5 citate pline de înţelepciune ale Maicii Tereza

5 citate pline de înţelepciune ale Maicii Tereza

A trecut un an de când maica Tereza a fost canonizată de Biserica Catolică sub numele de Sfânta Tereza de Calcutta, iar înţelepciunea sa rămâne în continuare un reper pentru noi toţi.
Şi-a dedicat viaţa celor aflaţi în dificultate şi a devenit un simbol al credinţei creştine în întreaga lume. Cuvintele sale pline de sinceritate şi înţelepciune rămân să ne călăuzească la mulţi ani după moartea sa. Iată cinci învăţături profunde oferite de Maica Tereza, potrivit alteia.org:

"Văd un muribund, îl ridic. Găsesc pe cineva înfometat, îi ofer mâncare. Poate iubi şi poate fi iubit. Nu mă uit la culoarea pielii, nu mă interesează religia lui. Orice persoană, indiferent că este hindusă, budistă sau musulmană, este fratele meu, este sora mea".
 
 
"Dragostea începe acasă şi nu contează cât de multe facem, ci câtă dragoste punem în acţiunile noastre".  

"Fii blând cu cei din casa ta. Fii amabil cu cei din jurul tău. Prefer să faci greşeli fiind blând decât să faci minuni nefiind blând. Uneori, pentru un cuvânt, pentru o privire, pentru un gest, inima cuiva pe care îl iubim se poate umple de întuneric."
 
"Într-o zi am întâlnit o femeie care era pe moarte din cauza cancerului şi suferea îngrozitor.
Şi i-am spus 'Ştii, această durere teribilă este sărutul lui Iisus - este un semn că ai ajuns atât de aproape de Iisus pe cruce încât te poate săruta.' Iar ea şi-a împreunat mâinile şi a spus: 'Maică Tereza, te rog spune-i lui Iisus să nu mă mai sărute'".  
 
"Fiecare dintre noi crede că ceea ce face este ca o picătură în ocean. Dar dacă picătura nu ar fi fost în ocean, cred ca oceanul ar fi fost mai mic din cauză că îi lipsea o picătură".  
    
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod