4 moduri de a câștiga mai mult timp pentru tine. Organizează-te!


3. Învață să spui NU

Ușor de zis, greu de făcut, mai ales dacă te-ai obișnuit - și i-ai obișnuit și pe cei din jurul tău - să pui întotdeauna nevoile celorlalți pe primul plan. Fără a-l lua pe "nu" în brațe, este totuși important să înveți să refuzi acele rugăminți, favoruri, sarcini etc. care te-ar determina să renunți la lucruri importante pentru tine - mai ales acel ragăz alocat ție însăți. Refuză politicos și, unde se poate, învață să delegi.
Încet, dar sigur, oamenii vor învăța că nu pot să abuzeze de amabilitatea ta, vor ști unde sunt limitele, iar stresul gestionării unor responsabilități care nu îți aparțin va dispărea și el!

4. Creează-ți propriile ritualuri

La început îți va fi dificil să te bucuri de timpul petrecut doar în compania ta - mai ales dacă nici nu mai ții minte când a fost ultima oară când ai făcut asta. Dar, treptat, vei remarca efectele benefice și vei strecura tot mai multe activități plăcute în programul tău obișnuit.
Ideea este ca, pas cu pas, să îți formezi ritualuri de relaxare care să devină o a doua natură - să le privești ca pe ceva absolut normal, parte integrantă a vieții tale, care să îți vină firesc, fără să mai fii nevoită să le planifici. De la o baie cu spumă la finele unei zile obositoare la joggingul în răcoarea dimineții, toate se pot transforma în ajutoare prețioase ale bunei dispoziții și vitalității până la adânci bătrâneți!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod