezist nu stiu ma rog la d-zeu si sper intr-o zi k voi putea sa zambesc cu gura pana la urechi1asta e viata fara nervi nu puem trai,urasc si7temul nervo7

    3
    0

  • gio pe 4 Apr 2011, 09:18
    viata poate fi frumoasa

    Livia ti-am citi articolu si fara sa vreau am simtit nevoia sa il comentez,pot spune ca sunt identic in aceiasi situatie ca tine,tin sa cred ca tot ce t-i se intampla este din cauza unei despartiri de o persoana foarte aproape de tine sau chiar iubita,stiu cum te simti,simti ca cedezi nu ati mai reuseste nimica,nu mai poti gandi pozitiv simti de parca toata lumea e un cerc si tu nu esti in el,MERGI inainte totul va merge spre mai bine o sa vezi si o sa te convingi viata nu se opreste aici,,MULT SUCCES

    0
    0

  • Livia pe 25 Mar 2011, 10:22
    Nu mai pot:((

    Am ajuns in stadiul k imi pun o mie de intrebari si imi dau raspunsuri,iar la un moment dat simt efectiv ca nu ma mai pot concentra si au loc momente scurte cand simt ca mintea mea refuza sasi mai aminteasca,desi vreau sami amintesc dar in acelais timp nu vreau....Simt ca nu ma pot desprinde de trecut,refuz sa accept ca amintirile raman amintiri si atat,desi sunt constienta intrun fel ca prezentul e cel ce conteaza.Ma enervez foarte repede,nu pot dornmmi(adorm greu si ma trezesc f f dimineata),se apropie examenele si simt ca nu am putere sa invat,vreau sa las facultatea desi a fost visul meu sa intru la facultatea asta si tind sa ma izolez,miau trecut multe chestii aiurea prin cap dar sunt constienta ca nu e bine si plang sa ma descarc.Simt ca se da o lupta in mine si ca pe masura ce trec minutele tind sa pierd.Uneori simt nevoia sa am descarc ,iar alteori sa ma inchid in mine mie frica sa no iau razna la propriu...mias dori macar noaptea sa pot dormi si din cauza asta vreau niste somnifere pt ca as suporta ziua stiind ca vine noaptea si macar atunci as avea cateva ore de liniste si somn:).Mereu am fost o persoana care radea tot timpul,iar cand eram suparata chiar si atunci radeam k sami maschez supararea,iar acum am ajuns sa nu pot rade nici macar ca sa maschez..efectiv nu mai rezist.

    6
    2

  • unhappynes pe 24 Mar 2011, 19:31
    nu mai suport:((

    De ceva timp sunt intro mare depresie,viata mea a fost un infern,nu am nici o amintire placuta din viata mea ,nu mai pot fi fericita,incerc dar nu pot nu mai suport,plang tot timpul si nu mai stiu ce e cu mine:(:(((...parca sunt intr-o lume paralela,ma uit ca ceva dar nu vad nimic,nu pot descrie in cuvinte:(((

    3
    0

  • nu stiu cine sunt pe 19 Mar 2011, 20:48
    http://www.youtube.com/watch?v=WcrE4Rl_HJw

    Probabil ca e cand iti merge bine,dar cand viata iti da doar palme care e partea frumoasa in asta? Deci,sunt in aceeasi situatie si nu o sa incep sa ma plang ca am prea multe probleme tipice depresive,insomnie,multe..lol.si de probleme suntem cu totii satui.Asa ca,cum am citit si intr-un post ca scria:sufar de depresie din 1980,suntem in 2010 dar fiti obtimisti.ha ha ha asta mi-a smuls primul zambet pe ziua de azi. Deci.....join the club.

    5
    0

  • florin pe 10 Mar 2011, 16:19
    depresie ,dependenta,atac de panica

    citeam aceste comentarii si imi dau seama cati sufera ca mine eu de la 17 ani trec prin aceste groaznice probleme.din pacate nici dupa 10 ani nu le,am depasit :( nu am fost o persoana optimista si de multa vreme numai ma lupt.imi mentin starea de rau cat de cat prin pastile sunt dependent de ele altfel as intra in sevraj.sufar de atac de panica si fara o pastila nu as putea sa ies nici pana la coltul strazii.am cunoscut in acesti ani o gramada de umilinte,rudele ma cred nebun,am renuntat la facultate,prietena m,a parasit,am facut atac de panica in toate locatile orasului inclusiv unde am lucrat o perioada.visul meu pare prostesc pt cei care nu trec prin asta.vreau sa lucrez normal sa rad ,sa ma pot plimba sa ma simt fizic si psihic ok.numaim stiu cum sa lupt pt asta din pacate.

    1
    0

  • M.Alina pe 13 Feb 2011, 18:36
    imi doresc sa va ajut...

    Eu am doar 21 de ani si va pot spune cu usurinta ce inseamna depresia" intr-un cuvant este cel mai profund si impunator sentiment de singuratate, chiar dk nu esti.. asa te simti mereu "singur" cazut intr-o prapastie mult prea intunecata si adunca, insa nu conteaza cat de adunc cazi in prapastia vieti ci cat de repede te ridici.... vreau sa va ajut deoarece va inteleg perfect:( .....si sa incepem dragi mei!! 1. totul depinde de tine si in prim plan trebuie sa constientizezi ce anume te-a adus in aceasta situatie dupa care puneti intrebarea ,de ce"?incearca sa fi cat mai intelegator cu cea ce te framanta si da-ti un raspuns cat mai lucid la intrebare! 2.invata sa fi propiul tau stapan si schimbati atitudinea fata de tine" invata sa iti controlezi sentimentele precum si gandurile... nu te mai descuraja pe tine insuti si realizeaza te rog ca depresia este defapt o obsesie a unei amintiri si de ce zic amintirii deoarece nu mai exista, in viata ta nu exista si asta inseamna ca nu mai are rost, nu mai merita insa mereu iti este in gand" de ce"? pt ca nu vrei sa accepti adevarul asa cum este si treptat, inconstient te distrugi tu insuti, ia gandeste-te putin! merita"? eu zic ca nu:p....invata sa iti echilibrezi treptat si sigur modul tau viata precum si felul tau de a fi...si asta consta in programul tau zilnic, fa orice" dar nu mai sta, incearca sa faci tot cea ce iti place, incearca sa mananci cat mai sanatos insa daca nu poti incearca macar doar sa mananci mai putin si de mai multe ori pe zi, fa putin sport_miscare indiferent in ce consta|(inot, sala, dans,plimbare, biciclism, alergat si nu in ultimul rand dragostica sau sex cum vreti voi:))) gaseste-ti o ocupatie"loc de munca etc.insa nu uita sa fi mereu punctual, corect, decent si apt pt orice situatie etc. ...invata sa te respecti atat fizic cat si psihic acest lucru avand la baza imaginea ta precum si vocabularul folosit....invata sa accepti si sa intelegi viata asa cum este ea, fi mereu realist si nu mai lasa timpul sa treaca ganditute la cea ce a fost, la regrete si greseli ...invata sa fi liber de ganduri negative, crede-ti-ma totul este simplu si mai simplu decat va imaginati cheia fiind...NU TE MAI GANDI .....as putea sa va dau mult mai multe sfaturi , si sincer mi-as dori sa va ajut pt ca stiu ce inseamna sa ai nevoie de cineva care sa te asculte, sa te inteleaga si sa te indrume spre bine..va las cu bine si va doresc mult succes insa nu uita-ti mai intai trebuie sa vreti cu adevarat incat sa puteti reusi.....va pup cu multa stima...(molnarr_alina@yahoo.com.......este.id-ul personal, ma gasiti aici dk aveti nevoie de mine)

    8
    0

  • oany pe 6 Feb 2011, 20:43
    ...

    nu credeam k o sa ajung si eu asa knd vedeam pe cnv in depresie spuneam k nu are cum sa nu iasa dak nu vrea dar am vazut k nu e asa. pls help me:(

    5
    1

  • andreea pe 5 Feb 2011, 19:59
    probleme cu somnul

    in urma cu 3 ani mi-a murit un var foarte apropiat sufletului meu,si de atunci cred eu ca am cazut in depresie.dar cum se manifesta aceasta depresie,noapte vb in somn si vb foarte mult vb si innainte vb dar nu asa de mult.adica in timpul somnului cred ca-mi povestesc visele.va rog ajutati-ma spuneti cum scap de aceasta problema!

    3
    0

  • catalin pe 4 Feb 2011, 22:58
    buna

    de un an si doua luni si eu sufar de depresie am atacuri de panica am luat tratament 6 luni de zile apoi am lasta tratamentul si tot asa ma simnt rau ametesc ma doare stomacul nu ma pot concentra nu pot lua decizi nu am chef de nimica cine ma poate ajuta cu ceea ce am le multumesc idul meu este tilica_catalin

    5
    0

  • adrian pe 14 Ian 2011, 23:57
    depresie

    Exista o cale scurta de a scapa de depresie, o scurtatura ceva. nu mai potttttttt. nu am crezut ca se poate asa ceva sa fiu eu in situatia asta, vreau ceva sa treaca repede si sa uit tot. nu cred ca merit sa trec prin asa ceva. dar asa se intampla cand esti bun, esti luat de prost, imi cer scuze dar nu stiu ce sa fac sa treaca mai repede. Multumesc frumos

    7
    0

  • florin pe 9 Ian 2011, 00:31
    sunt varza:))

    frate ,nu stiu ce sa zic!sa imi bag ceva in ia de depresie nu credeam ca o sa ajung sa ma simt asa jos de moral,eu care eram intodeauna in top-ul vieti.Dar sper sa reusesc sa scap de figurile urate care le fac cand sunt in gasca cu prieteni adica defapt panica care ma ia cand ma intalnesc cu persoanele care le cunosc,fata aia care te simti ca un ratat in fata lor si care vrei sa ascunzi,sa nu se vada,si concentrarea care nu mai reusesc sa o am......dar o sa reusesc ,va promit si imi promit "deci fuck depresie"DE MAINE MERG LA ALERGAT...incep asa,o sa va tin la curent:))pa pa

    5
    0

  • Aurel pe 17 Dec 2010, 00:11
    Scapa de depresie!

    Fratilor!!! Hai treceti o data pt totdeauna peste toate astea k d la un timp depresia asta cum ii ziceti voi a devenit la moda.Nu va mai ganditi la tot raul din lume ca se indreapta numai catre voi priviti si partea buna a lucrurilor..am fost in multe din situatiile d mai sus si am trecut singur prin ele...nu am nici vreo 70 de ani nu sunt nici medic si nici psihiatru/psiholog.Asta trece doar prin optimism incercati sa priviti viata din alta perspectiva si ganditiva draq k nu trebuie sa moara nimeni sau mai jtiu eo ce sa puteti skpa d depresie...mai aud in colo si-n coace...osa ma omor..(bv omoara-te mai scapak de-un idiot,oricum s-ar putea sa ne perceapa ajtia di guvern taxa pe respirat) - glumesc! Ganditiva oameni buni ca viata asta chiar merita traita poate nu sunteti singuri care intr-un moment de slabiciune v-ati gandit sa va luati zilele..si eu m-am gandit...am stat si am realizat ce era sa fac...gasiti persoana potrivita sa va ajute fie din familie,fie din anturaj..lasati tigari,alcool si alte viicii/droguri usoare k va faceti mai mult rau! Mergeti la un psihiatru,discutati cu ala problemele si gasiti solutii indiferent de situatie! Ganditiva in primul rand ca viata ne-a fost oferita cu un scop(o misiune),oricare ar fi el.Ganditiva k dak nu indeplitim aceasta "misiune" in univers va exista un gol,o lipsa creata din vina noastra.fiecare are destinui lui si refuz sa cred k lui "X", "Y" sau "Z" ii este scris sa se sinucida,sa moara din kuza drogurilor sau a alcoololui. Cereti ajutorul apropiatilor vostri si discutati orice fel d probleme fara ascunzisuri si ocolisuri! Veti reusi aveti incredere in voi! Aurel- va multumesc!

    7
    0

  • petre pe 11 Dec 2010, 23:35
    depresie, anxietate atacuri de panica

    cand mai vad postari de genul:"Sufar din 1830 de deoresie..inca nu mi-a trecut...si suntem in 2010...dar...fiti optimisti..."..ma apuca dracii...ma face sa cred ca aceste afectiuni de fapt nu trec vreodata...

    4
    2

  • Rallu` pe 1 Dec 2010, 14:32
    depresia

    Si eu sunt in depresie de vre`o 3 luni din cauza unui baiat...,la inceput nu ma puteam controla in fiecare zi trebuia sa beau si sa fumez crezand k ma va ajuta,dar nu a fost asa,am reusit sa controlez depresia prin fapte pe care le facem in fiecare zi dar de care nu ne dam seama.Pur si simplu dak vreti sa scapati de depresie nu va mai ganditi la ea si la pers [ dak e din cauza unei persoane ] care v`a lasat balta,v`a frant inima,etc.:-@[depinde de caz ;)] Poate k o sa va ajute si pe voi cum ma`a ajutat si pe mine Multumesc !

    3
    0

  • andreea pe 26 Nov 2010, 20:04
    ce trebe sa fak :-s

    Salut ! Sunt o fata de 13 ani sh nu stiu ce sa fak ! Dau numai de probleme cauzate de .... nici eu nu stiu . De exemplu azi : am ascultat muzica la casti sh m-a prins profu sh era sa imi dee 2 ... La romana m-o ascultat sh nu am stiut nik sh era sa imi dee 4 X_X ... Nu stiu ce se intampla cu mine ... Chestile aste nu imi stateau in fire dar acuma .... va rog frumos sa ma ajutatzi ... Stiu k trebuie sa imi asum responsabilitatea dar akum vreau sa dau timpul inapoi :(

    2
    1

  • Rainbow pe 10 Nov 2010, 11:34
    depresie

    Hey, oameni buni, va inteleg perfect, si eu am depresie, nu stiu cum a venit, dar este. Nici eu nu ma mai recunosc dar stiu ca nu trebuie sa lasam sa continuue. Tot de ce avem nevoie este vointa. Vrei sa continuati in ritmul asta? sa va pierdeti prietenii? sa va pierdeti pe voi? Nu. Nici eu nu vreau, trebuie sa depasim momentul asta, am doar 15 ani si eu sunt depresiva, ca si voi, va inteleg. Dar nu uitati ca mereu se va gasii cineva care sa va ajute sa treceti peste. Sunt persoane carora le pasa de voi, chiar dak nu vedeti. uitati id-ul meu. alex.yume_girl. Am putea vb si sa depasim momentele astea impruna, ptr ca nimeni nu poate intelege prin ce treceti voi, dak nu au trecut si ei prin asta, Nu este usor, dar nici imposibil. Si tine si de tine, ca sa iti treava depresia. Trebuie sa vrei. Si fiti mai optimisti.:)

    5
    1

  • corina pe 16 Oct 2010, 11:05
    depresia

    ciao.....si eu am aceasi problema ca voi am 23 de ani 2 copii si locuiesc in spania impreuna cu familia mea dar unde locuiesc e mare pustietate locul de munca al sotului meu nu ne permite sa iesim mai deloc in oras si curtea care are sotul meu grija de ea si unde locuim e in camp si asa am intrat intr-o depresie puternica ma chinui singura cu copii care sunt mici si acum iau tratament pt depresie .VA ROG AJUTATIMA SI PE MINE.

    4
    2

  • ela pe 28 Sep 2010, 00:18
    ...

    mai are rost sa spun ca si eu sunt bolnava de depresie..? Nu stiu cum ajungem in situatia asta, cum de nu ne dam seama ca, pur si simplu, o suparare sau o descurajare ne duce incet incet la depresie.. Cred ca totul s-a intamplat de vreo 2 ani si ceva, de cand am terminat facultatea si am vazut ca viata nu e chiar asa cum mi-am imaginat-o eu, ci din contra, ai parte de multe dezamagiri si esecuri. Si pentru toate aceste lucruri rele, dau vina pe mine..nu ma simt in stare sa realizez ceva, sa-mi gasesc un loc de munca, sa intretin o relatie..ii indepartez pe toti din viata mea din cauza atitudinii mele si ma simt si neinteleasa pe deasupra. Imi doresc tare mult sa scap de gandurile astea si sa vad altfel viata.. Dar cum sa gasesc forta necesara de a trece peste..?

    1
    1

  • alex pe 6 Sep 2010, 21:00
    depresia

    Si eu sufar de depresie sezoniera,mi.e foarte greu sa trec de acest anotimp ma simt singur si trist si nush cum as putea sa trec de asta sper k ma poate ajuta cnv

    0
    1

  • B din Arad pe 12 Aug 2010, 13:09
    pt. Andra

    simplu si de efect ar fii urmatoarea situatie: imagineaza-ti propria persoana pe post de pacient care cere sfatul medicului - medic care esti tot tu , departeaza-ti un plic planurile afective si ale propriei inteligente in posturi pe care le poti analiza si comenta tu si pt. tine , singura in interiorul tau , si vei vedea ca judecand la rece dar sincer din ambele posturi ca nu-i dracul atat de negru pe cat il facem noi ci doar trebuie sa recunoastem ca ori nu ne dorim suficient de mult sa ne simtim altfel si in consecinta nu suntem dispusi la eforturi si sacrificii ori poate din varii motive nu ne apreciem corect situatia actuala sau cea care ne-a impins la starea asta si nu vedem, pt. moment doar, toate optiunile pe care le avem, una peste alta solutia este intotdeauna in noi , greu de crezut cand suferi cumplit , dar credeti-ma pe cuvant ca asa este , nici un psihiatru din lume si nici un psihoterapeut nu poate face minuni daca tu nu-ti doresti foarte tare sa te simti altfel decat singur,chinuit,deznadajduit,fara viitor, fara noroc,fara talent,in frica , in frustrare continua,fara prieteni sinceri,fara parinti dedicati,fara rusine, f.important fara rusine ! Draga Andra , eu am trecut prin chinurile iadului si daca accepti o mana intinsa care nu poate accepta ca o tanara de 22 ani sa sufere de depresie ia legatura cu mine si-ti voi povesti ce inseamna depresie si mai ales ce inseamna sa te reechilibrezi singur , in fond viata inseamna inainte de toate pentru fiecare un drum pe care ar fi bine sa invete de tanar ca trebuie sa-l parcurga singur ! admiralarm@yahoo.com

    1
    1

  • ANDRA pe 10 Aug 2010, 23:20
    depresia

    sunt andra, am 22 de ani si am nevoie de un sfat despre cum pot scapa de depresie nu stiu ce e cu mine parca nu mai sunt eu parca sunt prinsa in lumea mea de cosmar simt ca parca nu mai eu trec prin asta si nu mai am scapare ma simt nebuna nu mai am chef de viata si nu mai vad viitorul decat teama ca acele cumplite ganduri negre ma vor urmarii toata viata,cine trece prin asta si vrea sa vb ma poate gasii pe id asta:andra_mihaela_popa

    1
    1
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod