5 recomandări pentru o potențială a doua autoizolare, de la cei mai buni psihologi

Chiar dacă autoizolarea impusă de autorități a trecut, ea se poate întoarce oricând, conform specialiștilor. De aceea, psihologii îți recomandă să te pregătești emoțional, pentru orice eventualitate.
Nu trebuie sa intri in panica si sa te gandesti la cel mai negru scenariu, ci doar sa iti gestionezi starea psihica si emotionala cat mai bine. Cu cat esti mai conectata la ceea ce simti, cu atat iti va fi mai usor sa ai grija de tine atunci cand te incearca anxietatea sau un inceput de depresie.

Expertii spun ca este extrem de important sa nu iti ignori asa-numitele stari „negative”, ci sa le accepti si sa fii constienta de ele, pentru ca mai apoi sa le gestionezi intr-un mod sanatos.

Iata cateva recomandari pentru autoizolare de la psihologi si terapeuti din toata lumea!


1.
Ramai ancorata in prezent cu ajutorul ritualurilor


Chiar daca o posibila autoizolare te va scoate din nou din rutina ta, terapeutii spun ca este esential sa iti pastrezi macar cateva ritualuri. Trezeste-te si culca-te la aceleasi ore, continua sa iti bei cafeaua dimineata si sa faci miscare cat de des este posibil. Fa yoga macar o data pe saptamana, tot timpul in aceeasi zi. Aceste activitati constante iti vor permite sa ramai ancorata si sa nu simti ca pamantul parca iti fuge de sub picioare!

„Fa o baie aromata si fa-ti timp sa scrii in jurnal.
De asemenea, meditatia este o practica foarte utila, care reuseste sa iti imbunatateasca semnificativ starea de spirit”, explica Lathan Thomas, terapeuta si experta in wellness. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod