4 moduri de a câștiga mai mult timp pentru tine. Organizează-te!

Ești obosită, stresată și începi să ai senzația că, orice ai face, timpul îți zboară printre degete? Dacă reușești să-ți faci mereu timp pentru îndatoriri și nevoile celor din jur, dar nu și pentru a avea grijă de tine, a sosit momentul să faci o schimbare: învață să te deconectezi și să te bucuri de compania propriei tale persoane invitând mai mult timp liber doar pentru tine în viața ta!

1. Amintește-ți că meriți să îți faci timp doar pentru tine


Te simți vinovată când nu ai timp să faci tot ce ți-ai propus într-o zi/săptămână, chiar dacă pur și simplu nu ai avut când să le duci pe toate la bun sfârșit? Ei bine, este timpul pentru o schimbare de mentalitate: alergătura dintr-o parte într-alta nu servește nimănui, în cele din urmă, fiindcă stresul și frustrarea acumulate ajung să dauneze tuturor, ție și proiectelor tale deopotrivă.

Investiția în timpul acordat relaxării, departe de probleme și, uneori, de alți oameni, se va dovedi profitabilă pe toate planurile pe termen lung.
Și foarte important: nu ești o persoană egoistă doar pentru că vrei să aloci un timp numai și numai pentru tine! Acesta este dreptul tău și încă unul vital sănătății tale psihice, dar și fizice, pe termen lung.

2. Organizează-ți altfel programul

Cu alte cuvinte, organizează-l în așa fel încât să poți strecura în el și acel răgaz dedicat doar ție. Dacă ești foarte ocupată, până și o pauză de 15-30 de minute în care să te decontectezi de tot și să faci ceva ce-ți place cu adevărat se va dovedi mai mult decât binevenită!

Odată ce ai găsit acele activități care te binedispun, oricare ar fi ele, fă-le loc în programul tău zilnic.
În acest sens, nu este deloc exclus să trebuiască să îți organizezi altfel prioritățile și să renunți la activitățile care îți consumă timp prețios - de pildă, stabilește să faci cumpărături pentru o săptămână întreagă, nu să ieși zilnic sau o dată la 2-3 zile pentru cele necesare, și tot așa.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod